Anoniman -> RE: Vodenjak (12.1.2015 19:26:56)
|
tvrdim da je grozan nacin da porodjaj pocne pucanjem vodenjaka! prvi put sam usla u porodiliste otvorena 1 dlan (pre toga 2 dana imala bolove), pa mi ga je dr odmah probusio jer je bio napet. posle nekih 5 h sam se porodila. a drugi put mi je vodenjak pukao 17 dana pre termina, jer sam se preforsirala. spremala slavu kod nas, pa posle 5 dana kod mojih, dosli sa slave, ja legla da spavam, ustala u 5 ujutru do wc-a, i na pola puta mi pukao vodenjak! znaci definitivno beba nije trebalo da se rodi tada, nego sam je ja pogurala svojim nerazumnim ponasanjem. kod kuce mi je isteklo prilicno plodove vode, prvo je tu bucnulo na pola predsoblja, pa dok sam lezala na boku isteklo po podu dnevne jos ko zna koliko, pa dok smo stigli u porodiliste, priprema blabla.. i dok sam ja bez bolova lezala do rucka kada su tek poceli polako bolovi isteklo sve! kada sam se na kraju u 20 h porodila nije ostalo nista, pa sam se potpuno na suvo poradjala. i to mi je palo najteze od svega, ni kontrakcije mi nisu tako tesko pale kao taj kraj. osecala sam se kao da sam sva odrana iznutra. prvi put sam imala mnogo tezi porodjaj, jer je od pocetka prvih kontrakcija do porodjaja proslo skoro 3 dana, beba krupna, ja sitna, ona se zaglavila, stavila ruku iznad glave.. ja otvorena skroz, a beba se navodno ne spusta pa su mi gruvali i gruvali indukciju kao sasavi da se beba spusti, a ona zapravo zaglavljena bila. ali sam cin radjanja mi je bio laksi, jer nekako kad krenu naponi, beba sama sklizne. mnogo je lakse kad ima plodove vode!!! inace obe sam rodila iz jednog napona. znaci prvo guranje, ali bez izdisanja, samo guraaaaaaaaaj, bez prekida i gotovo. tako i ovo malo zgepce. jos ne napisah da mi je 3,4 dana pre pucanja vodenjaka krenuo neki bledo bledo roze sekret, kad piskim pa se obrisem ono bledo roze. padne kap dve u solju i malo ostane na papiru. isla sam kod dr tada ali nista za to nije rekla, kao telo se sprema za porodjaj. ali kada mi je pukao vodenjak, ja sam pocela da sumnjam da je to sve vreme oticala plodova voda. tj. da je mozda bilo visoko naprsnuce vodenjaka. jos sam dobro prosla jer je proslo puno vremena do porodjaja, moglo je biti svasta.
|
|
|
|