RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:58:54)

Mi smo prvo pirincane dve nedelje, pa onda kukuruzno-pirincane nedelju dana, pa tek onda povrce i voce.

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:59:59)

Imaju i Milupine pirinač kukuruz

Khaleesi -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 15:00:30)

IZVORNA PORUKA: muzicarka

Ja sinu nisam dodavala Milupine pirinčane u voćne. Napraviš jednu i drugu pa pomešaš ili kako?

Napravim voce, skuvam, u vise vode pa dodam pahuljice... A moze i prvo pirinac pa ondaq dodas voce... Zavisi hoces sveze voce ili kuvano

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 15:31:03)

Nisam ni ja to mesala. Jesam kad kuvam ja i pirinac i voce, to ok, ali te kupovne nisam.

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 16:24:10)

Za početak moram kuvati voće

Khaleesi -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 21:59:15)

Pise na kutiji jedan nacin mesanja nisam sigurna koji ali moze da se mesa... Meni je to bilo bas ukusno a bez secera je :-)

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 22:50:12)

Probaću, sigurno, samo ne mogu baš odmah

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.8.2016 14:35:11)

Danas sam dodala sargarepu u krompir.... bilo je ok, samo mislim da nisam dovoljno umiksala sargarepu

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.8.2016 21:41:51)

MI dobili dozvolu od dr za pahuljice. Uzela sam Baby King pirincano kukuruzne, sutra startujemo. Necu mu dati odmah ujutru, dacu mu pre trece flasice mleka, pa da vidimo jako sam srecna. Mozemoda cedimo i sokic od jabuke i sokic od sargarepe. Pa kada napuni 5 da krenem sa krompirom...sargarepicom...tikvicom. MNogo sam srecna, imamo divnog pedijatra!

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.8.2016 22:03:48)

Eto, voci, resi pedijatar i to :)
Jedva čekam da cujem kako je prosla prva kasica :*

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.8.2016 22:39:52)

I ja jedva cekam sutra da vidim kako ce i sta biti.
Javljam utiske[sm=smiley1.gif]

popkica bebic -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.8.2016 8:45:37)

Voci, javi kako ste prosli. Ja uvek nove namirnice dajem ujutru zbog alergija. Ako se ne daj Boze pojave, da reagujemo!

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.8.2016 11:01:20)

Vocicana, pirincano kukuruzna kasica nije dobar izbor za prvi bebin obrok jer tako bebi koja nista osim mleka nije probala automatski uvodis dve namirnice. Bolje je da prvo uvedes ili pirinac ili kukuruz pa onda das kombinaciju. Pozdrav

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.8.2016 22:07:33)

Milicicak, znam, ali vidi, nisam htela da uzimam Milupu ni Hipp, izludela sam citajuci sta pise na kutijama, bas sam se nervirala danima po prodavnicama.
Pojeo je 5 kasicica, na prvu je naravno muljao, razmisljao sta mi to sada dajes, ali na drugu je vec uzivao i otvaro usta. Nije bilo nikakve reakcije, hvala Bogu, uredne stolice, punio pampers, nema promena po licu telu, sve je dobro proslo.. Nasla sam pirincane sa vanilom, ali necu jos, sutra cu mu opet spremiti, ali nista necu forsirati, sokovnik nemam da mu nacedim sokic, od jabuke ili sargarepe, ne znam sta cu sa tim, ali sve je bilo ok.
Msm da nece biti dete koje ce praviti vece probleme sa hranom, mada ja nisam neka koja jede puno, ali ima vremena pa neka se mrsti kasnije. Od 5-og cu krenuti sa krompirima, sargarepama, tikviicom, pa od 6- og valjda moze to meso malo da se uvede, piletina i sl.

veselicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (13.8.2016 22:29:16)

Voci sta ti se nije dopalo kod Milupinih i Hipovih pirincanih?Ja sam bas njih koristila jer se one mogu spremati sa vodom.
I da opet promenili,sada pedijatri savetuju uvodjenje hrane sa 4 meseci,ja sam A sa 5 a S sa sest meseci dala prvi nemlecni obrok.Nekako mi prerano sa 4 meseci pogotovo ako beba sisa.

