RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 11:18:10)

Ne znam da li da zovem dr, sada ili da cekam 1.jul, kada treba da uradim TSH, T3, T4, fT4 i tada da se cujem?[sm=smiley13.gif]

nata11 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 11:35:17)

Daco sada sam vidla da je devojcica [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=9nebesa.gif]

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 12:20:33)

Daco meni je tsh skakao i na 9, dok su t3 i t4 ok a sa tsh 2.98 i terapiju su ok, nemaš šta da brineš. Meni je 3 puta povećavana doza dok nismo došli do prave.
Bravo za devojčicu [sm=bravo.gif] Sećam se kad sam ja saznala pol kako sam bila uzbuđena, jer je moja beba nekako tad dobila identitet. Najlepši momenat u trudnoći [sm=smiley27.gif]
Ciklamo mislim na tebe i Danicu i navijam [sm=bravo.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 12:22:36)

Hvala, degu...[sm=smiley27.gif]

Trcosava -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 12:29:04)

Daco četistam na devojčurku!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ishler -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 12:34:32)

Dobar dan trudnicice,vidim da ce sve biti devojcice sto je mnogo lepo.Meni su dva numerologa rekla da cu imati i decaka posto imam devojcicu,po uz je devojcica,samo da me ne iznenadi.Von mene preslaganje tek ceka,meni je cerka rodjena u 8m imala 3kg,pa je dugo nosila 54 vel,tako da nemam 62 ako se ova beba rodi u terminu trebace mi.Inace stigao mi je cv bris nemam nista posebno ali mi dr dala makmiror zbog pojacanog sekreta.Sledece nedelje me cekaju ispiti spremam ih ali ne znam da li cu izaci jer treba dugo tamo da sedim.Pritisak mi je izgleda nizak,stalno sam pospana.Bubulence ciste ne moraju nista da znace,mogu da bujaju u trudnoci,ali pijes progesteron tako da ce sve biti ok,samo kontrolisi.Svi imamo neke probleme,ima li trudnica da im je sve super,ja ne znam ni jednu.

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 13:52:43)

Zavrsili smo preslaganje...crkla sam! Imam 2 kutije za pocetak..ijaoj koliko stvari!! Meni je starija cerka u novembru,sad ce biti oktobar i taman..sve moze!

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 15:25:46)

Cao trudnicice! Ja jutros davala urin i krv i upravo dobila rezultate... Betica se lepo i dalje udvostrucuje, danas je 9977 koliko i treba da bude :) Sto se ostalog tice sve je manje vise u granicama normale,ima nekih sitnih odstupanja kod nekih gluposti koje ni ne znam sta su tipa PCT,PDV,MCHC...iskreno prvi put vidim, ali kazu mi u laboratoriji da to ni ne gledam...

Gvozdje mi je 14, a secer 4,9 (ne znam koliko se savetuje trudnicama da bude secer?)

Urin onako,vidim ima srednji broj nekih bakterijica,tu i tamo neki leukocit,eritrocit, ali znacu vise u utorak kad stignu rezultati urinokulture...

Sve u svemu odnceu kod doktorke pa nek mi ona tumaci necu ja da bijem glavu [sm=smiley36.gif]

Njica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 15:57:35)

Daco, mnogo sam srecna za devojcicu, cestitam[sm=bravo.gif] Mi idemo sledece nedelje da saznamo pol,svi kazu da misle da je devojcica a bebin tata i ja da je pisonja[sm=duda.gif]
Ipokrisia, bravo, super si to uradila[sm=bravo.gif]

Ipokrisia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 16:01:30)

Njica, hvaala, ma samo sam te neke osnovne stvari uradila, da doktorka odmah ima uvid u moje zdrav.stanje da me ne cima svaki cas da dolazim kod nje i da mi ih tumaci... a one skuplje tipa TORCH, krvna grupa i Rh faktor , i jos nesto sto doktorka kaze, nadam se da cu moci na uput jer ovako je preskupo...

