Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 22:08:47
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Meni je te čvorove Marko izlačio, on vuče a ja masiram dojku od korena ka bradavici po začepljenom kanalu, i samo osetiš kako je izletelo. Ne znam da ti objasnim. Da, namestis bebu dok siki tj. guta da pokretima brade masira to mesto na dojci gde je cvoric.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 7:18:00
|
|
|
|
mika79
|
Mame imate li neki savet za noćno buđenje, M se budi na 2 i 1,5 sat i traži da sisa, pokušala sam da ga uzmem i nosam, dam dudu samo se još više razbudi. Preko dana sisa na 2,5-3 sata.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 8:56:11
|
|
|
|
New Mom
|
U sustini, kao savetnica, smatra se da pre nekog 8.-9.meseca ne treba nasilno izbacivati nocne podoje. Takodje, oni podoji oko 4h-5h-6h ujutru nisu nocni vec ranojutarnji i oni se ne izbacuju. Jako su bitni (mozda i najbitniji) jer je lucenje prolaktina u tom periodu najvise.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 9:03:12
|
|
|
|
mika79
|
New mom meni se čini da se on preko dana ne najede dovoljno pa zato noću traži, jer kad sisa ili se uspava pa ne mogu da ga probudim ili okreće glavu i izmiče se. Moj dr je u fazonu 6-7 obroka a meni M ima i 10-12 obroka. Ne bih nasilno prekidala samo kad bih mogla da produžim makar na 3 sata.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 9:18:38
|
|
|
|
New Mom
|
Danju jednostavno ima mnostvo desavanja, glasova, boja. Pa ko je lud da propusti to, pa makar zbog hrane? A vecina beba bolje sisa dok spava. A sto se tice broja podoja tokom 24 sata, treba da imate min. 7-8, ali kako se mleko svari za sat i po do dva, moze ih biti mnogo vise. A za to da li je pojeo dovoljno, imas ono pravilo oko broja upiskenih pelena. Treba da ih je 6-8 dnevno. A upiskena pelena je kao da si sipala 2 supene kasike vode u nju, te tezine.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 9:23:05
|
|
|
|
Modessty
|
Moja su deca taj ranojutarnji podoj izbacivala tek na kraju. Izbacimo i dnevne i onaj pred spavanje ali taj u 4 ujutru tek na kraju!. I nisam ih uslovljavala pravilima i brojanjem podoja. Kolko hoće i kad hoće to je bilo jedino pravilo. Danilo je sisao godinu dana, a Nikola godinu i dva meseca.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 9:26:36
|
|
|
|
mika79
|
U pravu si za dešavanja preko dana, mm ako samo prođe pored nas dok on sisa M se odmah okreće i gleda. Što se tiče mokrih pelena on ima dovoljno, mada on pije i vodu nekad više nekad manje.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 12:41:22
|
|
|
|
little_one
|
IZVORNA PORUKA: New Mom U sustini, kao savetnica, smatra se da pre nekog 8.-9.meseca ne treba nasilno izbacivati nocne podoje. Takodje, oni podoji oko 4h-5h-6h ujutru nisu nocni vec ranojutarnji i oni se ne izbacuju. Jako su bitni (mozda i najbitniji) jer je lucenje prolaktina u tom periodu najvise. A savjetuje se izbacivanje tada? A kako? Meni je starija sama izbacila i nikad nije trazila, pa cak i kad bi se budila zbog neceg nije htjela sisu nocu al je znala da sisa tako oko 4-5 ujutro i to smo racunali kao jutarnji podoj. Aleksandra jos uvijek mnogo sisa nocu, minimalno 3 puta pa do 6-7 i dam joj, ne znam da li bi bilo pametno izbacivati, posebno sto nemam pojma kako da joj izbacim osim da je pustim da place, a to ne dolazi u obzir kod mene. Naravno nisu to uvijek puni podoji, nekad isisa skroz, nekad povuce dva puta i ceka da samo krene i onda sve posisa a nekad bas aktivno sisa, a nekad ni nece tipa uhvati i ugrize me, ili povuce par puta i pusti al trazi da je podignem svaki put kad se probudi.
< Poruku je uredio little_one -- 23.12.2014 12:42:45 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 12:48:37
|
|
|
|
mama krava
|
Moj D ima 15 meseci i tek sam sada pocela da mu iybacujem nocni i mislim da ide ok. Jednu noc je kmeckao ukupno 2 sata, a nocas se nije ni budio do 6, a onda sam ga uspavala sa dudom i spavao je do pola 8.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 12:52:45
|
|
|
|
little_one
|
Ma i ja mislim da ce ona to sama nekako, mada nekad stvarno ima previse budjenja, uglavnom oko 3 puta sedmicno sigurno se budi na svakih 45 minuta do sat vremena, i znam da je muce zubi. A onda prodje neko vrijeme pa se budi samo 2-3 puta i to je super noc onda tad punim baterije Takodje sam jednom procitala da je ok i uobrocavanje nakon 6tog mjeseca, bas sam vidjela kad je to ona Tereza u grupi pisala, al mi nismo ni to jos obavili. Mada, jesu predvidljiviji momenti za dojenje al ponekad zna biti i vecih odstupanja.
