Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> U očekivanju (deteta)

Poruka

dijana1* -> Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 5:09:34)

Drage naše trudnice, napravili smo male izmene [sm=smiley1.gif]

Odlučili smo da spojimo trudničke teme i da otvorimo jednu u kojoj će se okupljati sve naše trudnice [sm=smiley1.gif] Uživajte i družite se [sm=bravo.gif]

Vašu trudnoću možete pratiti na Ringeraji na sledeće načine:

U kalendaru trudnoće KLIK OVDE
Putem mail-a (pročitajte više) KLIK OVDE

Pročitajte i zanimljive članke o trudnoći:

- Rast ploda po nedeljama 3. tromesečje KLIK OVDE
- Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći KLIK OVDE
- Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći KLIK OVDE

Za trudnice pred porođajem, jedna zanimljiva tema sa foruma, gde će naći aktivne linkove na textove:

- Spisak porodilišta u Srbiji KLIK OVDE

Nakon porođaja, vidimo se u temi: Spisak RR mama

Ne zaboravite da konkretna pitanja o zatrudnjivanju, trudnoći, bebama, deci, porodici itd. postavljamo u za to otvorene teme.

U vezi toga preporučujemo da pročitate

OPŠTE USLOVE KORIŠĆENJA FORUMA

Ako ta pravila budu krsena,chat teme cemo zatvarati .[sm=smiley1.gif]

Pročitajte i Ringerajin vodič za korišćenje foruma KLIK

[image]http://www.dodaj.rs/f/i/fs/3kUkUWZR/njnjnjnj.jpg[/image]

SPISAK TRUDNICA KOJE SU U TREĆEM TROMESEČJU:

03.05.2014. Cece 1
04.05.2014. Jole84
08.05.2014. Jeltje
22.05.2014. New Mom
28.05.2014. Mamica 91

17.06.2014. Lepterija
22.06.2014. moja ciklama
26.06.2014. dunja RR
05.07.2014. degu
16.07.2014. Mille

Javite se moderatorima ili administratoru pp-om kad ima nekih promena oko termina, da redovno ažuriramo spisak.
[sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 7:40:33)

Dobro aprilsko jutro! Ko je budan? Ja opet vilenim od zore.

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 8:03:53)

Ou, NM. Helou, helou i u apRRilu [sm=smiley36.gif] Zasto opet vilenis? Moze ''edna kafa [sm=kava.gif]? odoh da iscitam sta sam propustila u maRRtu [sm=smiley36.gif]

Stvarno je nema NM[sm=zmeden.gif]

Dacoooooooooooo, [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Jole, otisla sam da jurim po temama slike [sm=smiley1.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 8:24:32)

Jutro! Stigao nam april...nemojte da se ljutite danas, mada nas debele rijetko ko se usudi zezati...sinoc sam svog dragog pitala hoce li mi vjerovati ako krene porod danas, da ne pomisli da ga zezam [sm=smiley36.gif] Odlicna prilika da zeznem nekog [sm=smiley36.gif] od ukucana...ali necu... Inace, moj malac me izgleda i zeza za prvi april. Nocas se nije smirivao, i imam glup osjecaj da je promijenio polozaj mada je to prilicno nemoguce u ovom stadijumu...jako nisko se ritao, al nemam pojma cime, jedino rukicama, mozda...al dobro dan je dug, mozda i krene danas [sm=smiley36.gif]

Kako su mi ostale debelice? Klarita primakao se 4ti, eto tebi bebice brzo u rukama! [sm=bravo.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 8:55:09)

LO [sm=smiley1.gif] U prethodnom postu sam pogresila, kad sam napisala " Nema nam NM[sm=zmeden.gif]" zapravo sam mislila na tebe, draga, jer te ne videh par dana u martu

Joj, jeste se priblizilo i koliko jedva cekam, toliko me i panika hvata. Nesto sam sva bljak. I sisala sam se u petak, juce se farbala, kasnije idem na depilaciju, pa ako krece pre 4. bas vala neka krene [sm=smiley36.gif] vazno da se ja sredim, inace bi im istupila sve brijace na odeljenju [sm=jezicek.gif]
Je l'' ti frka za Andreu? Meni za K strasna. Bojim se kako cu....uf lele, da ne mracim.
Jole, ako se ne snadjem na tel, tebi saljem poruke, a ti kuckas [sm=smiley1.gif]

Znaci nijednu poruku ne mogu da otkucam bez sredjivanja [sm=hudicek1.gif]

Jole84 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 10:03:58)

