RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

srna001 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (17.8.2014 21:57:14)

Evo i mene posle dužeg vremena da malo svrnem i ovde da vidim kako ste mamice?[sm=smiley36.gif]
Nego kežite vi meni da li je nekoj od vas dete bauljalo pa propuzalo?Ovo moje neće da se podigne sa ispruženim rukama nikako, lakše mu da kao vojnik baulja.Ja još uvek gajim nade da će propuzati kad bude uspeo da sedne sam, šta znam.Prvo dvoje su puzali pa bih volela da puzi i on, valjda će uspeti.[sm=zmeden.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (17.8.2014 22:47:27)

Srna draga[sm=smiley31.gif] Bas nedostajes. Dogovarala sam se sa Smeskom da se nadjemo na kafici. Zovemo te.[sm=smiley1.gif]
Nama bili gosti. Spremila neku posnu salatu i divne Torbicine coko mafine. Prava sam domacica. [sm=smiley1.gif]
Deca su se igrala.
Sto se tice selidbe bice divota ako bude u toku skolske godine. Novo radno mesto i novi ljudi. Nego,, mm ce da zamoli gazdu da ranije udjemo u stan. Ipak imamo puno namestaja. Mama ce doci. Bice lakse da neko bude oko dece. Znam da ce ona da se mota i oko ciscenja dok ne budemo tu.
Ljjso valjda ces da se javis iz Grcke jednom kratkom porukoom.Ako se ne javis usledice jedan opsiran post.[sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (17.8.2014 23:13:59)

Dobro vece mamice.
Srna[sm=smiley31.gif] bas te nije bilo dugo, nedostajes nam. Koliko znam neke bebe bauljaju pa prohodaju . Moj Vuk je bauljao, nikada nije normalno puzao. Mislim i to je normalno samo sto to zovu vojnicki puzanje[sm=smiley36.gif]
Ja sam u potrazi za novim stanom ali mi tesko ide. Cim je "normalno"sredjeno odmah traze po 600-700 eura a to je bas mnogo.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 0:00:40)

Dijana bas su vam jake cene. Mi smo nasli nenamesten. Imamo nase stvari. Zato ce nam tesko pasti selidba. Ali ajde konacno da deca dobiju prozor sa sobom. Posto u ovom stanu nema. Bas cudno.
Moram da pohvalim moju devojcicu da je stala na nogice. [sm=bravo.gif] Puzi kao brzi gonzales.[sm=smiley1.gif]

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 0:04:31)

Dobro vece i od mene! E,Srna,tako i ja,nekako bas znam napraviti pauzu od rr,nenamerno lete dani..[sm=smiley31.gif] I inace mi se cesto medju prvima javi,doceka me Dijana[sm=smiley31.gif]pa mi bude zaosto napravih toliku pauzu. Jer u sustini ovde i nemam bas sa nekim da se ispricam,a ovde mi kao medju rodbinom[sm=smiley36.gif]
Nije ni moj David puzao uopste,sve tako,podizao se,drzao uz namestaj i stvari posle i odmah posle prvog rodj.prohodao.Ne znam sad za Marka,ima vrem. Dijana,nisam u toku,izvini,sto selite?

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 7:11:45)

Jutro mamice...
Ja danas rijesila da idem da kupim "normalnu" hranilicu a da mm ne znam za to [sm=smiley36.gif]
On nije za kupovinu hranilice zato sto smo dobili jos davno neku Ikeinu al ona je meni katastrofa.Obicna plasticna stolicica, ne moze ovako malo dijete tu.Sad ga hranim u nekoj kao ljuljasci - stolcici (kao jaje) koja ima polusjedeci polozaj, a veliki je za to, hoce da ispadne.
Nadam se da za "normalnu" hranilicu nece trebati sad bas puno para, al vidjecemo. Jedva cekam da je kupim, srecna sam ko malo dijete [sm=smiley36.gif].A najbolje bi bilo kad on ne bi htio u tu hranilicu, mm bi me udavio[sm=smiley36.gif]
Jutros kod nas bas svjeze, lijepo...bice valjda lijep, ne prevruc dan...

big mum -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 8:07:49)

Jutro mame [sm=smiley1.gif]

Pijuckam kaficu i polako se pripremam za danas.Počinjem pakovati stvari ove sedmice polako selimo.Biće veselo.

Dijo gdje si ti,jel u B.L.Kako tako visoke cijene [sm=smiley13.gif].Kod nas su stanovi oko 80m2 u novogradnji max 225 eur i to ako je baš namješten.
Ja ću svoj u centru grada 56m2 (nije renoviran) polunamješten izdati za 100eur +dadžbine.

