Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:33:16
|
|
|
|
wivern
|
Ipo ja bih rekla da su to hormoni+vreme.. i to je = ludilo mozga ma neces bre Daco, nego ti se bradavice pripremaju, meni ponekada i curkaju. Inace, nama u skolici rekli da pred kraj trudnoce ne diramo bradavice, jer se stimulacijom bradavica izazivaju kontrakcije. Koja sam streberka,a.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:34:09
|
|
|
|
vonavoj
|
Ona je poput multimam,a 5 puta jeftnija OVA WIV,bradavice ne smeju da se vuku,jer to izaziva kontrakcije...dok sam lezala u bolnici,devojke su dobile zadatak da ih vuku da bi izazvale kontrakcije,ali to bas jako da rade,kao da se izmuzavaju! a mazanje im nece skoditi..ja sam moje pocela da mazem!
< Poruku je uredio vonavoj -- 2.9.2014 11:35:35 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:35:31
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, von... Wiv, samo lagani pokreti nece dovesti do kontrakcija-tako ga bar ja tumacim
< Poruku je uredio daca77 -- 2.9.2014 11:44:10 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:42:33
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Ona je poput multimam,a 5 puta jeftnija OVA WIV,bradavice ne smeju da se vuku,jer to izaziva kontrakcije...dok sam lezala u bolnici,devojke su dobile zadatak da ih vuku da bi izazvale kontrakcije,ali to bas jako da rade,kao da se izmuzavaju! a mazanje im nece skoditi..ja sam moje pocela da mazem! I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:43:09
|
|
|
|
ivaMark
|
Hej mi smo jos 2u1 Nisam se nista dogovarala sa dr iz druge opstine, covek je hteo da me ostavi pa da me danas porodi. Odem juce kod njega u porodiliste da ga pitam ya CR kayu mi da nije tuuuu, otisaoooo. Zatim zapucam u svoju opstinu i urade mi CTG, prvo u savetovalistu pa u porodilistu... Grlic 1,5cm dug, prohodan ya jedan tanji prst, hahahha, tako je napisao ovaj dr, boleo me pregled katastrofa i upozorio me na to. Mislim da mi je radio dilataciju grlica, imala sam neke bolove uvece i u toku noci su se smirili. Rekli su mi da dodjem ujutru na CTG...nisam otisla, idem sada privatno, necu da me ostavljaju u bolnici bez potrebe a i ne planiram da se poradjam kod njih. Devojke za dobre rezultateeeeeee.....
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:45:49
|
|
|
|
Modessty
|
Daco bre pa gde si ti? Jel si dobro? Ja nisam izvlačila bradavice. Bilo mi je neprijatno i bolno, a na kraju i nepotrebno. A Multimam krema spašava život! Muž mi je doneo u blnicu odmah ujutru nakon porođaja i ovog puta nisam imala ragade niti bilo kakave probleme
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:45:54
|
|
|
|
branki*
|
iva,tu si jos ja sam,devojke,sva osamucena..pridremala malo,tako mi doslo da sam morala.evo,sad spremam supu i pripremila ribu za pohovanje,pa cu da przim kad dodje boza iz vrtica.pijem kafu da malo dodjem sebi.bas se osamutim kad zadremam tako.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:47:38
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: wivern I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio stvarno stvara kontrakcije, odnosno može da dovede do toga
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:56:38
|
|
|
|
daca77
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR Daco bre pa gde si ti? Jel si dobro? Mod, super sam... Non stop se setkam i ne sedim kuci...dokle cu moci ovako, ne znam... A i meni je grozan i neprijatan osecaj da pipam bradavice...kao da nisu moje.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 11:58:41
|
|
|
|
Ipokrisia
|
Wiv, pa sigurno divljaju hormoni a i vreme da se ubijes Sad cu jos malo napolje pa cu zaboraviti na sve, a onda u 6 beeeebac!! Meni mama rekla da stavljam AD kapi na bradavice i tako ih pripremam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:03:08
|
|
|
|
Modessty
|
daco šetaj i uživaj! ovo si čekala tako dugo i sad uživaju svakom trenutku!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:09:46
|
|
|
|
wivern
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR IZVORNA PORUKA: wivern I Von, da li zaista to stvara kontrakcije? Daco, ja iskreno nemam pojma a i to sto su nama rekli ne mora da bude tacno a i ko zna kako je moj trudnicki mozak to shvatio stvarno stvara kontrakcije, odnosno može da dovede do toga Nesto sam bila sumnjicava oko ovoga kao i za onaj bezbolni porodjaj u kadi.. Prosto neverovanto.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:24:44
|
|
|
|
Janja V
|