Juhuuu novi mesec [sm=bravo.gif] dobro jutro ženske [sm=kava.gif]
Klarita još samo 3 dana [sm=smiley31.gif] naravski,pusti poruku meni pa ću sa zadovoljstvom da otvorim divnu temu o Nikolaju [sm=smiley4.gif]
Kako se osećaš što je sitno,jel stigo dušek?
LO nemoj molim te tako da zezneš muža,posle neće da ti veruje ako krene stvarno [sm=smiley36.gif] Nadam se da neće niko da me zezne,mm ima običaj da napravi neke smicalice,nijednu godinu nije omašio a ja uvek nasela,plavuša [sm=smiley36.gif] jednom sam u pidžamama stajala ispred zgrade [sm=smiley36.gif]
Juče sam bila na kontrolu,ovo je izgleda bio zadnji uz pošto mi je dr reko da je sledeći na dan termina,baš me to začudilo mislila sam da češće gledaju u devetom mesecu.
Ono što je bitno je da je sve ok,i proteini u mokraći,pipao mi otoke na nogama,ništa zabrinjavajuće,beba je super,odstupanje je 7 dana ali i to je reko da je u redu.

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 10:40:45)

Klarita, jeste me malo frka kako ce biti sve to sa Andreom, porodiliste ce biti i prvi put da se odvajamo nas dvije, non stop smo zajedno, dan / noc i bas ne znam prvo to kako cu pregurati...cudan osjecaj u svakom slucaju...a kasnije cemo u hodu nekako da rjesavamo situacije, nadam se samo da cu se dobro oporavljati od poroda pa cu moci da funkcionisem kako treba....ma bice sve ok...

Stisni ti noge do 4tog, nije ni to za pola vijeka a dotad samo sredjivanje i nemoj da te sredjuju u bolnici, nemaju oni skole za tog posla [sm=smiley36.gif]

Jole, ma ne smijem da ga zeznem inace cu sama morati da se vozim u porodiliste ako to napravim, sigurnije je ovako, a dogodine cemo da mu pravimo duplu zvrcku neku [sm=smiley36.gif] Mene niko ne dira danas, i bolje im je, prijetim svima da ce im izaci cmicak budu li me zezali [sm=smiley36.gif]

Jole kod nas imaju zvanicno 3-4 ultrazvuka, tj kod mog dr, i zadnji je bio sad kad sam usla u deveti...a sad u devetom imam jednom sedmicno kontrole i ctg, a ultrazvuk eventualno ako opet zaglavim u bolnici nakon termina, pa ce tamo da me gledaju...nadam se da necu morati da lezim, i da ce ovaj frajer da krene ranije...ima jos 13 dana fore...sutra kontrola pa cemo da vidimo kakvo je stanje...

Milica82 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:14:48)

Vama je bas sitno. Neka neka da sto pre ugledate svoje bebice [sm=bravo.gif]
Ja imam jos podosta da guram a muku mucim sa ovim mucninama i povracanjem! [sm=smiley19.gif] Sve u rok sluzbe.
I ja razmisljam kako cu sa sinom kada budem morala da idem u bolnicu. Nekako mi to bas tesko pada. Jos ako mi se desi da mi pukne vodenjak u toku noci, kao sa njim, ja ne znam sta cu da radim. [sm=zmeden.gif] Otom potom, dotle jos ima vremena.
Da se malo opustim, upravo sam namazala nokte na poslu [sm=smiley36.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:22:13)

Dobro jutro,stomacici
Da se upisem za April.Nisam provalila da je danas dan za zajebanciju [sm=smiley36.gif] ,dok nisam procitala vase postove. Blago vama,uskoro se drzite sa bebicama.Ja imam jos da gulim. Valjda ce brzo da prodje [sm=smiley13.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:29:29)

Dobar dan , Ana [sm=smiley36.gif]
Ja na nogama od 5h...kako je danas? Nema mucnina?

Anoniman -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:35:34)

Znaci ja prva u maju...Blago meni,eto cisto da se podsjetim,a tu su sunce i jole...Mada sve tri cemo isti dan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Daco duso,kako ti je u ovim temama,da li su ljubazni prema tebi [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Meisje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:38:12)

Ajde Lo evo ja dosla da te poguram,dosta si ovde vilenela hocemo da vidimo batu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ana13 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:39:12)

Ti si vredna,Daco.Ja prespavam najlepsi deo dana-jutro [sm=smiley13.gif]
Mucnine imam,ali nista strasno.
Moram do grada u shoping za neku svadbu,a ne mogu da se razbudim.Sad cu da srknem malo kafice,mozda pomogne.
Daco,gde ides kod ginekologa? Ko ce da ti vodi trudnocu? Ja sam pobegla iz DZ i prebacila se u EI.

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 11:54:39)

Ana, ne znam kog dr da izaberem...[sm=smiley13.gif]
Cece, nesto sam pogubljena[sm=smiley1.gif]

pocahontas -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 12:11:18)

vid mene opet nema na spisku, a javila sam termin, ako neko sa ingerencijama vidi ovo neka me turi na spisak, termin je 10.maj!