Mirkam evo pronađoh nešto za tebe HRANILICA .Nemoj se zalijetati i uzimati nešto preskupo a ni prejeftino.

Srna dobrodošla,ostalima veliki pozdrav[sm=smiley1.gif]

mamin mish -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 8:28:28)

jutro mame! Teodora je danas napokon krenula u vrtic nije mogla da doceka da udje unutra. Ja evo mijem kafu i razmisljam sta sve treba da uradim danas.
Dijana bas su skupi stanovi. Moja svekrva kod na polu namesten stan od 40m izdaje za 120€

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 8:45:20)

Mame da se javim putovali smo 20 sati, vozili na smenu ja i muz, Dora je bila super, smestili smo se u hotel gde rade roditelji mm, gazda nam dao jednu od najboljih soba, ovde ima welnes i spa i zatvoren nazen pa mozemo da koristimo sve, necemo biti dugo mozda do petka samo

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 8:56:35)

Dobro jutro! Kristal,pa vama je bas lepo,jeste bio dug put,ali sad se opustajte! Mirkam,ja sam skoro uzela hanilicu,super ocuvana,polovna,preko neta,i ispostavi se da su ljudi(mladji par)cak i bas blizu nas zive.To uvek mozes doci pogledati i odustati,naravno.Mada,najlepse,novu uzeti,naravno[sm=smiley1.gif] Sada sam skontala da sve te konkretne stvari za bebu treba kupiti,posebno ako se planira drugo,a ne pozajmiti. Misu[sm=bravo.gif] za Teodoru!
Ja sinoc ovde opet zadnja pisala,nocna ptica koja je jutros jedva ustala,iako sam legla u ponoc,jos dojim Marka,pa nikad naspavana.

mamin mish -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 9:06:28)

MIRKAM slazem se sa Dadom najbolje je kupiti a ne pozajmiti. I ja sam kupila polovnu hranilicu preko neta u odlicnom stanju i dostq pivoljnu. Procackaj malo mozda pronadjes nesto dobro.

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 10:53:51)

U pravu ste za te polovne, nisam uopste razmisljala o tome. Pogledacu kako se krecu cijene po radnjama (mada kod nas i nema izbor radnji - mozda dvije), pa cu pogledati i te polovne. Kakve veze ima, ako je ocuvana super! Nece u njoj biti do punoljestva [sm=smiley36.gif]
Hvala na savjetima [sm=smiley31.gif]

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 10:55:57)

E da, htjedoh i za stanove nesto reci.
I kod nas su prilicno skupi. Mi placamo, prazan,jednosoban ,50m -200e (plus naravno racuni) i to je onako, aj da kazem "pristupacno", inace su ovakvi kao nas oko 250e, a namjesteni oko 300-350e.

mamin mish -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 11:00:27)

Nema na cemu dragq. Nadam se da ces brzo naci hranilic koja ti odgovara.
Ja zavrsila poslove kod kuce sad idem na kqfu sa sestrom pa na posao.

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 11:15:41)

Nema na cemu,tu smo[sm=smiley1.gif] Meni je licno vazno na tim oglasima koje trazim u svom gradu (a i dalje) jer dostava (brza posta)nije skupa,ipak se malo i preracunam,a vazno mi da vidim vise slika i pitam kupca o nizoj ceni,to nije sramota.I ja sam tako prodala par stvari i zadovoljna sam.A,kao i svagde,ima i svasta,prljavo,pohabano,zato pazljivo gledam vise slika i da nisu mutne.Sada trazim ovu ogradicu polovnu,posto ovu necu osvojiti[sm=smiley36.gif]
Joj,Mirkam skupi su vam stanovi[sm=smiley13.gif]

emicaa -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 14:36:23)

I mi tražimo stan već duuugo ali sve što valja je preskupo.a ovde nas komšiluk izludi i grijanje nula,i opet na kraju godine moramo doplatit za grijanje iako često moram i grijalicu palit jer se ovako ne može zagrije.u subotu idemo jedan pogledat pa vidjećemo.
Mi se sad vratile iz šetnje i nakon dužeg vremene T se uopšte nije bunila u kolicima,baš je uživala i razgledala,smješkala se prolaznicima i pratila auta kako prolaze [sm=smiley1.gif]

srna001 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (18.8.2014 23:28:47)

Devojke [sm=smiley31.gif]

Bilo bi mi krivo da ne puzi, nadam se da će se podići za koju nedelju, toliko mu dajem fore a onda HASAN SECKATI [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Što se stolice, hranilice tiče mi smo pre 10 godina kupili Peg Peregovu Primo Papa i dan danas je kao nova jedino sam posle Zoje kupila drugu navlaku pošto se stara ofucala ali nisam ni to morala.Fenomenalna stolica, praktično neuništiva.Treće dete je koristi kao nova je.

