RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

mihi -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.10.2012 14:17:13)

Tobradex zakon! Tobramicin dexametazon.

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.10.2012 14:20:14)

Daje se, ja sam stavljala Marku po preporuci pedijatra.

Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.10.2012 20:04:23)

IZVORNA PORUKA: Modessty

IZVORNA PORUKA: Azra_

Stavljam mu Tetrisol kapi, kao fiziološki, dajem probiotik pošto jača imunitet i malo vitamina C. Da hoće da dozvoli da nakon kapi izvučemo pumpicom, rešavali bismo tako, ali u zadnjih mesec dana ne da nos ni da mu očistim, kamo li da ubrizgam fiziloški i sl... kad je mm tu, držimo ga, pa zajedno, izvrišti se, ali dobro, a sama ne mogu...

[sm=smiley1.gif] jao i mi se tako borimo, pa na silu! Onda je ukapirao da mu se to sa pumpicom ne svidja pa je počeo sam da duva.
Nemoj koristiti pumpicu često. Samo ako baš ne može da diše, pa da bi mogao da se uspava

Misliš da će se još više naplašiti. Ja rekoh, kad već urla za obične kapi i kad ga držimo da obavimo na kup i pumpicom izvučemo to šta ima...

Modessty -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.10.2012 20:09:07)

ma i treba tako. Očistiš pumpicom, pa kapi i to je to. Nek plače. Bolje da mirno spavka i da mu brzo prodje nego da se izkomplikuje. Ali ne preteruj sa pumpicom. Rekoh već, zahvaljujući pumpici Danilo naučio da duva nos [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (1.10.2012 23:04:02)

Žene bre, ne trebaju vam muževi.
Staviš dete na krevet da leži na leđima. Opkoračiš ga norama (klečiš). Podkolenicama fiksiraš ruke, guzom fixiraš trup (ne sedneš na dete, nego tek toliko da ne može da se vrti), jednom rukom uhvatiš glavu, a drugom rukom nišaniš nozdrvu.

Azra_ -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (2.10.2012 13:20:10)

Hahha, Tash, dođi da to probaš sa mojim divljakom.... Taj zahvat radi mm, ipak je on nekad bio i profi džudista, čovek u specijalnoj jedinici, jak, spretan, ali nema šanse, trebaju dodatne ruke... jednom rukom da mu držiš glavu a drugom da ciljaš-neizvodljivo... Glavom mlati kao bik... Ma prava korida.

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (2.10.2012 14:05:22)

Mlate i moji draga, ali da čekam na muža, sline im nikada ne bi bile van nosa, jer njega nema nikada kod kuće. 

sanji -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (4.10.2012 18:42:18)

Tako smo mi nekad na silu fiziološki špricom. Obgrlim im rukice i telo jednom rukom, nogice između mojih zaglavim , bradom glavu i udri! [sm=smiley36.gif] Sad se navikle pa same stanu iznad kade i sagnu se![sm=smiley36.gif]

cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (4.10.2012 21:37:30)

ja sam peki i u trudnoci sa stomakom do zuba sama stavljala fiziomer jer se koprcao ko jarac a nije hteo ni stojeci jer fiziomer moze i tako.i onda ga ja kazem zajasem zvuci bezveze to mi je bilo polozaj da me nezvekne u stomak i onda krece borba on glava levo desno i ruke rade u svemu tome ali da bi mu ruke fiksirala ja kad ga zarobim svojim kolenima mu drzim i ruke.tad sam morala cesto jer je bio bolesljiv sva sreca pa je sad to jako retko neki put ga namolim i da mu strcnem stojeci.

cak mi se sad oko 2rodjendana kad sam mu stavljala posto sam uzela onaj sa zutim strcem ja mu stavim i zarobim ga a on glavu levo desno i cak mu krene krv iz nosa jer onaj zuti vrh nije svaki put obradjen nego negde ima i visak plastike pa grebe.

sanji -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.10.2012 9:49:45)

Ja sinoć pisala ovde a jutros ustali slinavi! [sm=smiley36.gif] Baksuz!

Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 11:24:58)

Poludecu od slinavljenja, Slinile su obe dva meseca. Taman prestalo nedelju -dve i Hana opet slinavi dva tri dana.
Nocu nemoze da spavaaa.... uzasss. A pre spavanja joj izvucemo sve, i stavljam i Marisol i kapi ..al dzaba [sm=smiley13.gif] Sinoc se budila 5 puta !

sanji -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 11:36:15)

Anck, jel si probala da joj malo podignešdušek ili podmetneš neki jastučić. Samo dok joj ne prođe, lakše im je da spavaju. To je nama savetovala doktorka i baš pomaže!

Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 15:09:58)

Pa podizala zam joj dusek ali ona se ondsa sva smulji dole [sm=zmeden.gif]

sanji -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 16:38:37)

Hm, pa malo bar, bilo bi joj lakše. A jel si probala jastučić?

liliana -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 16:45:32)

Tini curi nosić. Pedijatar kaže da joj je grlo super; pluća takođe. Pošto ni pomoću trika ne mogu da joj stavim sprej u nosić, Dr mi je preporučila "Nistatin" mast: po malo se istisne u svaku nozdrvu (ja stavim na svoj prst, pa joj onda, na prevaru namažem u nozdrvice) i malo spolja na nosič. Supre je. Posle samo 2-3 upotrebe već joj je bilo bolje. Toplo preporučujem![sm=smiley1.gif]

sanji -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 16:55:07)

Mi smo koristili pre neki sprej i mast ali mislim da se zove Nisita,

Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 17:02:20)

E i mi imamo Nisitu, dobra je mast

liliana -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.11.2012 17:08:43)

Izvinite, ja sam pogrešila.
"NISITA" se zove mast. (razmišljala sam o nečemu drugom, pa sam pogrešno napisala naziv)[sm=smiley1.gif]

Anck Su Nmaun -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (22.11.2012 11:14:20)

Nije prehladjena ali Hani curi nosic vec 3 nedelje sigurno i to onaj zeleni odvratni sekret.
Imala je stomacni virus koji je prosao, ali neznam koliko je povezano s nosicem [sm=zmeden.gif]

I stavlkjam joj svaki dan Marisol (slani rastvor), izvlacimo slinice...ali nikako da prestane .
Nismo isli kod Dr, bzvz mi zbog slinavljenja , ali opet vec se bas oteglo....

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (8.12.2012 17:59:15)

M je pocela prvo zbog zubica da place, ali joj definitivno od juce ujutro (zapravo u toku noci je pocelo) curi nos i kija. rekao nam dr da stavljamo fizioloski i kapi, ali ona se bori toliko protiv toga da jednostavno ne znam da li uopste uspe nesto da joj udje u nos. u normalnim uslovima spava oko 11 sati u toku noci i po dva puta dnevno po sat vremena, nekad i sat i po, ali sad...dobila je podocnjake od nespavanja, zeva, ali ne moze da zaspi.
e, sad, ima li neki nacin da joj lakse stavimo te kapi? i pretpostavljam cim je pocela da kija, da onda to verovatno nije od zuba?

Lu -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.12.2012 9:06:01)

Sprej je puno praktičniji od kapi, ja sam ga uvijek koristila špricneš dok se ne snađe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sad pročitah pažljivije, kakve kapi?
Sprej sam mislila  aqua maris, nisita i sl.

madre -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.12.2012 12:42:06)

koje kapi koristite za decu preko 2 odine, kada im je zapusen nosic?

MarijaBg -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.12.2012 13:13:38)

Madre, nama su dali skoro Operil P i super su [sm=smiley20.gif]

cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.12.2012 13:18:53)

nama dr obicno daje neodeksacin e sad to sy antibiocke kapi koliko znam pa se raspitaj to za sina.a dr ceri je davala kad ima onaj zelenkast sekret stavljala sam joj gentakylin kapi vec sa nekih 3 meseca mi je dr dala da joj stavljam.

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (9.12.2012 13:27:50)

lu, jedno je nesto tipa aqua maris, a drugo su kapi otrivin. danas je bila malo bolje kad smo joj stavili, valjda je shvatila da nije to toliko tragicno. i vec je bolje, nocas je i bolje spavala.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>