jane -> RE: Beba kod fizijatra (6.7.2010 14:06:20)
|
Ok hvala, valjda ce neko raci koliko kosta i preporuci nekog dobrog fizijatra, mada ja njega vodim svaki dan na vezbice. A sto se tice vezbica kod kuce, posto ima desni tortikolis, istezem mu desnu stranu vrata, levo uvo da dodirne levo rame a desno rame vuces na suprotnu strannu. Takodje da gleda u desnu (tj. bolesnu stranu), bradom da dodirne ramence. Onda ga spustam na ravnu povrsinu i dizem ga u sedeci polozaj, za rukice pa da podize glavu, kao sto i pedijatar pogleda na kontroli. Zatom uhvatim stopalca i ruke zajedno pa ga podizem takodje da sedne, pa zatim isto to na stranu. Okrecem ga na stomak obavezno, jer ima bas slabe te vratne misice, i ne odize se na rucice kad ga stavim na stomak, mada ja mislim da je malko rano za to, jer jos nema cetiri meseca. Ima jos vezbica, ali sve zavisi od toga sta fizijatar preporuci. Tako da nemoj bez fizijatra nista da radis. Ako je rekao da treba samo da ga stavljas na stomak onda to i radi, jer verovatno nije nista strasno. Animiraj ga igrackicama sa svih strana, nek zvone i piste to ce ga privuci. Takodje radim na stomaku sledecu vezbu, ispruzim mu ruke i podignem sa sve glavicom i pustim. Treba da zadrzi glavicu u ravni sa rukama a ne da mu pada. Moj bebac ima bas to slabo pa mu pada glavica, u pocetku je sve imao razbijen nos posle vezbica, udara nosem u strunjacu. Tuzno ali moramo da radimo. Nadam se da nece dugo potrajati i da ce ojacati.
|
|
|
|