RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

madre -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.7.2016 12:47:20)

Lisa,a što je odvajas?
Sećam se da si pisala da i nemaš baš puno mleka,stanje se promenilo?
Mi smo još uvek samo na sisi,pokušala sam par puta da mu dam po koju kašičicu kase,ali on je svaki put baš odbijao,pa sam rešila da ne nudim još neko vreme.

Lisa Simpson -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.7.2016 14:21:11)

Madre moje mleko stalno luduje čas ga ima čas nema uopšte, a život mi je u rasulu pa me strah da je držim samo na mlekcetu, ako presuši ostade praznih šaka. ali dr nam je rekla da uvodimo čvrstu hranu ona super napreduje po kilo mesečno ali kaže i pored toga beba može postati anemična ako je dugo samo na mlekcu.

Elem danas jela prvi put šargarepicu. Pojela sa apetitom otprilike pola šargarepice. Dovoljno za prvi put.

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.7.2016 11:39:02)

Moja ce danas sargarepicu [sm=smiley1.gif] Do sada sam joj dala pirinac, palentu, sinlac, proso i krompir . Narednih dana planiram tikvicu, bundevu .
Juce gledam na onim hipp teglicama pise od 5meseca recimo se daje povrce sa lososom [sm=zmeden.gif] kako ? Ili recimo u kutiji pahuljice koje su od 6.meseca a sadrze gluten [sm=zmeden.gif]
Zar to ne ide kasnije?

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (25.7.2016 9:55:18)

Moja beba ima 4 i po meseca..... Jos malo cemo poceti da uvodimo drugu hranu. Razmisljam od cega da pocnem, sa V sam krenula sa jabukom a dr mi sada kaze da pocnem sa povrcem pa sam u dilemi [sm=zmeden.gif] Koja je vama bila prva namirnica?

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (25.7.2016 10:52:19)

Mi smo prvo sa pirincanim pahuljicama, povrce pa voce.

Lisa Simpson -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2016 3:36:32)

Evo sad kad pročitah ivanin post i mi smo prvo pahuljice ali ja to ne računam u hranu, i mrzim što svi preporučuju instant hranu a svakako kasnije u životu to neće jesti. Dakle računam šargarepu i za sada još i krompirić. Planiram još tikvicu i do tada napunićemo 6 meseci i onda uvodimo meso

popkica bebic -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2016 13:06:27)

Mamike, sada naidjoh na ovu temu. Mi smo uveli najpre Rizolino, spremam joj sa svojim mlekom, zatim krompiric, pa sargarepicu i tikvicu koju joj uvek dajem sa krompirom jer sama tikvica je kao voda. Od voca ruckamo samo jabuku zasad. Uvek joj nove namirnice dajem po tri dana, pa predjemo na novu. Imamo samo 1 nemlecni obrok, ostalo sisa i ima 7500g. Koliko vase beke pojedu? Ona nije odusevljena hranom, mozda sargarepicom, eventualno jabukom, ostalo su muke moje i njene. Koliko je dovoljno? Npr.pola sargarepe? Mali krompir ili pola veceg? Pola jabuke ili cela? Ne znam jer ona nije odusevljena, a i jos uvek uci da mljacka.

Anck Su Nmaun -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (26.7.2016 13:12:40)

I ja sam uvek prvo tu pirincanu kasicu pa povrce (krompir, sargarepu) pa tek onda voce (jabuku)

Pocetka se secam al ovo ostalo cu morati da pratim ovde [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (31.7.2016 23:49:23)

Ne volim bebi da dajem instant kase i to na pocetku.... mada preporucuju tako.... Mislim da cemo krenuti krompiric, sargarepica, tikvica, pa cemo videti....Vidim da je i vecina tako

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (9.8.2016 13:31:06)

Juce je napunila 5 meseci, danas smo krenule.... Misija uspesna [sm=smiley1.gif] krompiric je jela, doduse malo, ali dovoljno za prvi put....Zadovoljna sam...Dojite li bebu posle obroka? Posto nam je danas prvi put i pojela je nekoliko najmanjih kasikica, ja sam joj dala i da sisa...

