Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:26:01
|
|
|
|
wivern
|
Ja cu poludeti od ovih zena i komentara kako nemam dovoljno mleka ili mi mleko nije kvalitetno. Malisic preko dana cesto place a kad je u rukama trazi da ga nosamo i onda je miran, znam da smo ga razmazili ali i mm i ja smo nesvesno u pocetku na svaki njegov placskakali i uzimali ga. Jos kad cuju da je za mesec dana napredovao samo 900 grama, jer je njeno dete dobilo 2 kg sisajuci, odmah krece tematika da se javim pedijatru i da mi je dete gladno. I onda ja pocnem da se tripujem da li mozda stvarno nije gladan, ali mi dr nije rekla da je 900 g malo nego je rekla da nastavim...odlepicu.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:28:06
|
|
|
|
mama krava
|
Draga, 900 gr nije malo! Samo teraj dalje!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:31:13
|
|
|
|
vonavoj
|
Ahahha..moja je napredovala 1,5 kg pa se dernja preko dana..i spava po sat vremena..nije spavalica!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:33:25
|
|
|
|
Peace*
|
Wiv, ne brigaj!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:35:32
|
|
|
|
wivern
|
Ma osvestim se ja kad mi spava na rukama, tad mi bude jasno da je otezao ali me ubise u pojam. A on razmazeeeeeeen do besvesti, ali neka barem sisa kako treba
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:36:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Zeli blizinu,da se mazi..mene je duda spasila
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:38:11
|
|
|
|
Peace*
|
Wiv, deca jako brzo rastu, za čas posla će da puzi i hoda, i neće hteti da se mazi uvek kad ti budeš htela. Nek je razmažen dok je tako mali. Bolje sad nego posle.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:40:57
|
|
|
|
wivern
|
Von on nece dudu, hteo je na pocetku sad kad je oseti histerise. Peace to nam je sto nam je , skakali smo na svaki plac, mm je cak trcao iz kuhinje da sto pre stigne . No sto ti kazes brzo ce to proci, neka ga.. Samo da sa manem ovih zena i komentara za mleko.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:44:05
|
|
|
|
Peace*
|
Ma, samo se isključiš, one ispričaju, ti kažeš Mhm, i nastaviš da pričaš o nečemu drugom. Ili pak to odradiš kao ja, lepo kažeš "E, aj okani me se, neću da pričam o tome jer se ne slažem sa tobom", ljudi budu iznenađeni tako direktnim pristupom, i zaista te se manu.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:49:05
|
|
|
|
wivern
|
Ja uradim ono prvo, pa posle par sati to receno pocnem da vrtim u glavi. moracu da pocnem sa taktikom br 2. Evo ga, sit i iskrivljen jer nece da pajki sam
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:51:14
|
|
|
|
vonavoj
|
Hahhaa..koma! Najbolje spavaju iskrivljeni u rukama!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 13:53:19
|
|
|
|
degu
|
Wiv kakva duša medena I moja nespavalica je dodala 5kg za 5 meseci i po danu spava po pola sata a noću se budi na svakih sat vremena, tako da Wiv 900g je super
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 14:03:28
|
|
|
|
Peace*
|
Meni ne izgleda gladno!
