RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

superm -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 16:59:22)

Hvala mame na podrsci. Ja to gledam ovako- ucinila nam je uslugu. Takva dadilja mi i ne treba.

emicaa -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 20:37:05)

Imaju baš jeftini letovi preko neke kompanije wizz air ali on ide za bazel a vama je to doleko,jedino tu napraviti pauzu i onda nastavite put,recimo kod mene [sm=smiley36.gif]

Torbica -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 20:55:45)

Cao mame!
Nama je bazen napunjen ali sam decu vodila u Petroland, taman dok se voda zagreje, sutra ce biti bombonica.
Super nam je bilo, jedino je guuuuzva, reka ljudi. Nije nam smetalo da uzivamo.
Superm, da nadjete brzo! [sm=smiley1.gif]

Pozz

mirkam -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 21:08:11)

Dobro vece i od mene..
Jao ja kada pomislim na posao muka me hvata. Ne daje mi se tako malo dijete u vrtic nikako, a mm nikako nije za varijantu da ga "tamo neka nepoznata zena cuva". Ma bice muke znam sigurno. Ali treca opcija ne postoji, tako da...ja sam u svakom slucaju, bar dok ne napuni 2 godine, za varijantu da je kuci, da ga neko pazi. Bas mi je frka od vrtica.Mislim da ne bih mogla na poslu ni sekunde da se skoncentrisem od brige. Ovako bih bar znala, kuci je, na svom terenu, on jedan a ne stotinu njih, i sve ostalo...ma drugacije je ipak za tako malu bebu.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:03:18)

Dobro vece mame. citam sad Robin Vilijams se obesio[sm=smiley13.gif]. Sve njegove filmove i serije bas bas volim, ne mogu da verujem da covek nije mogao da se izvuce iz depresije. Eto nije sve u novcu jel?

Nego mame dok ja dodjem na rr vidim neke teme zakljucane[sm=jezicek.gif]. Bezveze. Evo ja se javno izvinjavam onima koje sam uvredila nije mi bila namera. samo sam se salila. Ali razumem da dodje do nesuglasica preko interneta pa cak i ako ljudi koji su bliski razgovaraju ovako pismeno jer se ne gledaju u oci, ne vide se gestovi, osmeh i td, pa lako dolazi do zabune.

Moji spavaju. D mi je dobro, nikako da nikne poslednja trojka, bas ima muke s vremena na vreme u toku dana, danas je ladno uzela da grize cipelu. Nisam mogla da verujem. Kupili gelova i gelova al ne mozes joj utrljati pa sam smislila da stavim gel na fiziomer jer njega voli da grize (a i voli da sisa fizioloski rastvor[sm=jezicek.gif]) pa se tako dovijam na razne nacine, mada joj gel samo trenutno pomaze.

sutra opet kuvam paradajz, malo po malo i bice bogme i za celu familiju[sm=smiley1.gif]. Naradile se D i ja danas. Polomile se cak tri grane breskve od tezine, neverovatno koliko su rodile i juce mislim moram nesto da podmetnem ili malo zelenih da oberem i jutros vidim slomile se u toku noci[sm=smiley13.gif].

Skuvala sam i za sutra jer moram sutra oko paradajza da se bakcem dok D spava, pa necu imati vremena da kuvam i rucak. Preuzeli smo pasos za D jupiiiiii jos samo da se odlucimo kad cemo na more. Mislili smo kad mi stigne Heather ali ona dolazi tek 15. septembra. A ne bih tad, D treba da ide i na adaptaciju u vrtic, ja se nadam da cu naci neki posao i td i td. U nezgodno vreme bas dolazi ali nema veze ja bas jako volim kad mi je ona tu.

mame odmarajte i uzivajte u suncu. Kazu nece ga opet biti dugo.

branki* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:05:37)

robin vilijams se obesio,nisam citala...
eto,dok se ja smislim da l da idem na bazen ili ne,doci ce jesen[sm=smiley24.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:11:05)

Branki vec u petak su najavili kisu[sm=smiley13.gif]. Svisnucu vise od kise majke mi. Bazen mi nije daleko ali mi je mala D da je vodim na bazen, ja odmah pomislim na hlamidiju. Paranoik. Previse ljudi na jednom mestu u vodi i ta mi se pomisao nikako ne dopada.

Da Robin Vilijams se obesio u svom stanu. Svaki dan citam novine, nekad ujutru pre nego sto D ustane a nekad uvece. Tad sam obicno i na rr[sm=jezicek.gif]

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:14:23)

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Dobro vece mame. citam sad Robin Vilijams se obesio[sm=smiley13.gif]. Sve njegove filmove i serije bas bas volim, ne mogu da verujem da covek nije mogao da se izvuce iz depresije. Eto nije sve u novcu jel?

Moji spavaju. D mi je dobro, nikako da nikne poslednja trojka, bas ima muke s vremena na vreme u toku dana, danas je ladno uzela da grize cipelu. Nisam mogla da verujem. Kupili gelova i gelova al ne mozes joj utrljati pa sam smislila da stavim gel na fiziomer jer njega voli da grize (a i voli da sisa fizioloski rastvor[sm=jezicek.gif]) pa se tako dovijam na razne nacine, mada joj gel samo trenutno pomaze.