< Poruku je uredio little_one -- 23.12.2014 12:54:19 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 15:00:36
|
|
|
|
Kata90
|
Mi svaka 3h sata sisamo,mleka imam na izvoz ......pa se moram muziti jer curi samo pa samo menjam majaice,i drzim pelenu ali bas ne pijem puno vode,pa kao od toga zna biti tako puno mleka....
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 19:52:51
|
|
|
|
Cecana
|
Mi smo ubacili dohranu posto nisam imala dovoljno mleka.Od kad smo ubacili dohranu dosla sam sebi bukvalno.Znam da je beba sita,duže spava,hranim je na 3-4 sata,nocni obrok je izbacila,budi se u 6-7.Mislim da ne treba robovati dojenju,mozda i nemate dovoljno mleka pa je beba stalno gladna. Ja sam se tako namučila sa sinom,non stop sam ga dojila po ceo dan i noć nisam znala gde udaram od umora.Ovako beba ipak dobija i majčino mleko i sita je. Još nešto,moj sin je dojen godinu dana i ima ekcem i bronhitis i dan danas,a znam dosta dece koja nisu dojena ni jedan dan i nikad temleraturu nisu imala.Sve je individualno i zavisi od mnogo čega a ne samo od majčinog mleka.Mislim da žena treba da uživa sa svojom bebom a ne da joj je loše od umora i neprospavanih noći da bi dojila bebu. Pozdrav svima
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 20:27:53
|
|
|
|
Torbica
|
To "uzivanje" sa bebom ne znaci da ne treba pokusati sa dojenjem i pokusati ipak pruziti bebi najbolje moguce. Ako je sve u redu, ne po svaku cenu. U zivotu je uvek lakse ici linijom manjeg otpora, nego tezim putem, ali to je stvar izbora za svaku osobu, ne sporim. Evo ja cu da se upisem u klub majki koje su uspesno dojile svoju decu a da pritom nisu bile zombiji koji hodaju. Dakle tri bebe 2008.2010 i 2012 god. koje su iskljucivo sisale 6 meseci i nakon uvodjenja hrane sisale izmedju 13-15 meseci. Jesam uticala na izbacivanje nocnog podoja, to je onaj u 2-3h, taj sam smatrala nocnim. Cerki u 7-om a decacima u 5-om mesecu. Bez mnogo buke i galame, teseci ih i ne podizuci, u roku od po par dana su prestali da traze. Duda i mazenje i slus. Moj savet je uvek - krenuti sa dojenjem i pratiti bebu, sto sve i radimo. Trudila sam se da dojenje ne bude uteha za sve, i nisu na svaki mig dobijali osim prva 2-3 meseca, to se podrazumeva... A to ko ce imati bronhitis ili nece, pa ono, uvek moze da se kaze, dala sam sve od sebe.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 21:40:34
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: little_one Ma i ja mislim da ce ona to sama nekako, mada nekad stvarno ima previse budjenja, uglavnom oko 3 puta sedmicno sigurno se budi na svakih 45 minuta do sat vremena, i znam da je muce zubi. A onda prodje neko vrijeme pa se budi samo 2-3 puta i to je super noc onda tad punim baterije Takodje sam jednom procitala da je ok i uobrocavanje nakon 6tog mjeseca, bas sam vidjela kad je to ona Tereza u grupi pisala, al mi nismo ni to jos obavili. Mada, jesu predvidljiviji momenti za dojenje al ponekad zna biti i vecih odstupanja. Sa uobrocavanjem nemam iskustva ja sam odmah krenula po satnici, tj odmah sam samo na tri sata i znalo se 8,11,14,17,20 i plus noci kako kad. Nista nisam izbacivala, tj mislim nocne podoje, sama je to cura prestala bas sa godinu dana, a sa 11 meseci je valjda siskala svako malo nocu (zubi). Mislim da iskreno nista pogresila nisam. Nanosala sam je se, nisam se naspavala nocima (ali ne mogu reci da sam bas bila zombi mozda par puta oko sestog meseca i oko tog 11tog) nisam je pustala da place i td. A eto ja sam na drugu stranu baba roga. Ja sam merila i minutazu podoja, i strogo na tri sata od starta i td. Mislim svako ima nesto za sta je zaguljen ajd tako da kazem. Torbica za nocne podoje, ja za vreme hranjenja (meni je jako bitno da znam KAD mi dete sisa tj kad jede), neko za nosanje neko za samouspavljivanje ma ima gi razni sto bi se reklo.Svako radi kako misli da treba
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 21:46:58
|
|
|
|
Torbica
|
Ljisho
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 21:51:53
|
|
|
|
superm
|