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 14:52:21
|
|
|
|
Tiziana
|
Gde je 900gr malo!!!! Gluposti...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 18.12.2014 15:04:39
|
|
|
|
Maslacak15
|
porediti decu na taj nacin je suludo. Wiv probaj da se iskljucis. 900 grama je stvarno super napredovanje. Ono sto mi nije jasno kako takve pametnice ( da ne kazem kokoske) ne razmisljaju da sve dodje i prodje i da to sto im je dete napredovalo dva kila za mesec dana je ok za bebu ali ne znaci da su one zasluzile poseban orden za majku godine. Isto tako ne znaci da se nece suociti sa drugim izazovima koji su neizbezni kad se podizu deca. I sta onda neko treba njima da dodje i da kaze "iju tvoje dete ne sedi"? " jao svasta moje dete prica vec dva meseca" ili neki tako slican glupi komentar. Zato sto kad si zlonameran uvek uvek je moguce pronaci "slabu tacku". A zene koje nemaju druga posla ce da porede decu i za glupe stvari tipa ko ima vise zuba. Dokon pop i jarice krsti.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 9:59:12
|
|
|
|
daca77
|
Wiv, i moja devojcica je ista...onog dana umislila da je gladna, dohranu nije htela i u rukama zaspala, ostavili je kod sveki, ja otisla da skidam konce, pa se i zadrzali u gradu, a ona i dalje spava...probudismo je nakon 4h spavanja kako bismo je okupali. Inace, NM bia si u pravu...2dana je drzalo da bukvalno visi na dojci,a juce se budila kao i obicno na 3-4h, ali mi je zato mleko nadoslo kao ludo...malo mi je pocrvenela leva dojka, nadam se da necu navuci neki mastits.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 10:01:21
|
|
|
|
Peace*
|
uzmi list kupusa, izlupaj ga malo, iseci rupu za bradavicu, stavi preko dojke, pa kesu, pa grudnjak. To razbija ćvorove. I sledeći podoj počni tom dojkom. Bradavica mora da diše, nemoj pod kesu i kupus.
< Poruku je uredio Peace* -- 19.12.2014 10:02:02 >
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 10:06:45
|
|
|
|
daca77
|
Ok, Tash...sinoc sam napipala cvoric i bio je bolan...nakon tusiranja toplom vodom, masiranja i dojenja, potpuno je omeksala ta strana dojke, ali je ostalo crvenilo.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 10:09:54
|
|
|
|
Peace*
|
Onda si možda previše grubo masirala. Ne smeš jako stiskati dojku. Meni je te čvorove Marko izlačio, on vuče a ja masiram dojku od korena ka bradavici po začepljenom kanalu, i samo osetiš kako je izletelo. Ne znam da ti objasnim. Jednu noć sam nezgodno legla, verovatno sam priklještila neki kanal, ali posle 3 sata spavanja sam se probudila sa čvorom od pazuha do bradavice. Pumpica nije htela da izvuče, on spava kao top, nucim mu da sisa, on okreće glavu. Stavila sam kupus. Kad se probudio posle par sati, izvukao je.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 10:10:18
|
|
|
|
mika79
|
mene je kupus spasio u porodilštu mleko počelo da nadolazi a bebu mi nisu donosili 5 dana . Kad sam došla kući na levoj dojci sam imala crveni pečat patronažna kad je videla rekla je da joj se čini da je početak mastitisa i da je bolje da popijem ab (čini mi se cefaleksin) nego da rizikujem mastitis, ja sam tako i uradila i povuklo se.
< Poruku je uredio mika79 -- 19.12.2014 10:12:06 >
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 10:15:57
|
|
|
|
daca77
|
Stavicu kupus, pa cemo videti...a moguce da sam preterala u masiranju i gnjavazi...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 12:29:26
|
|
|
|
vonavoj
|
Daco,navukla ti je mleka,jer je prethodnih dana vise sikila,a posle spavala 3-4 sata.. Kupus drzi u frizu,da bude hladan,oklagijom ga iscedis i stavis u brus..ja nisam kese stavljala..tako mi je rekla patronazna.. Pomoci ce ti...i kad dojis masiraj taj deo!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 13:26:42
|
|
|
|
wivern
|
Ja kupus cak nisam ni cedila :) nego pravo na sikicu a kad ga skinem kupus skuvan
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 13:36:26
|
|
|
|
Peace*
|
Ni ja nisam cedila, nego sam lupila par puta onim čekićem za klofanje mesa.
|
|
RE: Dojenje - vase iskustvo III deo 19.12.2014 22:05:53
|
|
|
|
vonavoj
|
A glupavo sam se izrazila..nisam ga cedila..nego malo izravnala tvrde delove! A posle bude kuvan!! Rekla sam da ga u zivotu vise necu seci i jesti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Najpopularnije muško ime u Srbiji i njegov...Ime je nešto što nas prati kroz ceo život, a iako je jasno da nas ne definiše, ono jeste nešto što izdvaja od drugih i s...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?