RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

srculence25 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 12:59:34)

Ana cini mi se da cu tako biti i ja.Jos uvek se osecam normalno ja sam to drugacije zamisljala.mislila da necu dizati glavu od wc solje od povracanja i da ce me grudi boleti ali nista.Drage moje danas sam bila na uz sad mogu skroz da se opustim.Kaze da sam trudna 12+6 i velicina 18+3 i da je sve savrseno.U sredu radim dabl test i jos neke hormone.Dobila sam slicicu ali ja tu nista neraspoznajem kao neka velika lopta sa iznad malim kruzicem.A dr kaze da se sve lepo razvilo [sm=smiley1.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:01:50)

IZVORNA PORUKA: miimiica_28

Ipokeisa iskreno se nadam da je i kod mene tako i kod mene su mucnine i povracanje jako rijetke 28.07. Sam bila na kontroli imala sam 66,2 kg ali ja i danas vagam isto toliko sa odjecom pola kile vise jako zabrinjavajuce . [sm=zmeden.gif] zato sam u neizvjesnosti do 25 -og jer tad radim dabl test . Prva trudnoca dugo ocekivana 5 godina mozda zbog toga i imam strahove ... dali si radila ovaj glavni test ili i ti uskoro trebas?

ja kad sam ostala trudna imala sam 65,5-66, a pre neki dan se merim imam 64,6...Mislim da je normalno da se izgubi koja kila jer smo imali mucinine a i slabiji apetit nego inace.Dobro je sto se nismo ugojile, ne boj se ima vremena kad cemo kukati sto se gojimo [sm=smiley36.gif] Radila sam double test, u redu je sve bilo,iako ja njega nesto ni ne smatram bitnim, vazno mi je bilo samo da je nuhalni dobar i da je vidjena nosna kost, a ostalo pratice se valjda na ekspertskim UZ kasnije...

miimiica_28 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:02:06)

Ana 13 [sm=bravo.gif] dali si se i ti brinula u pocetku .. uzivaj u trudnoci draga zelim sve najbolje od srca jos malo i bebica u narucju ..
Ja samo da nebrinem, inace uzivam mazim pupu cesto cak sam pocela i trpati hehe

miimiica_28 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:06:06)

Ipokrisia [sm=bravo.gif] ja jedva cekam taj test da odradimo ,a usput i bebacu da vidimo jer sljedeca kontrola mi je tek 24.09. Do tad bi posjedila i onako sam sjeda sa 31god hhaha

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:06:13)

IZVORNA PORUKA: miimiica_28

Ana 13 [sm=bravo.gif] dali si se i ti brinula u pocetku .. uzivaj u trudnoci draga zelim sve najbolje od srca jos malo i bebica u narucju ..
Ja samo da nebrinem, inace uzivam mazim pupu cesto cak sam pocela i trpati hehe

Mimicice, i meni je prva trudnoca i u prvim nedeljama sam jaaako brinula zbog bolova, jer kad ne znas, nemas iskustva sve ti je novo i odmah pomisljas na najgore.Ali vremenom sam se opustila, iako je sad rano,ja se ziva ispricam sa bebom, drzim k=joj casove matematike, gramatike, plesa...muz me gleda i krsti se [sm=smiley36.gif] ali s vremena na vreme kad osetim nesto neobicno,sto nisam do sad, nije da se ne zabrinem,ali duboko u sebi sam pozitivna i jedva cekam dan kad cu da ugledam bebu da vidim kako izgleda [sm=duda.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:11:35)

Ma kako se nisam brinula. Te nemam simptome,te ne gojim se,te boli ovo,boli ono...Mada sam se i tad ponasala isto kao pre.A onda su dosle mucnine,pa povracanje svaki dan,ali sam ja imala osecaj da sam bolesna,a ne trudna i strasno me nerviralo kad odem kod sveki,a ona me juri da ne pipam ovo,ono,da jedem,da dizem noge dok sedim... [sm=smiley29.gif] Sva sreca pa je ne vidjaam cesto,iako smo udaaljene 15 min [sm=smiley36.gif] Kad su mi prestale mucnine,onda pa tek nisam imala osecaj da sam trudna.Tek u sestom sam pocela da dodajem na kilazi,stomak mi nije veliki.Suknjice i haljinice sve mogu da obucem.Pantalone nikad ni ne nosim leti. Da se mm ne uspanici kad me vidi kako secam namestaj po stanu i terasi,ne bih znala da sam trudna [sm=smiley36.gif] Kad je on kuci,ja dignem noge,gledam tv,on sve radi.Ako kad je zapeo [sm=jezicek.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:15:38)

DObar dan!!!
Konacno se opasuljih posle jucerasnjeg i jutarnjeg maltretiranja. Sve je ok na eUZ, tesko smo 550gr i tako...
Odoh da citam sta sam propustila....

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:23:54)

IZVORNA PORUKA: Sanjalica1980

Daco, ima li novosti?
Kod koga u NS-u ides na euz?