Vece i od mene! I ja se zacudih za Robina,bio je bas simpatican lik,na prvu sam pomislila da je pevac,a ne on..
I moja deca zaspala,ja mislila malo ''prelistati''fb,tamo odmah saznam ovako neke info i opustam se,ali mi to''pojede''vreme koje nemam.
Kako radis da sisa fizioloski?[sm=smiley1.gif]
Joj,Mirkam,jeste nezgodno,znaci bas nemas nikoga kome verujes ,a da je pri ruci?

doktorkakristal -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:19:58)

vece mame mi bili u setnji gran prepun
EMICE mozda se i upoznamo nekom prilikom [sm=smiley36.gif]
MLJ za neko vreme iskocice nova tema pa opet haos na sve strane [sm=jezicek.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:21:41)

IZVORNA PORUKA: doktorkakristal

MLJ za neko vreme iskocice nova tema pa opet haos na sve strane [sm=jezicek.gif]

meni bolje i tako,nego kad uvati neko mrtvilo,pa niko nista ne pise[sm=smiley29.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:24:20)

IZVORNA PORUKA: Dada81

Kako radis da sisa fizioloski?[sm=smiley1.gif]
Joj,Mirkam,jeste nezgodno,znaci bas nemas nikoga kome verujes ,a da je pri ruci?

[sm=jezicek.gif] svidja joj se valjda jer je slan, a fiziomer je prakticno fizioloski pod pritiskom kao na pumpicu je pa kad grize uvek malo prsne sebi u usta ahahah...Ja kapiram da joj sigurno ne moze biti nista od toga tj da je to cak i dobro. Dete voli slano pa to je cudo. Ne dajem joj smoki i sl ali ako odemo kod nekog ubi me sramota ako joj ponude slane grickalice ponasa se kao gladna godina i trpa u usta neverovatno nesto. A ne dajem joj jer ima od tih grickalica tvrdu kaku, ne kaki tacno taj dan kad joj tako nesto nude. Ja se odmah nasekiram iskreno. A kuci kad smo ni ne znam u koje doba da joj dam. Ako nesto i dobije tipa petit keksa (i to pojede jedan maksimalno dva) dobije recimo izmedju dorucka i uzine. A posle rucka dobije neki kolac.

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:27:25)

Branki,to sam i ja pomislila,mada ne volim ni rasprave..Ali i par puta sam dosla,nesto pisala,vratim se opet,niko tu ne pise,odem na drugu temu,pisem opet,niko nista. Vidim tako da sama sa sobom komuniciram, pokupim se i odem [sm=smiley13.gif][sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:29:00)

bas to sam danaS napisala u jednoj temi-da se dopisujem sama sa sobom[sm=smiley36.gif]

superm -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:34:14)

IZVORNA PORUKA: Torbica

Cao mame!
Nama je bazen napunjen ali sam decu vodila u Petroland, taman dok se voda zagreje, sutra ce biti bombonica.
Super nam je bilo, jedino je guuuuzva, reka ljudi. Nije nam smetalo da uzivamo.
Superm, da nadjete brzo! [sm=smiley1.gif]

Pozz

Nadam se. Mada, pricala sam ti vec, to sam od ove osobe i ocekivala. Nesto mi je govorilo da ce odustati. Ma, i bolje nije mi se toliko ni dopala.
Kad si spomenula Petrolend, bas smo mm i ja pricali, kada smo nedavno bili u NS u poseti nekim dragim ljudima [sm=smiley2.gif], da bismo mogli otici do Petrolenda. Samo ne znam da li bi to bilo pametno zbog Švrće?

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:40:09)

Meni Teodora stalno trazi da je vodimo u taj Petroland, Non stop ide reklama. Mnogo nam je daleko.
Sto se tice danasnjih debata ja sam se zabavljala peglajuci. Bacim pogled na tu aktuelnu temu, pa mi je smesno sto neke zene izvlace iz konteksta postove.

superm -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:45:19)

Koja tema je bila tako zanimljiva?

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:57:31)

tema sta sve pred partnerom i deca i prdenje[sm=smiley36.gif] divne teme.

Evo sad opet da se nasalim. Pise na fb drugarice pricaju o sexu a pravi prijatelji o [sm=zz_poop.gif] hahaha...Imam najbolju prijateljicu koja mi je nazalost daleko, nekako nismo nikad nesto posebno pricale o sexu (ona je gej ja sam strejt i nekako nismo nesto zalazile u taj deo previse) ali smo obe imale muke sa zatvorom i gasovima te su nam te teme uvek za smejanje i kukanje istovremeno[sm=jezicek.gif]. Eto prijateljice smo citav zivot, celu osnovnu presedele zajedno i td.

branki* -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:59:14)

IZVORNA PORUKA: superm

Koja tema je bila tako zanimljiva?

tema o prdenju,pobornici i protivnici,obe strane su lavovski branile svoje stavove,prdeti ili ne pitanje je sad..
salim se malo[sm=smiley36.gif]tema-sta sve pred partnerom.