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 8:11:55)

Da li je ok da ponudim malom tu instant kasicu za jedno dve nedelje, kada bude imao 4, 5 meseca ili da sacekam punih 5 pa da krenem, krompir, sargarepa, tikvica, pa kombinacije? Bas sam zbunjena, a sve mi se cini da je rano da mu dajem nesto konkretnije osim mleka....
Hvala

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 8:31:16)

Ja sam sačekala 5 punih, mada mi je dr rekla da ne žurim pošto doji, napreduje i zadovoljna je beba. Ja sam krenula jer ću, možda, morati da počnem da radim

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 9:47:47)

D ne sisa,zato sam skoro i pomislila da mu nesto jace fali. Da li od vrucine ili od cega, manje mleka popije, redovno ga dobija ali kolicinski ga ne popije kao uvek. Bas sam se nesto zabrinula pa sam malo citala vasa iskustva. Juce sam oci izbuljila u Hipp u Milupu , cak i Flory Baby KIng ima te kasice od 4 meseca, vidim da prave i sa bananom, ali kazem, deluje mi jos premali, da mu dajem vec nesto takvo. Ali probacu definitivno kada napuni 5, necu da zurim, jedino ako nesto krene po zlu, ali ne verujem.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 10:01:40)

Voci, mozes sa 4,5 da mu ponudis. Jer on svakako nece odmah poceti da rucka. Trebace mu neko vreme da se privikne na ukus, pa da nauci kako da proguta. Tako da sa 4,5 moze da pojede samo kasicicu, dve.
Ja sam Iki uvela tada jer je on bio gladan, nestalo mi je mleka. Ali trebalo mu je 10-15 dana sigurno dok nije poceo da rucka malo bolje.

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 10:09:08)

I normalno je da jede manje, vrućina je. Ni mi ne možemo uvek isto da jedemo.... Majke beba koje doje i ne znaju koliko beba mleka posisa... Moja beba nekada baš malo sisa a nekada baš jako vuče i sva se preznoji.... Mislim da je sve to normalno...

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 10:37:59)

Voci, ja sam krenula sa četiri meseca te pirincane kasice, jer mi je i sin bio na ad. Ako smatras da treba ti kreni po malo da mu dajes.

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 10:40:14)

Slazem se sa Sanjalicom...Ja sam joj pocela davati sa 5m ali velika vecina krece od 4. A te kupovne imaju i sa lososom od 4.m . Ne bih ja to. Za prvih mesec dana kuvaj.

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 10:48:50)

I ja ću kuvati, mislim da je bolje... Danas je drugi dan krompir jela, nije kao juče ali polako, dok se malo navikne

Khaleesi -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 11:01:11)

I ja sam sve kuvala, svakako je bolje, jedino smo Milupa pirincane uzimali i dodavali u vocne....[sm=smiley36.gif]

muzicarka -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 11:06:28)

Ja sinu nisam dodavala Milupine pirinčane u voćne. Napraviš jednu i drugu pa pomešaš ili kako?

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 13:41:02)

Muzicarka, mozes kako hoces. I ja sam ih ponekad mesala. Ili voce dodas u pirincanu.

vocicana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:12:37)

Jao mnogo mi znaci kada mi ovako napisete. Sestra je pocela sa kukuruznim Milupinim, pa ne znam sta cu, razmislicu jos malo, ali da sacekamo jos dve nedelje, dacu mu malo ujutru neka proba, pa cu polako, krompiric, pa sargarepicu pa tikvicu. Sve po tri dana, pa se prelazi na sledecu?
Uh koje olaksanje.
Juce je vode dosta popio, nije je ispovracao, prvi put posle koliko vremena. Nadam se da ce sve biti cool, bas bi mi bilo drago da to lepo polako krene.

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:33:06)

A ja sam misljenja da ne treba zuriti. Ali sa 5 meseci sasvim pristojno vreme za uvodjenje cvrste hrane. Mozes Voci da krenes sa pirincanim, pa sam kukuruznim. I onda krenes polako sa povrcem.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:36:57)

Ja ne mogu da se setim da li sam prvo sa pirincanim ili kukuruznim[sm=zmeden.gif] Mada, verovatno ovako kao sto kaze Sanjica.
Mislim da sam oko dve, tri nedelje samo njih pa posle polako povrce.

Mala Elena -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.8.2016 14:47:27)

Da se nadovezem na Sanjicu, imas i kombinaciju pirincano-kukuruzne, ja uzeh sada Baby King 320din, 200g, sa prebioticima za lakse varenje pa cu joj to davati neko vreme za veceru.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>