RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

emicaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 10:43:09)

Gago koliko imate vi mjeseci?

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 10:46:04)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Maraj, zašto ne kuvaš sve zajedno?

To mi i mama rekla pa sad ubacih sargarepu i krompir a tikvicu cu posebno.
imala sam u zamrzivaču pakovanje domace piletine , pa sam ceo paket stavila (2bataka , 2 karabataka , jos nesto , ne znam sta je [sm=smiley36.gif] svekrva pakovala)

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 11:05:05)

Ja sam resila problem, ju hu!
Mislim da mi je lakse bilo odabrati ime za dete, nego ovo oko ishrane[sm=smiley1.gif]
Ja cu, za to prvo isprobavanje, davati Hippove kasice. Ne zato sto me mrzi da spremam sama, vec sto pise da su organske, sto bi ja na pijaci bas tesko mogla naci. Nadam se da je to ok, nemojte me sad opet pokolebati.
Cula sam da su i DM-ove kasice organske, zna li neko?!

branki* -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 11:33:59)

NE znam za DM,Jess,Ali da bi se nesto prodavalo kao organsko,onda negde na deklaraciji Mora da iPad da je organik.

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 11:35:11)

Jess,babylove kasice su super!!!
Inace,odmah cu te pokolebati,nemoj davati kupovne,jer one imaju pojacivace ukusa (ispravite me,ako se drugacije zove),ali kad se skuva samo krompir nije istog ukusa kao kupovna..onda ti nece prihvatiti kad budes kuvala..bar sam ja tako razmisljala[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 12:14:19)

Jess i hipp ad mleka imaju deklaraciju da su organska. Zato sam ja uzimala njihovo ad mleko. Verujem da su i kasice , al moraju imsti neki konzervans u sebi. Ja sam kupila teglicu šljive kad krenemo da imam. Planiram je odma losle jabuke

jess021 -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 12:18:02)

E pa mi smo probali sargarepu, nije bila bas odusevljena, ali je pojela 4-5 kascica.
Maraj, ma otkud da ima konzervans??? Pa hermeticki je zatvoreno. Mora se iskoristiti u roku od dva dana, sto je meni pokzatelj da nema konzervansa.
Sad sam citala, pise da nema soli, dodatnih aroma, glutena i sredstava za zgusnjavanje. Sastav, sargarepa i voda, spremano na pari.
E sad, jos pitanja.
Danas smo jeli par kasicica sargarepe, a posle sam joj dala pirinac+kukuruz. Sutra cu malo vise saragrepe, jel to znaci d atreci dan moze ceo obrok biti sargarepa?
Kad krenem sa novom povrckom, npr. krompirom, da li isto tako par kasicica, pa Milupa ili..?
Ja mozda postavljam i ista pitanja i stvarno se osecam kao idiot sto svasta nesto pitam, ali moram[sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 12:21:01)

Moj Marko nikako nije voleo tu kupovnu kašicu samo od šargarepe, kakve je face pravio samo kad se setim [sm=smiley36.gif]

adulence -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 12:31:04)

E auper sto bar paskanat i persun smeju,a celer cemo cekati,to su mi bas mirisne povrcke ,a i zdrave pa eto malo da obogatimo...mi malopre pojeli krusku i jabuku,malac sada spava...a ja smisljam sta cu mu za rucak...
Jess meni su definitivno najukusnije hippove i uvek kad relja nede ako mu ostane,a Iva nije tu ja omazem vocne kasice...ahahah i babylove su super,ja volim i frutekove slatke . ..

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 13:37:40)

Jess, treci dan moze ta namirnica da bude obrok. I da, mozeš par kašičica pa onda tu kukuruznu.
Moj sin je jeo i kupovne i pravljene. Najvise je voleo kupovne sa mesom.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 13:41:13)

Mi opet pravili tikvu, i sutra cemo. Poguzija sve pojela. Jos ladno konta kada pocnem praviti pa mlatara rukicama, zove, ceka...
E ne znam sta dalje. Probao je mrkvu, krompir, jabuku, tikvu... Mozda jos da probam grasak iki tikvicu? Mislila sam karfiol ali necu ako nadima. Ionako se danima mucio sa stomakom.

IvanaSK RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 13:47:01)

Mozes tikvicu.Brokoli i karfiol samo prokuvaj u dve, tri vode.
Ja sam grašak uvela kasnije.

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 13:58:31)

Evo i nas u ovoj temi. Moram da se vratim da iscitam sta ste sve pisale. Dr nas je danas savetovala da vec pocnemo sa pirincanom kasom jer je malo dodao, a dohranu nece. Po meni je jos rano za uvodjenje hrane, ali sta sad.

bebilule -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 15:03:46)

E Sanjalice nacitaces se. Mi smo ovdje pravo zakuvale [sm=smiley36.gif].
I ja sam krenula ranije jer su nas dva doktora tako savjetovala. Pa hajde...