Njica -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 19:50:12)

Mozes da dobijes uput za sve to, naravno, sto bi placala, bas sam juce pisala u temi Rh negativne majke da li se i vadjenje krvi na antitela moze privatno pa su mi devojke preporucile da odem kad vec imam uput u Zavod, sto bih placala.[sm=smiley1.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 20:58:05)

Dacooo baš mi je drago za devojčicu,znam da ti je to želja hihih [sm=sloncek.gif][sm=smiley27.gif]
Štetko probaj sa par zrna pirinča,malo ublažava kiselinu....uh [sm=smiley13.gif] kako si inače,jel bila skoro neka kontrola? [sm=bravo.gif]
Adulence dušo izviniiii ja tek sad videh lepe vesti [sm=smiley9.gif] čestitam od srca!!
Degu,Anče,Bubulence,Branki,Wivern,Von.....ljubim vas sve,tako mi nedostaju trudničke teme [sm=smiley1.gif] sad samo gledam dojenje i to jedva stignem [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 21:48:06)

jole,sretacemo se jos po temama[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
i nas sve to ceka..bas gledam grudi,joj muko moja..vec su ogromne,i vrele..a kad dodje mleko..[sm=zz_hot.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 21:51:24)

Joleee,kad cemo da vidimo vas dve zenskice i malo da kafenisemo [sm=smiley31.gif]
Daco,jeste,bila sam da dam krv i urin.
Sve je ok.Secer mi je 4,7 (4,1-5,9),gvozdje 17,4 (5,8-34,5),leukociti malo iznad gornje granice,ali to je ok za trudnocu,urin sve negativno i normalno [sm=bravo.gif]. Ne znam da li da podizem malo ovo gvozdje? Da mi vremenom ne padne jos?
Jel pijete neke trudnicke vitamine? Ili se oslanjate samo na ishranu?

mika79 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 21:56:52)

Trudnice[sm=smiley31.gif] Bubulence samo ti odmaraj što više, miom ne mora da pravi probleme, videćeš sa svojom doktorkom. Daco [sm=bravo.gif] za devojčicu, divno nama su prvo rekli da je devojčica i baš smo se obradovali i stalno zamišljali devojčicu ali su nam posle rekli da je dečak tako da sad čekamo avgust da vivimo šta će biti. Što se tiče tsh ja verujem da će ti povećati malo dozu, nije strašno meni je takođe povećana doza u trudnoći. Von vi ste opremljeno što se tiče stvarčica, baš ste natempirali da možete sve da iskoristite.
Ciklamo još malo i družićeš se sa Danicom[sm=smiley1.gif]

Mille -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 22:07:50)

Trudnicice samo da vam mahnem. Ceo dan sam vredna. Sklanjam stvari, raspremam, itd. Ima posla a vreme leti. Grlim vas sve..

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (21.6.2014 22:16:46)

Mille krenule su pripreme [sm=bravo.gif]
Ja se osećam super, kao da ne trebam da se porodim za 2 nedelje, teže mi je bilo u prvom tromesečju nego u ovom 9. mesecu, al sam užasno nestrpljiva. Stalno sanjam bebicu, jedva čekam da se družimo i mazimo [sm=9nebesa.gif]

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 9:39:35)

dobro jutro!
degu, sad će još malo [sm=smiley1.gif]
mille, vredna si...i ja počinjem polako da sređujem stvarčice, dobila sam dosta stvari, pa da vidim šta treba da perem, šta još da dokupim...
htela bih što pre da spremim stvari za porodilište, da budem mirnija...
moja ciklama, kako si? čekamo radosnu vest!

dobro došle nove trudnice!

vonavoj -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 9:49:04)

Ana13,pijem prenetal..krvna slika mi je bila super,ali tako mi je dr rekla..ipak je potrebno vise vitamina,nesto i ne unosimo u toliko meri preko hrane!
joj,trudnice,nekome jos malo...[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tillia -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 9:55:43)

