Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 09/14 [chat] (11.9.2014 1:20:02)
|
Dobro vece mame, ja se javljam iz nocne straze. D mi ima temp 37,5 pa dezuram da vidim hoce li rasti. Mucili je gasovi takodje jer je danas u vrticu jela grozdje i to crno grozdje. Poslala sam poruku vaspitacici da sutra necemo doci za svaki slucaj, kaze bas steta jer je D sve lepo prihvatila, danas spavala i rucala. Najduze je ona ostala od ove neadaptirane dece od 15 do 8 pa do pola 2. Al dobro sta sad nikom nista samo da mi ona bude dobro. Verovatno je konacno donja trojka u pitanju. Jer izgleda svaku njenu trojku prati temperatura. A sad da prokomentarisem ove citirane postove[sm=smiley36.gif] IZVORNA PORUKA: doktorkakristal RR JOLE navikavaj je na ostavljanje to je moj savet bice tebi lekse ne sad po cenu histericnog plakanja ali kad god ti se ukaze prilika Uopste i nikako se ne slazem sa ovim. [sm=smiley36.gif] Ja mogu na prste da izbrojim koliko puta mi je neko pricuvao D. Znaci imala je tacno 3 meseca kad sam je ostavila da odradim insulin prenaste i postprandijalno i tad sam je ostavila na cuvanje mojoj mami (tacnije moja mama je dosla do nas) i D je skoro spavala sve vreme dok me nije bilo tako da nije ni bila svesna da me nema. Naredni put sam imala 15 god mature i otisla sam u 20h, naravno vec je D spavala, mm je ostao kuci, vratila sam se u 1h i naravno spavala je, D je tad imala oko 5 meseci. Sa 9 je polako mm poceo da je cuva kad imam privatne casove i to je uspavam pa odem na cas, znaci opet nema pojma da nisam tu a kad se probudi malko se igra sa tajom i eto mene kuci. Kad je D napunila godinu mama mi je uplatila neke masaze i cuvala je 7 puta po dva sata, i isla sam tako negde u to doba kod ginekologa tad mi ju je sveki pricuvala opet na nesto kratko (a posle porodjaja kad sam isla kod ginekologa vodila sam je sa sobom)[sm=smiley36.gif]. Eto toliko puta su meni cuvali dete a moje dete ne zavisi od mene nesto mnogo, ne drzi me za suknju i td. Time sto je niko nije cuvao sam postigla to da mi slepo veruje, dala sam joj sigurnost, i to mogu reci sigurnost i u druge ljude a mislim da se taj efekat ne bi postigao time sto bih je ja ostavljala sa drugim ljudima. Po meni je dokaz svega toga i sama cinjenica da je ona odlicno prihvatila vrtic. Sigurna je u sebe, u mene u to da je ja cuvam ma gde da je. Samostalna je poprilicno, u dvoristu mi konstantno izlazi iz vidokruga, na moru se nije osvrtala ni da pogleda gde sam (jer zna da sam sto posto u blizini) i td. IZVORNA PORUKA: Jole84 Dr sad vidim da sam malo pogrešila što se ovoliko navukla na mene,24h zajedno,nigde bez nje...pokušaću da ispravim to. Kako ste ti i pilence [sm=bravo.gif] Tako da Jole nisi ti nista pogresila i nema nista da ispravljas TO SVE TAKO TREBA.[sm=smiley31.gif] Da bi dete bilo sigurno u sebe mora prvo biti sigurno u svoju majku da ga nece napustiti i da ce uvek biti tu inace se stvara suprotan efekat i dete postaje nesigurno gde god ode jer misli da ce ga roditelj ostaviti na tom mestu. Niposto i nikako ne ostavljati dete svako malo nekom na cuvanje. Takva deca ne znaju da se odlepe od mamine suknje. (imam primera iz okoline) to su ti kidisuci roditelji koji vole da smugaju a zbog takvoh stava ne mogu posle da smugnu ni na 3 metra od deteta. I tako u krug. Uf nadam se samo da se niko nece osetiti prozvanim. Elem evo malo da ublazim, ako dete i ostavljate nekom onda posle toga mora i treba da sledi mnogo mazenja da bi se to vreme nadoknadilo i da se dete oseti voljenim. Ljubim vas sve mamice[sm=smiley31.gif] Smena mi uskoro gotova. Hmmm mogla bih nesto i gricnuti hihhihi...
|
|
|
|