Pozdrav, trudnice! Prvo da pohvalim belugu, da ne zaboravim. Mm mi ga je kupio u 3. mesecu i od tada ne mogu da spavam bez njega. Stvarno je super. E, a drugo, jutros kad sam ustala sam videla braonkasti sekret na dnevnoj i po malo se povecavao i na trenutke bio i crvenkast. Bila sam na vec zakazanom vaginalnom pregledu posle toga, na kome sam inace jaukala jer me je bolelo. Doktor kaze da je to (sekret) normalno za ovaj period i da sam spremna za porodjaj. Ako nista ne bude do subote, opet idem kod njega, pa cu mozda ostati u bolnici. Taj sekret imam i dalje po malo s vremena na vreme, ali nije gust. Cak je redak. Izvinjavam se na opisu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:33:59
|
|
|
|
vonavoj
|
ivamark,ti si zapecacena! janja v,nece beba napolje! kad budu resile i bile spremne izacice,neizbezno je! inace,wiv,stvarno stvara kontrakcije,ali moras biti grub,ponavljam..ne obicno mazanje! Branki,i ja sam bila osamucena,da sam legla,bilo bi mi jos gore..takva sam..ustala sam,popila c vitamin i sredila orman! Inace mi zaova kaze da se smirim,samo vitlam,zato mi deca ne spavaju ni nocu ni danju.. ..nemaju na koga ni lenji da budu...eto juce je T ustala u pola 8,nije spavala u vrticu,i jedva u pola 10 zaspala..takva je!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:35:27
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Ipo draga, nemoj se mnogo nervirati oko tih iscedaka. Sigurno nije nista. Znas da sam ja imala vec nekoliko puta krvarenje i sve je ok. Jedino sto su meni dr rekle da mirujem kada se pojavi to krvarenje. Imala sam i braonkasto a i crveno. Moguce da su meni to govorile jer je ipak u pitanju vto. Znam da mi je sada kako da se pravim pametna ali i meni su pomogle sve trudnice sa rr koje su me smirivale. I bile su u pravu Ja idem na uz u 14h pa pisem a ti se obavezno javi kada prodje tvoj pregled.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 12:36:59
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Von a jel' mazenje ( ne mazanje) dozvoljeno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 14:26:18
|
|
|
|
lelaigor
|
Ipokrisia, evo ja nisam sa vto, a imala sam isto krvarenje u dva navrata, nije bilo ništa strašno, prviput sam pila Utrogestan, sledeći put primala inekcije Progesterona. I mirovala sam. Nemoj se jediti, znam da nije lako, ja sam se tad živa pojela. Eto, ja sam svašta nešto i kupila i pripremala za posle porođaja, i psihički i fizički se pripremala za ragade, amstitis, bebine grčeve, žuticu...na kraju ništa nisam doživela. ZAto kad me ovaj put strefi sve odjednom ima da vrištim.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:16:21
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Drage moje,evo vratila sam se sa uz. Nista nismo radili jer su napravili gresku u zakazivanju tako da cu ici sutra ujutro. Dr mi je ipak uradila briseve i pogledala grlic i pokazala bebe. Cisto da se primirim do sutra Materica mi je u jednom delu kao ispupcena i kaze da je to verovatno od stresa i nerviranja jer sam se kod njih iznervirala. Dala mi je da pijem 3 dana 3x375mg magnezijuma. Nesto mi to zvuci puno ali ajde. Verovatno bebe vuku. Grce mi se i ruke i noge vec par dana.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:26:09
|
|
|
|
lelaigor
|
Nek si ti videla bebe!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:30:25
|
|
|
|
17 joka
|
Ivo,Janjo još malo Dacika uzivaj u svakom danu Sanjalice, bitno je da je dobro ,a magnezijum ce pomoci kod grceva. ono sto znam jeste da pomazu banane jer imaju dosta kalijuma koje sprecavaju i ublazavaju grceve
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:37:30
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980 Von a jel' mazenje ( ne mazanje) dozvoljeno meni ne prija
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 15:49:41
|
|
|
|
Sanjalica1980
|
Meni je to sve sto imam od se.a pa bar neko veselje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:20:57
|
|
|
|
anita
|
Sanjalice i kod nas je ista situacija od se,a ni s
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:30:14
|
|
|
|
bubulence
|
devojke nama je u skolici receno da se bradavice pripremaju tek kada se udje u 9. mesec, do tada se ne diraju i ne mazu nicim.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 09/14 [chat] 2.9.2014 16:53:16
|
|
|
|
wivern
|
I meni bubulence, ali u nekim skolicama kazu i da je preporucljivo da se mazu. Zato sam ja bila skepticna oko bradavica i kontrakcija
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?