Dobro jutro!
Super sto se tako dobro osecate ,a pred kraj ste,degu,pari!
Ja vise ne mogu funkcionisati,nesto me pritislo sa desne strane,kao krsta,vucem desnu nogu.Nocu se svaki cas budim,ne mogu se okrenuti,pocela sam i oticati.nisam spremila nista,niti imam snage.Ajd da vam ne kukam vise...[sm=jezicek.gif]

bubulence -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 10:07:45)

dobro jutro devojke drage [sm=smiley27.gif].
degu, tako je to pred porodjaj, dobijes neku snagu i energiju, mislis da mozes da odsetas na kraj sveta. to je dokaz da ste jaaako blizu [sm=bravo.gif].
sve vas jako [sm=smiley31.gif]

pari -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 10:18:54)

tilia, i ja noću teško spavam jer me sve boli kad se okrećem plus idem u wc baš često...ali odmaram preko dana...a i moram po malo da spremam [sm=smiley1.gif]

dunja123 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 10:19:46)

Drage moje trudnicice, meni se primaklo.U subotu mi je termin. Ispila sam sve antibiotike. Yavrsila sa kanestenom(posto sam od antibiotika dobila gljivice), i sad cekam. Valjda je beba sad spremna. cekala je da joj obezbedim cist put[sm=smiley1.gif].
A sad se osecam kao da cu se poroditi tek za mesec dana. Kaze dr: samo se sto vise setajte. Jedino da pocnem jos i da trcim, od kako sam ostala trudna nisam sela.
Ja cu se poradjati u NF.Ko ce jos od vas koje ste blizu da se poradja u NF?
Jao jos samo to da prodje.....
Sad kad je jos malo pred kraj bas mi je zao sto se nisam malo vise druzila sa vama. Istina da ne pisem cesto, ali vas citam redovno. Svako jutro:)
Masem vam svima i svako dobro vam zelim u trudnoci i na porodjaju

bubulence -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 10:31:24)

dunja setaj setaj setaj [sm=smiley36.gif].
mm i ja smo dan pre porodjaja isli peske do grada (3km) i setali, trazili njemu patike, vratili se nazad peske. znaci bar 8km sam presla a napolju pakao, jul mesec. porodila sam se sutradan kao iz sale.
ali sam sama sebi zadala da ceo deveti mesec setam bar 3-4km dnevno. uvece kada zahladi. ne znam da li mi je to pomoglo ali sam imala porodjaj iz snova

ivaMark -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 06/14 [chat ] (22.6.2014 11:31:58)

Hej drugarice, kako steee [sm=smiley1.gif]

Ne stizem da se javljam, mm je baba preminula, pa sam ja sama sa bebom uglavnom (on je tamo-ovamo) a nema sanse da sednem nesto da napisam kada je ona budna.

Jako sam neispavana, umorna, ne znam kako su druge mame uspevale sa bebama da se uklope i stomakom, ali ja imam osecaj da nemam snage vise. Legla sam oko 11h nocas, pa sam se probudila oko 2h, pa u 4h, pa se beba budila u 5h, onda ja da posetim kupatilo oko 6h...mm je ustao oko sedam i eto mog spavanja... tako skoro svake noci.

Stomak me boli u donjem delu svakog dana, najvise me nervira kada ustanem ujutru a mene boli. Imam 300kg pa je i od tereta vervatno imam te bolove [sm=smiley13.gif] a najgore mi tek dolazi.

Za bebu jos nista nismo spremili, trebamo krevetac da donesemo od mojih iz Srbije (ili da se organizujemo tamo da se porodim), auto sediste za male bebe i jos neke sitnice a nemam pojma kada cemo to sve, cas ce da prodje jos dva i po meseca. Mada garderobicu nemam ( dala sam sve mm rodjaki koja se porodila posle mene 6meseci-dve bebe) a i ako nam da nesto od toga ne znam sta cu moci da iskoristim, prva beba je devojcica a druga decak.... prva rodjena kraj aprila a druga kraj avgusta.

Ciklama, Dunja...jos maloooo [sm=bravo.gif]

Von, sapatnice po (.) (.) i ja se nadam da moje nece puno da nadodju kada se porodim, jer su sada vece nego u prvoj trudnoci u ovo vreme.

Daco, cestitke za devojcicu [sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>