Kod prof.Novakov.
Ana, mene su smarale patronazne sestre od maja meseca, ali ih ja otkacih i vec mesec dana nema da me zovu...valjda ukapirale da nisam najj volje za saradnju[sm=smiley36.gif]

miimiica_28 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:25:27)

Daca 77[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

anita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:28:20)

IZVORNA PORUKA: Ana13

Zdravo,stomacici. Kod nas i nije neko zahladjenje.Malo je oblacno,ali imam utisak da nije pala temperatura [sm=smiley13.gif]
Gde nam je Daca? Cekamo vesti...
Kad se bese ide u onu skolicu za trudnice? Jel ce neko da me zove ili treba sama da odem i da se prijavim? I kad vam prvi put dolaze patron.sestre? Mojoj drugarici su u drugoj trudnoci (sada) bile jos u 4 mesecu,a mene niko ne zove.Ili se ja ne javljam na tel [sm=jezicek.gif] Moze i to biti.

Draga Ana kada sam bila skoro kod svoje dr.videla sam na oglasnoj tabli info o patronazi. Tamo pise da ukoliko zelite posetu patronazne sestre u trudnoci i nakon porodjaja da treba da se javimo na broj telefona u periodu od 7-13h.
Ne znam odakle si ali ovo je info iz Nisa.

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:29:16)

Super za dobre vesti,Daco [sm=bravo.gif] Bebac raste [sm=zz_redface.png] A mene niko ne je*ava ni 2% od patr.sestri. A sad videh na netu da se u skolicu ide od 28 nedelje i da treba uput od dr,a moja je na odmoru jos 2 nedelje.Vec kasnim.Bas bih volela da idem u skolicu [sm=smiley13.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:31:59)

Anita i ja sam u Nisu [sm=smiley36.gif] Da nemas slucajno taj br? Nacicu ga vec negde.Ja to nisam videla kod moje dr.Vodim trudnocu u elektronskoj.Manja guzva nego u DZ

pipi_coco -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:33:02)

E Daco moram da ti kazem da mi je bas drago i lijepo vidjeti te na ovim temama, i jos kad ti virnem u ticker milina neka [sm=bravo.gif]

Naravno i ostalim žeMskicama želim sve najbolje, mazite pupe i uživajte.

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:33:36)

Ana13, ne znam...mene su zvali iz DZ, ali uvek pogode pogresan trenutak...frka oko odlaska za NS, oko Tripl testa, mog odlaska u Bg kod endokrinologa i sl.
A juce sam se posteno smrzla u NS...celim putem me ubila klima, jer se T nije spustala od 37C, a u 15.30h u NS sveze samo 22C+duva vetar.
Pipi, veliki [sm=smiley31.gif]...docekah i ja [sm=nosecka.gif]

anita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 13:38:10)

IZVORNA PORUKA: Ana13

Anita i ja sam u Nisu [sm=smiley36.gif] Da nemas slucajno taj br? Nacicu ga vec negde.Ja to nisam videla kod moje dr.Vodim trudnocu u elektronskoj.Manja guzva nego u DZ

Draga Ana
Ja trudnocu vodim u zel.ambulanti. Upisala sam broj cim nadjem pusticu ti pp.

17 joka -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 17:47:50)

IZVORNA PORUKA: daca77

DObar dan!!!
Konacno se opasuljih posle jucerasnjeg i jutarnjeg maltretiranja. Sve je ok na eUZ, tesko smo 550gr i tako...
Odoh da citam sta sam propustila....

Dacika, sad se malo opusti i uzivaj[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

cetvrtko -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 18:07:24)

zdravo curke :) zelim da vam pozelim lijepo popodne i da vas pitam kako ste ? kako napredujete ?

Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 18:12:04)

Mimice pa ti si mi 'blizu' [sm=jezicek.gif]

Ja sam juče crkla i još ne mogu da dođem sebi, kolena su me pekla kad sam se tuširala sinoć

branki* -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 18:59:59)

trco,sto si crkla,sta si radila?
ja sam sva bzv..ceo dan lezim,sve mi se kao spava,sva sam nikakva,nista nisam radila.cekala muza pa da odem do bolnice da Vidim kog ima da se pregledam...podjemo oko 5 nas troje i kad na kruznom toku jedan posao,a nije video da smo mi vec usli,mm naglo zakocio,boza se preturio skroz napred do prednjeg sedista.kako sam se smorila,pocela sam odmaH DA placem,nisam ni isla kod dr,reko-vracaj nas u stan,ne mogu nigde.jos mm vozi sporo,a kojom je brzinom boza preleteo napred,sta bi bilo da vozi brzo...i imamo to sediste u autu,ali on nikako nece u njega,a mi mu pustamo.mi smo budale.obavezno u sediste,dzaba ti vozis sporo i pazis,nikad ne znas kako vozi onaj neko i ko je sve uzeo volan u ruke[sm=smiley13.gif]

