Rosita -> RE: Skidamo pelenu II deo (12.4.2015 13:46:28)
|
Zene, moj momak ima dve godine. Povodom skidanja pelene totalno sam bila opustena, ali sam svakako planirala sad kad otopli polako. Na nosu seda od 18 meseci jer su tad poceli da ih stavljaju u vrticu, to jest tad je posao. Sa nose je cesto gledao crtani, to jest obicno posle rucka sede i pogleda pepu ili posle vecera, po 10 ak minuta. To je greska, znam, ali tako je. Zvrk je veliki, ne staje i ne sedi po ceo dan. U vrticu sedi sa drugom decom, od pocetka uredno piski , povremeno kaki. Prica dosta i lepo kapira sve, sve svoje zelje i potrebe izrazava jasno i glasno recima. Elem, na prethodnom roditeljskom D je imenovan sa jos dvoje dece kao kandidat da skine pelenu za Uskrsnje praznike. Mislim da im je osnovni kriterijum bio pricanje i kolicina govora, ne znam. Ok, juce smo dakle poceli sa skidanjem. Pisao je 5, 6 puta tokom popodneva u gace, nije pokazivao preteranu nelagodu zbog mokrine. Naravno, savrseno izdeklamuje sta se radi kad mu se piski, sta se trazi, gde se piski i td. Kakio je u nosu posle jela, trazio je da gleda neka slova dok sedi. Cesto nudjenje/ nema sanse, nece, i tako nije ljubitelj nose. Jutros sam shvatila da nudjenje nose u stojecem polozaju bolje prolazi. I napolju je piskio stojeci u travu. Malko je pokazao nelagode zbog mokrine u kuci, ali tek kad se bas upiskio prilicno. Ne trazi nosu, ranije je trazenje bilo samo izgovor da pustimo crtani- posle jela kaze hajde da kakim u nosu, sede, pa trazi crtani. Juce je piskio dva, tri puta u sat vremena najpre, a danas je bio suv napolju sat vremena. Ja bih najradije cekala da sam skine, ali sad sam se upustila u ovo i vaspitacice su sad najraspolozenije za saradnju jer imaju jos jednu turu dece u planu do leta, u septembru kad budu starija jaslena obavezne su gace, mislim ne tuku ako je neko u peleni al tad imaju mnogo vecu grupu pa zato. Elem, teorijska znanja kazu mi da nije spreman, drugi dan malo pomaka vidim, trazenje nose ne nazirem uskoro- kako vam se cini, da istrajem i guram dok ne skine? Inace, recept vaspitacica je kad skinemo, nema ni napolje, samo za spavanje, idosmo i napolje bez, ja sam obeshrabrena pred kolicinom potrebne presvlake i tako.
|
|
|
|