pipi_coco -> RE: Defektolog (25.7.2018 23:22:51)
|
dobro vce drage mame...treba mi pomoc. Molim vas ako ima neko da je aktivan na forumu, a da je po zanimanju defektolog ili možda logoped da mi se javi. Molim i mame koje su svoju djecu vodile na tretmane kod defektologa i/ili logopeda da podjele svoje iskustvo kako su radile sa djecom kod kuce? D ima 2 godine i 4 mjeseca i ne prica. U maju sam ga odvela kod logopeda koja je popricala vise samnom dok se on vrtio okolo, ali je zakljucila da ga treba ukljuciti u tretman rekla da ce nas pozvati kada se oslobodi termin ( jos cekamo), a da u medjuvermenu da obavimo procjenu psihologa. Psiholog nas je uputila defektologu, pa smo bili i kod defektologa. Elem, svi se slazu da se s njim trreba raditi i da kasni i zaostaje za vrsnjacima, ali niko od njih nije dao nikakvu konkretnu dijagnozu. Defektolog nas je isto uzela u rad i za 7 dana idemo ponovo kod nje. Preporuceno je da se kod kuce radi s njim i to na nacin da razvija finu motoriku, predloženo da nizemo makarone na konac, da igramo one uklapalice ( oni oblici koji se uklapaju u kalupe), da uvlaci pertlu u rupicu i slicno. Problem je sto ne mogu da ga zainteresujem za navedene igre, pokusa jednom ili dva puta i odustaje, ode dalje ili me pocne grliti i maziti se, pa ztim ode[sm=smiley13.gif] Pricam, dozivam ga, ganjam ga po kuci, izvodim cirkus, imitiram glasove, a on se samo smije na te moje pokusaje. Je li se neko susretao s ovim ili necim slicnim i ima li neki savjet? Kako mu privuci paznju, zaintresovati ga?? Razumijem da je jako bitan rad sa djetetom kod kuce, ali kakao raditi s njim kad on ne zeli da ucestvuje??
|
|
|
|