Ne znam da li su moja deca fenomeni, ali obojica su izbacili noc ni podoj, stariji sa 2 meseca, mladji sa samo mesec dana. Mladjeg jos uvek dojim, ima 18 meseci.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 23.12.2014 22:00:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
superm ma moja se nocu ili nije budila ili se budila jednom do nekog sestog e od sestog je pocela da se budi non stop, pa pauza usledila opet bez nocnih podoja i onda opet trazila nocu da sisa, ali nakon godine kad je prestala nocu da siska vise nije trazila. Mislim onda ja mogu reci da je moja vise puta izbacivala nocne podoje
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.12.2014 21:43:43
|
|
|
|
Rosita
|
Evo, mi smo sa 21 mesec lagano poceli da napustamo taj podoj pred spavanje. To sam resila da uradim tako sto mu necu nuditi, a preko dana smo tu i tamo razgovarali kako je on sada veliki i nece vise sisati, pa onda kazem da ne sisaju vise ni Uros ni Maja ni... i td. nabrojim drugare iz vrtica. On to lepo saslusa i samo sto ne kaze " vazi mama" :). Razume i slaze se. Ovo vam pisem da vidite da ne mora biti- veliko dete, velika muka oko prekida dojenja, vec ima i ta strana medalje- veliko dete, lakse se objasnimo . Inace sam se na ovo odlucila jer ja za mesec dana imam operaciju zucne kese, pa da do tad budemo stabilno skinuti jer mislim da je sada najbolje za oboje. Jako se cudno osecam, jos pred mogucnoscu da uskoro jedem nesto mlecno... potpuno neobicno.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 24.12.2014 22:03:58
|
|
|
|
bubulence
|
zene da li da krenem sa pripremom bradavica? i ako je vreme kako da ih pripremam? trljanje peskirom, lanolin? termin mi je pocetkom februara ali dr misli da ce beba malo poraniti... u prvoj trudnoci nisam pripremala, lanolin sam uzela kada sam pocela da dojim ali je ocigedno bilo kasno...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 13:30:50
|
|
|
|
Zemunka85
|
Mi smo zavrsili naaaaseeeee .... pre dve nedelje. Ne znam kako ali ona uopste vise ne pominje :D, porasla valjda :D. 27,5m diiivnih!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 14:17:29
|
|
|
|
mama krava
|
Divno Zemunka! Zavidan staz! Cini mi se da cu te pratiti sa ovim mojim alergicarom! Mada, mi smo ukinuli nocno i to lakse nego sto sam ocekivala! Sad jedino ne znam da li nisam jutros malo zeznula stvar, jer sam mu oko 7 sati dala, a on je bio polu-budan, pa na sisi opet zaspao. A ja sam mu dala jer je bilo vreme za budjenje .. I nocas je pokusao da dodje do sike, ali mu nisam dala, pa je malo kmeckao, pa zaspao u narucju. Predhodne 2 noci nije plakao, samo bih ga malo ljuskala i zaspao bi.. Videcemo nocas...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 16:27:50
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: bubulence zene da li da krenem sa pripremom bradavica? i ako je vreme kako da ih pripremam? trljanje peskirom, lanolin? termin mi je pocetkom februara ali dr misli da ce beba malo poraniti... u prvoj trudnoci nisam pripremala, lanolin sam uzela kada sam pocela da dojim ali je ocigedno bilo kasno... Bubulence,mozes da ih mazes,ali ce te svakako boleti na pocetku,mora malo
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 21:39:45
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: bubulence zene da li da krenem sa pripremom bradavica? i ako je vreme kako da ih pripremam? trljanje peskirom, lanolin? termin mi je pocetkom februara ali dr misli da ce beba malo poraniti... u prvoj trudnoci nisam pripremala, lanolin sam uzela kada sam pocela da dojim ali je ocigedno bilo kasno... Nema potrebe za posebnom pripremom. I mogla bi do NS na radionicu, da cujes uzivo sve.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 21:47:21
|
|
|
|
bubulence
|
NM evo sada sam procitala za radionicu na fb, ali mm ima popis u subotu i nemam kako da dodjem... ali kaze da ce videti da nadje zamenu... stvarno bih volela da dodjem jer kao sto sam rekla imam veliku zelju da dojim. zato sto znam da sam i prosli put mogla mnogo vise samo da sam znala sta i kako treba... i sada vidim da sam mnogo gresila...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 25.12.2014 21:55:17
|
|
|
|
New Mom
|
Stvarno, ako budes u prilici, dodji.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?