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (12.8.2014 22:59:46)

Tema ''Sta pred partnerom'' valjda sam dobro napisala,po secanju. Meni je iskreno do pred kraj bilo bas zanimljivo i ismejala sam se komentarima,ja sam to shvatila bas kao zabavu..Jos se mogu smejati,izvinite[sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 6:42:46)

Dobro jutro mame. Evo ja da pohvalim curicu sinoc se konacno napucala za veceru i eto nije se budila za mleko[sm=jezicek.gif]. Izgubila je malo na kilazi zbog ove temperature ali nista strasno i dalje je ona meni bucika hihihih...

Idem da smislim sta cu da joj pravim za dorucak, planiram vec odavno neke kifle sto mi je Rosita poslala recept. PA cu eto mozda to ako ne sad za dorucak onda cu veceras za veceru. Idem da vidim koliko je dugo vreme spremanja[sm=jezicek.gif]

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 6:50:38)

Dobro jutro[sm=smiley1.gif] Evo ja dojila i uspavala bebu,ispratila muza,sve cekam Davida da trci iz kreveta da mase tati,ali sreca ostao da spava.Posle nece da otspava,po nekad jos spava popodne,ali retko,bar od kako je ovo, nazovi leto.
Dorucak cu nesto lagano,za bebu posebno.Kuvam tikvice,sljive i ostalo za dorucak. A moram da mu kupim one kapi,nikako dete,da prostite da kaki,vristi kada treba...

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 6:54:41)

Jao Dado nadam se da ce te muke prestati kad krene da jede vise namirnica. D se moja bas napatila sa tvrdom kakom. Nikom za pozeleti te muke. Strasno je gledati kako se dete pati. A koje kapi ces uzeti? Nama bukvalno nista nije pomagalo. baby linex sam na kraju uzela i to je ok. Sredili se i gasovi kod nje a i kakenje.

Ja sad gledala recept necu stici za dorucak da napravim kifle ali cu zato za veceru. Kaze u receptu treba da stoje bar sat vremena da narastu, a za sat vremena mi D doruckuje

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 7:03:11)

Ma,da ,jos dok se ispeku..mmm. Eto i kako ja da pocnem sa Sonoma dijetom kada sam luda za testeninama,doduse nikada nisam bilana dijeti,ali ovo mi je drugacije,vise se propagira zdrava hrana.
Mislim na ove kapi sto se reklamiraju ovde.Radi ih ista firma,mislim,kao ovaj Mapez spirinac mu ne dajemto imamo protiv komaraca,nisu losi.A,zao mi ga,bas sto kazes muke,pirinac mu ne dajem zato,bas ga izbegavam,a rado bih mu pravila,kontam,on inace steze,pa ga opasno zaobilazim [sm=smiley13.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 7:09:21)

da da zaobilazi pirinac u sirokom krugu. Evo moja D ima godinu i po i ja njoj retko retko pravim nesto sa pirincem. A i kupovne kasice ako dajes pogledaj da li imaju pirinac (uglavnom imaju), ja sam pravila sve domace. Cim nesto kupovno dam odmah muke. Na kraju sam sa sobom i nosila domace odustala sam od kupovnih skroz.

Sto se tice dijete[sm=jezicek.gif] ja sam bila jednom u zivotu na dijeti, za dva meseca nisam smrsala ni grama. Dr Stokic (endokrinolog ovde kod nas u NS) mi rekla da drzim tu dijetu, jela sam na satnicu, umesto dorucka i vecere sam jela neki Enemon i td. GRAMA ali GRAMA nisam smrsala. Jako sam se bila razocarala. Odlucila sam tad da vise nikad necu drzati dijetu. Prosto nekad samo stanem tj jedem manje, ili probam da ne veceram i to je to. Naravno tad kad sam drzala tu dijetu nisu otkrili razlog zasto sam se naglo ugojila, pa je vrlo moguce da zbog toga nisam skinula ni grama jer mozda dijeta nije bila "stvorena" za mene. Ali opet, dijeta je bila bazirana na unosu od 1600 kalorija na dan. Sto je malo, a ja nisam smrsala uopste. [sm=smiley13.gif]

Dada81 -> RE: Razgovori mama 08/14 [chat] (13.8.2014 7:16:48)

Definitivno ti nije bila''''pokretac''''organizma u nekom smislu,tebi verovatno treba drugacije nesto da pokrene metabolizam.
A,David moj je cesto jeo pirinac,ima dosta kombinacija sa njim,pa ga i ja volim,ali eto bebi moram da izbegavam.Kupila sam proso,neko rece da on moze pomoci,pa razmisljam jutros to prvi put probati.A Branki cini mi se napisa u ishrani da njih nadima..
Ma,ne znam sta cu,svezu mu sljivu dam ujutru cesto,imamo svoje domace,pa tikvicu zelenu kuvam posle,pa sve lagano,ali ne pomaze..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>