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 6:53:48)

Iskreno, cena. Sada svi preporucuju Milupu i Hipp, uzela sam starter da probam, sledece cu dati cistu pirincanu sa vanilom, kada potrosimo kutiju ovoga. Pedijatar nije bila izricita sa jednom namirnicom, iako ja to znam, to mi je rekla kada krenemo sa povrcem, ja svakako strahujem uvek od alergije, ali nema veze, nisam kardinalnu gresku napravila, ali cu ubuduce povesti racuna. U pravu je Milicicak, treba jedno po jedno uvesti. Videcu reakciju za kasnije, kakva ce biti, opet kazem, sve gledam, a meni su dali sa 4 meseca 1/4 zumanceta to je bilo obavezno, a sada se to najstrozije zabranjuje, koje dijametralnosti, neverovatno. Videcu.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 10:38:50)

Voci, ako nije bilo reakcije, nemoj da brigas :)
Bravo za prvu kasicu[sm=bravo.gif]

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 10:41:14)

Voci, nemoj molim te da se naljutis na mene i da mislis da pametujem ali si mi draga pa cu da ti dam par saveta iz licnog iskustva mame koja je prosla sito i reseto sa uvodjenjem hrane.
Prvo, taj pirinac sa vanilom preskoci, ne trebaju ti vestacki dodaci odmah na startu. Skuvaj pirinac onako skoro da ga raskuvas pa dodaj napravljeno ad ili svoje mleko, stavi u blender ili stapni mikser i eto ti prva pirincana kasica bez ikakvih dodataka, savrsena za prvo uvodjenje. Isto tako i kukuruz, skuvas palentu na vodi, dodas mleko umutis i dobijes kukuruznu kasicu. Naravno, treba malo eksperimentosanja sa kolicinama i duzinom miksanja ali kad se usemis sve bude super.
Ja sokice uopste ne bih davala, skuvas sargarepicu, jabukicu pa dodas mleko izmiksas i eto ti kasica. Sokici im ionako nicemu nutritovno ne sluze osim da utole zedj.
Imas dosta kuvara za bebe sa vremenom uvodjenja namirnica i receptima pa probaj da nadjes ili online ili u knjizarama olaksace ti dosta.
A sto se uvodjenja zumanca tice, razne skole ishrane preporucuju razne stvari a na mami je da vidi sta je najbolje za njeno dete.
I zlatno pravilo, jedna namirnica tri dana pre podne pa onda sledeca.
Pozdrav

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 10:55:18)

Milicicak, svaka ti je zlatna [sm=bravo.gif]

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 15:54:03)

I ja htedoh da napisem da nama sokice niko nije preporucivao.... ni prvi put a ni sad...a htedoh da pitam za pirinac, kuvate li integralni ili obicni i kako ga umiksati da bude homogen? Mi smo 3 dana krompir, pa sam jos 3 dana dodavala sargarepu, sutra cu tikvicu a onda, mozda, pirinac....

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (14.8.2016 22:58:21)

Slazem se sa Milicicak. Sve sam tako radila.

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.8.2016 8:00:21)

mIlicicak,da znas da si u pravu, svaka ti je zlatna sto kaze Ana.
Hvala ti veliko! Ljubim te i jesi u pravu, u principu stvarno mrzim prvo ad koje mu dajem, ali nesto moram kada nisam istrajala u dojenju, toliko sam se namucila, a ovako sam sablonski postupila, danas cu mu skuvati pirinac i sa mleom malo razblaziti. Javljam utiske!
LJubimo te teta Milicicak[sm=smiley31.gif]

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.8.2016 12:20:08)

moze li neko da mi odgovori za pirinac?

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.8.2016 12:30:31)

Muzicarka, ja sam davala obicni, dobro sam ga skuvala , pa posle gnjecila viljuskom, jer nisam imala blender.

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (15.8.2016 13:45:26)

Muzicarka, za pocetak beli obicni. Integralni ima opnu koja se teze vari pa je to bolje ostaviti za kasnije.
Pozdrav

Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sledeća stranica >   >>