Maslacak15 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (15.4.2014 9:09:18)
|
Haha Daco ja sam retka zverka koja voli svoj posao[sm=smiley36.gif]. Naravno nije to bilo skroz isto kao van trudnoce, nisam mogla prakticno uopste da radim u laboratoriji jel mi imamo ovde safety level 2. Uzgajamo romanticne zivuljke tipa hlamidije, n. gonoreja, helikobakter virus gripa itd ali sam vodila projekte, davala instrukcije, pisala radove i naravno sastancila[sm=smiley36.gif]. Moja oba decaka su jako volela naucne prezentacije, u poodmakloj trudnoci uvek su me propisno sutirali tokom seminara[sm=smiley36.gif]. Ja sam fakticki i sama sebi sef, tj mogu svoju svakodnevnicu potpuno da odredim sta kada i koliko radim tako da mi je sa te strane bilo lakse. Ali sam isla na posao po 2-3 sata dnevno i kad mi je zvanicno pocelo porodiljsko do neke 37. nedelje ( do 34+0 ko sto rekoh puno radno vreme). Pitali su me jel planiram u Institutu da se porodim[sm=smiley36.gif]. Ovde zene stvarno vrlo cesto normalno rade do kraja trudnoce. Sto se ultrazvuka tice mozes da ga radis koliko puta hoces, nije on stetan. Neki doktori vole tokom prvog tromesecja cescu kontrolu eto za svaki slucaj, da bi se videlo jel se sve ok razvija. Posle 12 nedelje obicno je praksa jednom mesecno. Ti ultrazvukovi su super meni, neverovatno koliko se brzo desavaju stvari. Videces, za dve nedelje beba ce vec biti oko 2,5 santimetra i mahace rukicama i nogicama[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|