Još malo pa počinje škola, uveliko se spremamo a Zoja je krenula u vrtić iako rade po letnjoj šemi ali nema veze ona se baš raduje.

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (19.8.2014 9:36:55)

Jutro mame...
Sto vas nema?
Gledala sam juce hranilice, od 100e pa navise te sto bi meni odgovarale, mislim da imaju polozaje za naslon, jer mi je to najvaznije..
Danas cu probati da nadjem negdje oglase za polovne ,da vidim i tu kako stvari stoje. M uopste nije za kupovinu, jer imamo vec rekla sam vam hranilicu, ali one ne kapira da je stvarno bzv.Njemu je to sve isto. Probacu popodne da odem s njim da pogleda, mozda me onda shvati[sm=smiley1.gif]
Nesto sam bas nikakva jutros, spava mi seeeeee, kao da nedeljama nisam spavala, preumorna valjda..

dijana1* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (19.8.2014 10:10:10)

Dobro jutro mame[sm=smiley1.gif]

Prekopirala sam postove u temu U POTRAZI ZA STANOM

emicaa -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 7:41:10)

Auuu što ste se uspavale,dobro jutroooo.

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 8:14:33)

Jutro mame, kako ste mi, mi smo dobro, sada cemo malo na bazen, kasnije silazimo do grada da se vidimo sa rodbinom, veceras idem na veceru sa jetrvom i zaovom, taman nam vreme brze prodje [sm=smiley36.gif]

Peace* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 8:32:24)

On nije za kupovinu hranilice zato sto smo dobili jos davno neku Ikeinu al ona je meni katastrofa.Obicna plasticna stolicica, ne moze ovako malo dijete tu.

Ova KLIK?

Šta joj fali? Ja oboje u toj digla, oduševljena bila. [sm=smiley36.gif]
Tvoje dete je 7 meseci, što ne može? Mislim, nije malo više. Moji su sedeli u tome od 5,5-6 meseci.

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 9:25:58)

Peace, bas ta. Meni M ne sjedi jos uvijek stabino, i kad ga stavim u ovo cudo sav se iskrivi.Drugo, neudobna je, trece treba mi mali nagib na naslonu jer on ne zna da sjedi uspravno, ispravi glavu i zine da bih ga nahranila. Mozda ce kasnije ona biti ok, ali za sada nam stvarno neodgovara. Da ga vidih kako izgleda u njoj, muka da te uhvati..

Peace* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 9:59:22)

Stvarno ne kapiram. Luka je ima 6m kad smo je kupili, a M je u njoj bio sa 5,5. Ni oni naravno nisu sedeli sami inače, ali ima da se kupi OVO, i onda je sve ok. Obožavali su.
Mislim, ne ubeđujem te, da me ne shvatiš krivo. [sm=smiley36.gif] Samo mi nikako nije jasno zašto želiš da hraniš dete čvrstom hranom u poluležećem položaju? Mislim, čitam ovde po forumu da to žene rade, ali meni nije jasno. Ja sam odlepila sa Lukom dok nije napunio 6m da napokon sedne, uvek sam se bojala da će se u tom polu ležećem udaviti.
Ova stolica je extra jednostavna za održavati jer je plastika, ja sam podmetnula peškir pod guzu zimi, i to je to.
Marko i dalje kod sveki sedi u njoj jer mu je visok sto.
Rabimo ih već 7 g (imam dve [sm=smiley36.gif]) i kao nove su.

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (20.8.2014 10:10:54)

Nije to polulezeci polozaj, nego..ne znam da ti objesnim, samo je malcice kao zavaljen.U ovoj stolicici-ljuljasci u kojoj ga sad hranim u tom je polozaju. Probala sam u ovu hranilicu koju imamo, ali on nekako spusti glevu a iskrivi se i nema sanse da ga nahranim..A inace ja sam dobila ovu hranilicu, kod nas ih nigdje nisam vidjela, a sa ovom navlakom bi bilo mnogo bolje..Ne znam, cini mi se da bi u hranilici sa polozajima bilo i lakse i udobnije, ali mozda si u pravu.Stavljacu ga vise u ovu sad par dana, pa da vidimo..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>