Cecana -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 19:00:16)

Pozdrav svim trudnicama.Ja manje vise non stop imam neke tegobe,ili ne mogu da udahnem pa me uhvati panika,ili me sve nesto boli.Evo sad me uhvatila kijavica,nos curi kao slavina i sad su mi se usi zapusile,i nervoza me hvata cesto.
Bili smo pre neki dan na ultra zvuku i sve je ok,srecom.Beba mi je bas aktivna,ponekad se pitam da li ikad spava.
Uzivajte u trudnoci,posebno kad nemate nikakve simptome,da ne kazem tegobe.

miimiica_28 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 20:13:57)

Trcosava [sm=bravo.gif] nevidim ti tiker laku i skolsku [sm=nosecka.gif] ti zelim...

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 20:58:39)

IZVORNA PORUKA: branki

trco,sto si crkla,sta si radila?
ja sam sva bzv..ceo dan lezim,sve mi se kao spava,sva sam nikakva,nista nisam radila.cekala muza pa da odem do bolnice da Vidim kog ima da se pregledam...podjemo oko 5 nas troje i kad na kruznom toku jedan posao,a nije video da smo mi vec usli,mm naglo zakocio,boza se preturio skroz napred do prednjeg sedista.kako sam se smorila,pocela sam odmaH DA placem,nisam ni isla kod dr,reko-vracaj nas u stan,ne mogu nigde.jos mm vozi sporo,a kojom je brzinom boza preleteo napred,sta bi bilo da vozi brzo...i imamo to sediste u autu,ali on nikako nece u njega,a mi mu pustamo.mi smo budale.obavezno u sediste,dzaba ti vozis sporo i pazis,nikad ne znas kako vozi onaj neko i ko je sve uzeo volan u ruke[sm=smiley13.gif]

Jao,branki,strasno. Ne mogu ni da zamislim koliko si se prepala.I nas je sad jedna budala udarila dok smo cekali u redu na granici.Ej,parkirani smo poola sata i on iza nas i samo nas tresnu.Nije bilo strasno,samo se tablica iskrivila,ali sam se ja nesto uspanicila i plakala jos 10ak minuta.Ne znam sta mi je bilo.Posle me i stomak boleo,bio je tvrd kao kamen. Dzabe se ti pazis,kad oko nas ima gomila budala. I jos mi majka kaze sta se zanosim pa sad jurim i to sediste za kola.Oni to nisu imali.Niti je cula da policija kaznjava one koji to nemaju.Ajde objasni da me bas briga i za kazne i zakone.Hocu da obezbedim svoje dete koliko je u mojoj moci.

Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 21:07:24)

Mimice mislila sam na mesto gde živiš [sm=jezicek.gif] inače sam 18 nedelja

Branki mogu misliti koliko si se uplašila, ali vrdanja sa sedištem nema. Jednom će morati da se navikne. Ana može da se vozi napred kod mene od prodavnice do kuće - to je 2 minuta vožnje i generalno put nije prometan, ipak je selo. Ako kojim slučajem ja sama vozim - obavezno vezivanje.
JEdino kad ide kod kume pustim je bez sedišta, ali znam kojim putem idu i to je put od 10 minuta. Sve duže i drugi put je - sedište.

Ana - pitaj mamu koji auto su vozili kada smo mi bili mali i koja mu je bila maksimalna brzina sledeći put kad krene da priča o tome kako to onda nije trebalo. Mislim jbt stojadin je max možda mogao 80 i to se trese kao da ima temperaturu 40, a današnji auto vozi max je 200 na sat, pa nek ona malo razmisli.

I uopšte nije poenta koliko i kako MI vozimo, već ne znamo kako onaj drugi vozi.

Znate ono, baja skreće desno ali ne daje migavac. Pita ga žena zašto ne daje migavac, kaže pa ja znam gde idem.

A ja, ja sam ribala i vukljala i bolje da opet ne počinjem sa pričom, samo će prEtisak da mi se digne. A mm i ja ne pričamo od juče popodne i gospodin NEĆE da jede ono što spremam. Ijaoo

OMMMM OMMMMMMMMMMMMM

bubulence -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 21:14:57)

branki [sm=smiley13.gif], mogu misliti kako si se uolasila.
ali deca moraju u sediste, mi smo imali srecu sto Ema obozava sediste i nema sanse da se vozi u kolima bez njega. nedavno nas je moj tata vozio kuci, nismo imali sediste, pola puta je preplakala.
mi smo stigli kod mojih u divan kiceni Srem [sm=smiley27.gif]

wivern -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 08/14 [chat] (15.8.2014 21:20:14)

Jao Branki to je strasno..toliko ima kretena koji nemaju pojma saobracajne propise to je strasno..
Jedino da pocnes da vezujes Bozu, nema druge i to bas zbog tih idiota. Nemoj mnogo da se sekiras, sve je proslo ok to je najvaznije..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>