Ok, necu grasak, nadjoh da ne treba. Skontacu vec nesto. Ma pasulj sa suhim rebrima [sm=smiley36.gif]

Sanjalicaaa -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 15:15:19)

Bebilule, sreca te mi treba samo da se podsetim [sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 15:27:12)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Ne znam da li znate da je celer veom aveliki alergen! Ako čitate deklaracije (kao ja [sm=smiley36.gif]) uvek se navodi ako u nekom proizvodu ima celera, odnosno podebljano je.

Ja bih sa celerom sačekala, a peršun i paškanat možeš da stavljaš, možeš i crni luk da kuvaš u supici sa mesom, a njega može i da pojede uz mesance. Lako se ispasira i daje slatkast ukus hrani.

Milkica, moja sestra po citanju deklaracija [sm=jezicek.gif] da celer jr cest i potentan alergen sa njim bi trebalo sacekati.
A sto se konzervanasa tice, vecina kupovnih kasica ima limunsku kiselinu koja sluzi kao konzervans

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 16:03:37)

Jess pa otkud znam , nešto ima u kupovinim kasama cim dugo stoje. Mislim nemam ja nista protiv njih , da znas. Bas vidoh danas da je hipp izbacio novu kasu od bele sargarepe.
Bebilile , jesi li planirata cveklu? Mozes nju . Mi smo probali sargarepu , krompir i tikvicu , danas sve to u supici pilecoj. Posle cu jabuku , sljivu (kasicu kupovnu) , bundevu. Za dalje videcu. Planiram da kupim proso i ovas.

Suzi jesi li spremala ovas? Kako ?

GagaT -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 19:19:03)

IZVORNA PORUKA: Maraj

Gago kako dajes ovsenu kasu? Mom L jeste sada tvrdja stolica , nije vise samo na mleku pa mu stolica ima oblik creva.

Cao, izvini tek sad stizm da odgovorim.
Spremam joj gotovu -kupovnu koja je obogacena gvozdjem pa mozda zbog toga je malo cvrsca stolica.
Inace ako hoces ti mozes i domacu ali ona nema gvozdja. Natopis pahuljice ovsa u vodu da malo odstoje tipa 5-7min a zatim kuvas na sporetu dok se nezgusne ILI u mikro-talasnu na 2-3minna najjacu jacinu.

Emica mi imamo 4,5meseca.

GagaT -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 19:32:27)

Lepa je ovo tema puna nadahnuca i energije. Mi smo danas probali borovnicu sa jabukom- kupovna kasa + ovsena kasa prepodne a popodne banana.
Ja pokusavam da joj dam voce prepodne jer mislim da se vocni secer bolje apsorbuje nego poslepodne, (mozda gresim)
A poslepodne da joj dam neku povrckicu.
Sta znam kako kad. Samo se ustrucavam da joj dajem previse razlicitih namirnica u jednom danu. To sam dobila preporuku od doktorice jer ukoliko dodje do neke reakcije da znas od cega je, sta si davala.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 19:57:22)

U gago vi ste probali i bsnanu i borovnicu. Pa super. Ne znsm , jer sme to bobicasto voce? Mi jos nismo probali voce
Za par dana cemo jabuku

vonavoj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 21:36:43)

Nisam znala da je celer alergen..jos mi drugarica kaze da joj se sin osuo po guzi,jeo celer,krompir i junetinu..reko ma nije moguce..ali eto..

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (11.3.2016 21:42:06)

I ja prvi put cujem to za celer. Nije lose znati.

Sanjica26 RR -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.3.2016 0:10:10)

Gago izvini sto pitam sto si tako rano uvela OVAs?

GagaT -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.3.2016 16:05:46)

Pa zato sto smo tako dobili preporuku od dr. A i nakutiji od te ovsene kase pise da je za bebe od 4meseca. Isto tako borovnica je u komb.sa jabukom u teglici na kojoj pise " od 4 meseca".
Sanjice 26 Ne moras da se izvinjavas 😊

Mi smo danas probali brokoli, nije bas odusevljena ali rucka. Nakon pola sata od mixanog brokolija bila je gladna i dobila kasu.
Inace normalno je podnela borovnicu jedino promena je sto joj je stolica bila tamna.

Sta znam ovde preporucuju da beba proba prvo po kasicicu svih tih vockica i povrckica ali moja draga sve otvara usta da dobije jos i mislim dajoj Ad mleko vise ne znaci tako kao kasica ili neko voce ili povrce. Ja sam zvala dr.pre par dana i rekla da mi je beba veoma zainteresovana za hranu i da li da joj dajem kolicine koje ona zeli. Na sta mi je sa odusevljenjem rekla da joj dam koliko hoce.
Eto

Maraj nisam razumela... Niste nikako probali nikakvo voce ili? Zasto?
Za celer... Isto i ovde na svim proizvodima pise na deklaraciji ako proiz.sadrzi jaja, glute, celer, mleko, to su najuobicajenije alergije ovde.

Ja ne bih jos kravlje mleko jer ovde ima 1000 razlicitih proizvodjaca.

Maraj -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (12.3.2016 17:20:48)

Gago prvo smo uveli zitarice -pirinac i kukuruz. Posle povrce - sargarepu , krompir , tikvicu. Sad planiram da predjem ma voce.

kupih danas u dm-u proso i kinou. Bice valjda ok. Ni ja nikad nisam to jela

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>