lesli -> RE: Skidamo pelenu II deo (2.9.2020 13:10:27)
|
Jednostavno. Skinuli smo je u gacice. Na pocetku prvog dana je bilo ozbiljnih kikseva.Ali kako odmice dan, pocela je da registruje sta se desava. Npr. upiski se, dodje i pokaze ti “mama, vidi”. Onda je lepo presvuces, objasnis da se upiskila i da se piski u nosu.I da ti kaze kada joj treba da piski. Do kraja tog dana je isla bez pogovora da sedne na nosu kada je pitam da li treba. Ona sedne, ja kazem piski i ona obavi. Nije se upiskila nijednom vise tog dana od posle dnevnog spavanja do uvece. Pelena se stavljala samo kad spava.Sutradan nije htela da ide na nosu kada je pitam, ali je vikala “nosa, nosa” ali tek posto je svaki put malo pisnula u gacice. Onda je posadis i pitas da li treba jos. Nekad bude, nekad ne jer je sve ispiskila po podu :DOd treceg dana se upiskila na prste jedne ruke da prebrojim kao i pre neki dan u toku dnevnog spavanja (u medjuvremenu smo skinuli dnevnu pelenu za spavanje jer je danima ostajala suva). Kakenje je za nijansu islo teze, ali je i tu posle 2 dana pocela da vice “kaki mi se” ali cesto bi sela i samo prducnula ili bi se ukakila dok dodjemo do nose. Nista, istreses u nosu pitas je gde se kaki, ona pokaze ili kaze “nosu”. Podset_is je da treba ranije da kaze. Presvuces, bez vike i dreke i to je to. Trebalo je mozda dan-dva duze dok nije pocela da kaki u nosu. I dalje vice cesce “kaki mi se” nego sto joj stvarno treba, ali se meni cini da je bolja u prepoznavanju tog osecaja. Od tada se ukakila 2-3 puta, ali je pritom svaki put uredno trazila nosu. Nekad je rekla prekasno, a nekad smo bili napolju, pa dok smo dosli do kuce...bilo je gotovo. Nemoj da ides na taj koncept nagradjivanja, aplauze itd. Napravices veliku zavisnost (piskice i kakice ti u milion tura samo da bi dobila nagradu, sta ces ako si napolju i nemas cime da je nagradis itd). Samo joj objasnis sta i kako. Mozes i da je povedes sa sobom kad ides u wc i posadis na nosu, pricas u stilu “evo, vidisi da i mama piski u nosu za velike”. Mi smo nasu ukljucili u proces. Ponudimo joj nekoliko pari gacica, pa da ona izabere koje ce da obuce (i kada se presvlaci zbog kikseva), kada sam cistila za njom tih prvih dana i njoj dqm vlaznu maramicu da drlja po podu.Kupili smo sareni wc papir i obavezno je pustimo da ga otkine i ona se kao sama obrise (za veliku nuzdu koristimo vlazni wc papir, neki deciji sa medama na omotu i isto je pustimo da se kao sama obrise), pomaze nam da pusti vodu kada se nosa isprazni, ima svoj steper na koji se penje da pere ruke, sama posle navuce gacice i pantalonice itd.Nocnu pelenu jos uvek nosimo. Prvih dana je ostajala suva, sada...kako-kad. Za sada je necemo skinuti. Cekam da poveze 10tak dana da je suva pa cu je onda skinuti.
|
|
|
|