LO, Klarita mislim na vas i bas se radujem i jeeedva cekam da tako sitno brojim...a vidim svi koji imamo stariju decu brinemo istu brigu, ja samo molim boga da sve dobro prodje i da se i ovog puta u betaniji zadrzim samo dva dana..

Daco pa ja nisam u toku! sad tek vidim novosti![sm=bravo.gif] jaaaako se radujem zbog tebe!!!

sve vas[sm=smiley31.gif]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 12:30:47)

Mei evo me [sm=kuza.gif] sto brze mogu al ovo moje dijete je tvrdoglavo, pa ce on da odluci kad ce napolje....

Poc, ista meta, isto odstojanje...iste muke....kod nas je minimum 3 dana bolnica, i to mi je nekako previse...al sto kazes samo da dobro sve prodje i da se mazimo sa bekanima...[sm=bravo.gif]

Daco, lijepo je vidjeti da pises ovdje...[sm=bravo.gif] sad sve ide polako i sa uzivancijom!

Peace* -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 12:36:57)

Dacooooooooooooo!!! [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley31.gif]

Gde da čitam?

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 12:41:57)

tema vto :) tash :) Daca nam je sad debelica [sm=bravo.gif]

moja ciklama -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 13:15:41)

Dan[sm=nosecka.gif]!
April[sm=smiley1.gif]
Moja Danica se baš mnogo "rita", jel to ok?

degu -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 15:01:14)

juhu april nam je stigao konačno, baš mi se mart bio odužio[sm=bravo.gif]
Ciklama samo nek se Danica vrpolji, ništa ne smeta. Ova moja mala je inače aktivna jako, a zadnjih par dana se baš umirila, pa se opet zabrinem iako znam da dete mora da spava [sm=smiley36.gif]
LO, Klarita, Uštipak približilo se [sm=bravo.gif]

mati -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 15:27:49)

IZVORNA PORUKA: daca77

Ana, ne znam kog dr da izaberem...[sm=smiley13.gif]
Cece, nesto sam pogubljena[sm=smiley1.gif]

Daco CESTITAM draga, laku i prelepu trudnocu ti zelim. Na proslim druzenju je Mod pricala Ani za EI... A ja sam jedno vreme isla kod Nenada u zeleznicku amb. dok nisam promenila osiguranje...

Meisje -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 18:25:28)

IZVORNA PORUKA: little_one

Mei evo me [sm=kuza.gif] sto brze mogu al ovo moje dijete je tvrdoglavo, pa ce on da odluci kad ce napolje....

Nema kod njega sale,nece ni danas[sm=zz_happy.png][sm=zz_redface.png][sm=zz_wink.png]

little_one -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (1.4.2014 19:27:22)

Ni u sali nece da krene ni danas [sm=smiley36.gif]

daca77 -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (2.4.2014 7:59:39)

Dobro jutro!!!
Sta je ovo? Ovde sam sama...[sm=smiley13.gif]

Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 04/14 [chat ] (2.4.2014 8:19:16)

Dacika, nisi sama, evo mene sa sve [sm=kava.gif]
Ja ujutru idem u bolnicu, pa od sutra ne znam ko ce da ti pravi drustvo 'vako rano [sm=smiley36.gif]
Jolence, ne sumnjam ja u tebe za temu [sm=smiley1.gif] odlicno ako ne treba da brines za otoke, ali nisam razumela sta je s proteinima [sm=zmeden.gif]

LO, ko o cemu, ja o tome, kod nas minimum 6 dana bolnica posle carskog reza [sm=smiley29.gif]

Devojke, bas sam se naplasila katetera i klistira, pogotovu sto par zena me vec uzpozorilo na to, a i moje iskustvo od prvog porodjaja je traumaticno. U Le je navodno stigla losa serija katetera, pa su vrlo ceste infekcije i nelagodan osecaj sve vreme nosenja, curenje necu ni da komentarisem [sm=zz_cold.gif] Danas cu morati da se raspitam po apotekama koji da uzmem i ponesem. A, potrazicu i temu ovde. Juce sam svracala kod tatinog druga koji je nefrolog i on mi rekao covek da kupim, ali da se posavetujem sa babicom koji i koje velicine jer oni na nefro koriste razlicite [sm=zmeden.gif]

Ciklama, ponekad nastane takvo mrdanje po stomaku da sam se i ja pitala je l' normalno, a mm (covek bez blama) bez pardona opise sve dr-u i pita [sm=jezicek.gif] Normalno je, ne brini. Jedino ne mogu bas da sutiraju jer nemaju mesta, pri kraju 8. i u 9.mesecu.

Drugarke moje ostale, sve vas [sm=smiley31.gif]

Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>