janajana -> RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo (1.3.2016 22:11:06)
|
Mi smo odavno poceli sa pirincanim (tj mojojm greskom uzela sam Hipp-ovu pirincano kukuruznu kao prvu) i kukuruznim kasama. Posle tri nedelje od toga sam uvela povrce, kako ide vec krompir, sargarepa, tikvice, bundeva, mukstna tikva, brokoli... a posle dve nedelja od pocetka povrca pocela je sa vocem jabuka, banana i danas prvi put breskva. Dr mi rekla pirincane 3 nedelje, pa povrce 2 nedelje i onda se uvodi voce. Ja M nisam prekidala sa kad jede, i nisam joj davala samo prvo samo da lizne, nisam to ni radila sa D Tri dana jednu, tri dana drugu namirnicu itd. Hvala Bogu ni na jednu namirnicu nije odreagovala. Koliko vama deca imaju obroka nemlecnih? Ja sada dajem povrce za rucak, voce kao uzina Sad sam nasla na netu da treba da ima i tri nemlecna obroka. Odojče uzrasta pet i po meseci rano jutro podoj ili mlečna formula doručak žitarice sa voćem, ili podoj, ili formula ručak pire od povrća kasno popodne voćni sok ili pire od voća večera žitarice, ili podoj, ili formula pre spavanja podoj ili formula
|
|
|
|