Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 7.11.2018 11:30:45
|
|
|
|
vonavoj
|
I ja sam krenula sa pirincanom kasom,a homeopata mi je rekla nismo mi japanci,zasto se to forsira..deci treba davati hranu da naseg podneblja..krompir, sargarepa prvo..Kaze i to sto smuckaju,ne znate ni sta je..i u pravu je..Inace M je danas pojeo celu jabuku i 2 komadica bundeve,on ne pojede po 3kasike da proba,on pojede ceo obrok..i posle 45min popije mleko..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 10:53:06
|
|
|
|
vonavoj
|
M je u pola 10 pojeo 2 banane i urla,gladan..sad pije 180ml mleka.Sa cim da mu dajem bananu da mu bude obrok..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:06:59
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Von, sa pirincem, lanenim semenkama?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:22:38
|
|
|
|
vonavoj
|
Mozda sa pirincem..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:23:43
|
|
|
|
Rosita
|
Proso, palenta, pirinač. Al ima apetit, kuc, kuc.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:26:13
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Sa avokadom. . Ja D dam celu bananu, pola avokada i kasiku nekih zitarica i to mu bude dorucak.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:27:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Tako sam i ja radila. Avokado lepo zasiti.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:28:55
|
|
|
|
MasnaMasnica
|
Da , ja mu dajem i uz piletinu bas porucka sve.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:43:12
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I mi smo sa avokadom i ponekad sa prosom. Proso sam uglavnom kombinovala sa jabukom zbog gvožđa i vitamina c.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:45:38
|
|
|
|
milicicak
|
Von, pozdravi homeopatu i reci mu/joj da je krompir nas isto koliko i pirinac. Ja bih mesala bananu sa zitaricama, kukuruz, pirinac ili proso Ili dodala avokado. Joj, mi cemo ovde za jedno mesec dana 😊
< Poruku je uredio milicicak -- 20.11.2018 11:47:14 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 11:47:42
|
|
|
|
vonavoj
|
Moracu da mu dodajem..za sad jede palentu..uvescu i proso..
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 12:04:50
|
|
|
|
Rosita
|
Proso je lep i u zrnu i kao griz. O da, avokado je isto sjajan sa bananom. A bas zasiti, masan je. Moze i sa bundevom, lepa je kombinacija. O zasicujucoj moci namirnica ja pojma nemam. Meni ni jedno dete nije plakalo od gladi, makar totalno slabo jeli. Jer kad slabo jedu i tako ne kukaju, nemaju apetit. A dovoljno cesto su nudjeni da ne ogladne posebno pri dobrom apetitu. Takva deca.
< Poruku je uredio Rosita -- 20.11.2018 12:09:33 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 13:18:59
|
|
|
|
vonavoj
|
Ja sam u šoku bila da je gladan posle 1h od 2 banane..Moji su jako gladne bebe,koliko mogu da pojedu,to je zapanjujuce..ali kad porastu onda mrljave..onda su zgodnice.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 13:59:29
|
|
|
|
Maraj
|
Von proso bi trebalo da odstoji preko noci u vodi... ja sam tako radila sa L. I mi cemo uskoro u ovu temu.... Nego, taj avokado....ja sam samo jednom kupila za L i nisam mu dala. Ne secam se vec zasto...al ja to ne znam da kupim. Nisam nikad ni probala svez . Samo onaj kandirani
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 14:56:30
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, kada mu je kora tamnija i mekši je na dodir, onda ga kupiš. Ako ga kupiš dok je tvrd onda sačekaš da omekša. I kao i banana, brzo oksidira. Avokado je odlična namirnica, jedna od prvih koje sam uvela Marku.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 20.11.2018 16:07:42
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Avokado i banana moze. Tako sam i ja mesala deci. Mogla bih i neki dan deci da stavim u smuti avokado i bananu. Retko kad sam deci stavljala pirinac. Sofi nikad nije drzalo sitom samo voce.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 22.11.2018 21:43:37
|
|
|
|
smeško
|
Avokado je odlična namirnica kao deo doručka. Nisam se još set_ila da ga uvedem J,ne znam zašto.
< Poruku je uredio smeško -- 22.11.2018 21:44:11 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 22.11.2018 21:56:10
|
|
|
|
Maraj
|
Smesko jel ste vi to vec krenuli sa dohranom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 18.12.2018 20:40:31
|
|
|
|
milicicak
|
Meni obe dr savetuju da sacekam 5 punih pa da pocnem V da uvodim hranu... Ja bih ranije jer ako bude islo sporo kao sa mini bubom ne znam kako cu uskladiti sa poslom. Mada, dok ja proucim kako se nealergicnom detetu uvodi cvrsta hrana V ce napuniti 5 meseci 😀
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.1.2019 19:26:27
|
|
|
|
milicicak
|
Mame, koliko je vasoj deci trebalo vremena da pojedu neku kolicinu koja lici na obrok kad ste pocinjale da uvodite hranu? Nama danas bio drugi dan krompira, pojeo je tri kasicice i krenuo da se buni pa sam odustala. I na sve tri kasicice ja napravio takvu zgadjenu facu da mi je doslo da se upucam jer mi sve lici na jos jednog necejeda... A krompir preukusan... Meni je dr rekla da vec drugi dan mogu da mu dam 80g hrane a sve minse cini da je to nemoguca misija. I da mu obavezno dam da sisa posle sve dok ne uvedem meso negde oko sestog meseca. To sa mesom se slazem, tako sam i sa mini bubom ali kako cu kolicinu da postignem ideju nemam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.1.2019 19:29:51
|
|
|
|
Rosita
|
Bananu je odmah hteo celu, a krompir je isto zezao, ali uz malo truda brzo je počeo. Nedelja- dve.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.1.2019 20:00:55
|
|
|
|
milicicak
|
Znaci, da ne insistiram. Plan je krompir, sargarepa pa tikvice ako nadjem ako ne onda bundeva. Posle cu palentu samo moram da razmislim da li cu sa mojim mlekom ili ad...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 8.1.2019 20:08:21
|
|
|
|
Ana RR
|
Mili, mislim da će bolje jesti kada u krompiru bude još nešto. Marko je voleo sa tikvicom npr.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 9.4.2019 21:03:08
|
|
|
|
jance
|
Da se zapljunem u temu da mogu kasnije da je nadjem, krecemo sa puna 4 meseca, tako je dr rekla...
< Poruku je uredio jance -- 9.4.2019 21:04:02 >
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo 11.4.2019 11:05:35
|
|
|
|
jance
|
Da li vam se desavalo da vas je beba zumirala kad jedete i gledala vam u usta ovako rano, znac pre 4og meseca? Nisam to primetila kod starijih u ovo vreme a bebuska je sinoc zumirala drugaricu koja jede kiflu imljackala dok ju je gledala kako jede. Meni prosto neverovatno i nesto mi rano....
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Leto!tekilicaCime sredjujete svoje telo?depilacija voskom (
27%)
epilatorom (
25%)
brijacem (
41%)
necim drugim (
6%)
Ukupan broj glasova: 63Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!