jela90 -> Defektolog (9.6.2014 9:56:35)
|
Pozdrav svima :) Novi sam clan foruma,a razlog postavljanja ove teme je sto zelim da saznam kakvi su stavovi roditelja vezano za individualni rad sa decom sa posebnim potrebama. Svesna sam da zivimo u zemlji u kojoj se malo prica o ovoj tome i u kojoj veliki broj ljudi i nema pojma ko su defektolozi i sta je sve posao defektologa. Naime, ja sam zavrsila specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (nekadasnja defektologija), i dobila sam zvanje dipl. defetkolog. Kao i najveci broj populacije u ovoj zemlji od posla nista, pa sam mnogo razmisljala o pokretanju nekog privatnog posla. Neka moja zamisao je da sprovodim individualni ili grupni rad sa decom, a da obuhvatim decu za specificnim smetnjama u ucenju (disleksije,disgrafije,diskalkulije), poremecajima paznje, pamcenja. . . reedukaciju psihomotorike, odnosno da se baziram na one teskoce koje su vazne, pre svega, za uspesno savladavanje skolskog gradiva. Veliki je broj dece koja imaju ove teskoce i cesto nemaju odgovarajucu podrsku, pa zbog toga ne uspevaju da savladaju gradivo koje se pred njih stavlja,a adekvatna terapija svakako bi bila od koristi. Mene u sustini zanima, da li su roditelji spremni da svojoj deci omoguce ovakav vid tretmana, tj. da li bi ovakav neki centar bio koristan u nasoj drzavi!? Wink
|
|
|
|