Rosita
|
Da vam se javim. Situacija sarenolika. Nakon tri, cetiri dana skoro da su potpuno stale nezgode. Sasvim je lepo sve islo, kako kod kuce tako i u vrticu. Nismo ga pritiskali ali jesmo nudili, podsecali, meni se nakon tih njegovih nocnih pominjanja piskenja, nose prvi put ucinilo da je opterecen ali nisam pridavala veliku vaznost jer je danju islo sve kako treba. Kakio je u nosu obicno nakon obroka. Trazio je zanimacije i da budem tu, ali je kakio. Nakon pocetnog uspeha izgleda da sam imala prevelika ocekivanja. Ubrzo su krenula neka regresivna ponasanja koja sam odmah povezala sa ovom novinom/ pretereano se okrenuo meni, mama pa mama, place kad odem da se kupam ili izadjem negde, za tatu ne haje. Doduse i to je bilo udarno nekih par dana i cini mi se da sad jenjava. Prekjuce sam radila, on posto je bolestan bio je sa tatom i sve je bilo kako treba. Medjutim, pre 5, 6 dana on se veoma zainteresovao za njegovo velicanstvo govance i mogucnost da ga zadrzava i sve manje je hteo to da obavi na nosi. Ustvari, nakon sto je jednom 15 min plakao dok sam se ja kupala, posle toga je pri kakenju djipio sa nose i stopirao se. Onda je krenuo tako da nema strpljenja i ima vec 5, 6 dana kazem kako nije obavio u nosu. Obavio je u gace ili poceo da obavlja i da s skida, prekida, istresa na tepih. Tu je mm jednom ribao i ozbiljno mu rekao da se to ne sme raditi i td. Mene je nerviralo ali nisam ga grdila. Prica, nudjenje, objasnjavanje i pokusavanje da opet ide na nosu nisu posebno urodili plodom. Piskanja ok, kakenje je problem. Tu se vec dva tri dana brinem oko mogucnosti zatvora jer smo ranije muku mucili sa tim. Pre tri dana malko kakio na tepih, prekjuce nije uopste, juce otisao u vrtic, kad sam dosla po njega on je valjda u tom momentu malo kakio u gace i poceo da se skida i to je ispalo na tepih, on je poceo da place, vaspitacica je morala to da sredi i da @obezbedi @ decu, a ja sam njega smirila i sredila. Nisam ga grdila, ljutila se, nije ni vaspitacica, ali je on plakao i ipak nije zgodno, treba to srediti i decu udaljiti. Ok, vidim da je analna faza, psiholoska igra i koliko god da mi je tesko resim danas da ga ni ne opominjem ni nista. Nudila sam da piski stojeci, piskio, pokazala mu svoj posao u toaletu, dala prokakavajucu hranu, izasli, setali, vratili se. On se skinuo , skinuo i gacice, sam seo na nosu sekund i onda se tako smucao po kuci. Resila sam da cekam nek kaki gde hoce, samo da ne zapati zatvor. Nedugo zatim on me zove i kaze kakio sam govance, naravno na tepih. Potpuno mirno ubacim to u nosu i kazem bravo, nema veze, samo drugi put kaki u nosu. On je uzeo tu nosu sa kakom i nosao po kuci kao trofej . Elem, komplikovano, upale nam u igru psiholoske projekcije i sad moram imati puno mira in strpljenja. Nazad nema, a kad ce za njega govance postati samo govance- ono sto zapravo i jeste, ostaje mi da vidim. Sta vi kazete?