dunja123 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 19:01:42)
|
IZVORNA PORUKA: pari IZVORNA PORUKA: dunja123 Ja cu se poradjati u NF.Ko ce jos od vas koje ste blizu da se poradja u NF? Jao jos samo to da prodje..... ja nameravam da se porođam u NF, doduše meni je termin za jedno mesec dana...i ja strepim od toga i jedva čekam da prođe... imaš svog dr tamo? znaš nekog? Ja u zadnja 3 meseca idem jednom mescno u dnevnu bolnicu na jedan dan gde mi urade sve: UZ, briseve, krv, urin, 24satni urin, CTG, EKG + pregled interniste do 3 sata popodne. Tako da me kao oni ''vode''.Dr. doc. Egic( nacelnica dnevne bolnice VRT) mi radi UZ, daje dijagnozu, terapiju... Ali daleko od toga da je ona "moj" lekar. Sutra po njenom nalogu se javljam u savetovaliste. Koliko je ta dnevna bolnica extra, toliko je savetovaliste smor i toliko iscrpi svo to cekanje da svaki put pomislis, sta mi je ovo trebalo. Ono sto su mi sad prvi put radili je GBS. To je analni bris na neku streptokoku koja moze biti jako opasna po novorodjence. Vidim da u NF stoji na spisku kao jedan od obaveznih analiza da se uradi koprokultura, ali to u domu zdravlja ne daju kao uput za pripremu za porodjaj. pa, raspitajte se ako niste za to culi da li je obavezno ili nije, a na kraju krajeva ako moze nesto da spreci, ne daj boze, zasto ne uraditi.
|
|
|
|