mama krava -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (10.3.2016 12:41:34)
|
IZVORNA PORUKA: jess021 Ja sam u velikom problemu[sm=smiley1.gif] Sutra sam planirala da krenem s apovrcem, ali nisam pametna d ali krompir, tikvicu, sagarepu...da li samo ili sa nekom zitaricom??? MK, help please! IZVORNA PORUKA: jess021 Ja sam u velikom problemu[sm=smiley1.gif] Sutra sam planirala da krenem s apovrcem, ali nisam pametna d ali krompir, tikvicu, sagarepu...da li samo ili sa nekom zitaricom??? MK, help please! Draga, Ja ti pišem kako bih ja radila, nije naučno potvrdjeno[sm=smiley36.gif], ali sam zbog ovog mog svilenka ušla poprilično u tematiku...a najteže mi je bilo da ja sama promenim sliku o ishrani - hrani u slavi i da bebe NE TREBA da jedu isto kao i odrasli! Znači njoj je sve jedno da li jede svaki dan isto, jer je do sada tako i jela...svakog dana mleko, zar ne?...sada prvo treba da prihvati/nauči nove ukuse i teksture. Ja mojoj deci NIAKDA nisam blendala hranu! Ali stvarno...prvo zato što isprljam pola kuhinje za dve kašičice, a posle sam shvatila da jedu izgnječeno bez problema. Prvi put ili prva dva puta max sam gnječila povrće i pirinač kroz cediljku onu malu za čaj, pa posle sam sve gnječila viljuškom. Ja bih dala prvo od povrća, ono što provereno imaš domaće i to samo! Prvi put samo obavezno! Imate sada i u Maxiju da kupite organske proizvode. Jesu skuplji, ali bebaćima ne treba mnogo pa može da traje. Ja bih dala tikvicu ili bundevu, pa onda organski krompir, šargarepu, cveklu... Kada ih sve pojedinačno uvedeš onda možeš da kombinuješ. Eto, nadam se da sam malo pomogla..
|
|
|
|