RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

izabella7 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.2.2012 22:36:32)

I meni je prva pomisao bila slajm,jer i prosli put kad je bio bolestan ga je tako izbacivao.Malo se nakaslje,povrati i ko da nista nije bilo.Ali onda muz krenuo nocas da ustaje i da se trese.Njemu je od popodne bolje a malenom sve gore [sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.2.2012 22:37:46)

Muž ti se tresao jer je od povraćanja dehdrirao, daj mu vode i Orosal.

izabella7 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.2.2012 22:48:45)

Jesam,pio je ors i naljeva se cajevima.Ali nemaju proliv [sm=zmeden.gif].Sin je imao jedan dan samo jer skoro nista nije jeo...

gagana83 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.2.2012 23:02:58)

Uz stomacni virus ne mora obavezno da ide proliv.
I mi smo pre jedno mesec dana svi zakacili virus, mm i ja smo i povracali i imali proliv a Una je samo povracala.

izabella7 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.2.2012 23:09:27)

Hvala Tash,hvala Gagana
Vidjecu sta mi noc nosi.Ovaj veliki je dobro ali ovaj mali me brine i temperatura

izabella7 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.2.2012 22:33:51)

Ipak je slajm bio u pitanju i zato je povracao i zato ne jede.Jedna od gorih noci i dana sto se tice temperature i uopste djetetovog stanja.Ustao bez temp ali ipak se narucim kod dr jer je cijelu noc gorio.U podne mi dali termin da bi D oko deset poceo da se trese i poplavise mu rukice i lice [sm=smiley13.gif] Oduzela sam se.Zovnem ponovo,kaze dodjite odmah.On dusa moja pored svega pokusava da se igra, brblja ali vidim da veze nema.Dr mu izmjerila temp 40,5 (preko paracetamola [sm=smiley19.gif] upala gornjih respiratornih,antibiotik.Dosli kuci,malo spala temp,zaspao i uzasno tesko dise i hrce i skripi.Ne kaslje puno koliko tesko dise dok spava...Eno ga i sad hrce...kaze da nije nista cula na plucima...

MicinaMama -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (14.2.2012 23:32:07)

U FR nema sirupa protiv kaslja,kazu da je zabranjen zbog nekog sastojkakao steti.Meni je to bilo cudno jer hvala Bogu kod nas su deca uvek bila ziva i zdrava a popila su sirupa i sirupa.Pre svega i meni je mama davala sirupe i evo me tu sam.[sm=smiley1.gif].Ovde praktikuju protiv kaslja sterilizatore za nos u vidu spreja i pumpice za izvlacenje sline ako dete ne moze samo da istrese nosic.I naravno u vecim slucajevima kaslja daju se cepici ili paracetamol.Eh sada za upalu grla nisam sigurna sta daju jer se jos nisam susrela sa tim.

srecica_80 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.2.2012 0:53:03)

Imam jedan problem. Bebe jos nema sest meseci. Sve pocne od zapusenog nosa, uvo se zacrvrni i na kraju bronhiolitis. Inhalacije, antibiotici i sl. Do sada smo imali tri ovakve ture. Inace beba super jede, ima 8 kg. Ovaj put nam nisu dali antibiotik, samo inhalacije, kapi za nos, bisolvol kapi. Konstatovano je da je to virusno

Olga75 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.2.2012 11:20:29)

Srecice , kad pocne da mu curi nosic obavezna je toaleta nosa , znaci stalno izvlacenje slinica , fizioloski ili fiziomer i podignuto uzglavlje da se sekret ne sliva u usi

srecica_80 -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (15.2.2012 23:13:49)

Problem je sto nos ne curi, javlja se kijavica pa suvi kasalj

cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (28.3.2012 8:35:11)

moja lena od kad udje u prvi mesec stalno je zeza nosic,ali nocas je bio vrhunac
nije mogla nikako da dise samo krklja bas mi je bilo zao.

i to iz cista mira juce bili u setnji od 45  min i vec se zapusila,mada ja mislim da je
to pre od klinca dobila on je slinav vec tri nedelje tako da kad je on tad je i ona
danas moram da je vodim kod za svaki slucaj.

to jeste od kad mi je mali krenuo u vrtic ona je zapusena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]valjda ce joj
znaciti za taj imunitet kasnije mada ja sam nesto skepticna da se tako
jaca imunitet.

Shishica -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (28.3.2012 10:49:29)

Ja licno ne verujem u takvo jacanje imuniteta. Moj sestric je posao rano u vrtic.. bio je stalno bolestan do kraja drugog razreda osnovne skole, sad je treci i malo se to proredilo..

Inace Ema nedelju dana vuce neku virozu malu..jos joj nos curi i ponekad kasljucne.. nista nismo od lekova uzimali..

ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.6.2012 22:56:09)

treba mi savet bebi mi jako curi nos i ne moze da spava,inace pije hemomicin i stavljamo adrianol kapi ali nista,da li ima svrhe podici dusek?
Kako da zaustavimo curenje

Anoniman -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.6.2012 23:18:25)

Naravno da ima svrhe. Stavi neku knjigu pod dušek da ga malo podigneš. I prepolovi crni luk pa stavi negde blizu krevetca i to pomaže.

ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (3.6.2012 23:30:31)

Hvala probacu[sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (4.6.2012 11:03:01)

IZVORNA PORUKA: ishler

treba mi savet bebi mi jako curi nos i ne moze da spava,inace pije hemomicin i stavljamo adrianol kapi ali nista,da li ima svrhe podici dusek?
Kako da zaustavimo curenje

Adrianol bi trebao da zaustavi ili bar smanji curenje[sm=zmeden.gif]. Jako dobro isčisti nosić pre stavljanja kapi. I podigni dušek, obavezno.

ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (4.6.2012 21:27:39)

Da pomoglo je sto sam podigla manje je kasljala,a i kapi su zaustavile curenje,ali imamo malu temperaturu,nadamo se poboljsanju.
Hvala na savetima[sm=smiley1.gif]

mihi -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.6.2012 10:22:56)

Physiomer za bebe, meni je taj Physiomer super ja Milosu nisam nikad stavila kapi u nos a evo sad će 4 godine.

ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.6.2012 12:13:02)

Koristila sam ok je,mada praktikujem i spiranje fizioloskim tj spricem.
Mada sada kaslje a lekar nije dao nikakav sirup,kao antibiotik je dovoljan[sm=zmeden.gif]

cockic -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.6.2012 13:35:19)

ja sad procita za crni luk ja mom malom probala kad je imao godinu i po
jer on do tad samo je jednom proslinavio i nista mu nisam stavljala sem fiziomera
ali kako krenu u vrtic stalno slini.

za razliku od moje lene koja se slinava rodila ili je stvarno treci krajnik ona je mukica
krkljala jos u porodilistu mi smo se preplatili na fiziomer boga oca dado za njega ali je stvarno
super.ja ne znam jedno 15tak bocica samo za nju,a za petra to je sad vec pitanje.
bas dosta bukvalno kad mu je nosic ok na svake dve tri nedelje uzimam ali zato kad slinavi
jako cesto bas se brzo potrosi.

e sad da zavrsim sta tedoh reci za crni luk mislim da je njemu on pogorsao stvari a ja posle
toga sam kasljala jedno dva meseca.ne znam da li bi smela opet da probam.

ja uradim sledece leni kad se prehladi to mi je rekla dr uzmem kuvalo na stuju zagrejem
vodu dodam zalfiju i bosiljak i to stavim pored kreveca.super stvar a kad se ohladi samo
udenem u srtuju da opet prokljuca.

mada ja sam za nju morala i inhalator da kupim tako da imamo i to.

mihi -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (5.6.2012 17:51:13)

Cockić ja stavim Physiomer u inhalator manje se troši a efikasnije je a ako dete kašlje sa sdržajem tj vlašno da probate uz pristanak dr Flavamed. Mi smo Flavamedom+Physiomer inhalacije sanirali treći krajnik.

ishler -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (6.6.2012 10:31:32)

dA LI JE NEKOME DELOVAO BELI SLEZ CAJ KOD KASLJA?

Diabla -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.8.2012 22:45:53)

Evo i mene posle dugo vremena, ali nazalost povod i nije bas dobar.

D. se po prvi put prehladio bas dobro, pa ne znam sta da radim, a mnogo mi je za citati. Prekjuce ujutru se probudio sa 38 tem, povedem ga kod dr, i kaze upala grla, i samo tad je imaio temp. Dala mu je Sinacilin sirup, i dalje ga pije. Jutros je poceo nos da mu curi, voda, ali tek je nocas poceo bas zrelo da kaslje. Zaspao je oko 9 i sad se vristeci probudio, kaslje, curi mu vodica iz nosa. Ima malo i temp , oko 37.5. Malo mi je sve to cudno, pije sirup. Nikada mu do sada nije curio nos. Ne znam kako ce proci noc, jos smo sami, mm nije tu. Dise n usta. Ne znm da li da mu stavljam kapi, ako vec curi nos? Nije zpusen. Bojim se da mu se ne spusti na pluca ili usi. A nerviram se, zsto je sve tako kad pije sirup. Ili je u pitanju virus? :(((

Pozdrav zenke, long time no see.

LillyT -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.8.2012 22:53:03)

Morala sam kliknuti kada sam videle tebe [sm=smiley31.gif]

Jeste da je baš loš povod da nam se vrneš, ali šta je tu je. Elem, meni je L imala zimus neku upalu ušiju i tada je prvi put jako plakala (nije baš vrištala, ali skoro). Njoj je zimus često curila vodica iz nosa i svaki dr nam je uvek govorio da se to mora čistiti. Od antibiotika joj je curenje nosa skroz prolazilo tipa posle 2-3 dana. Možda ne bi bilo loše da mu pogledaju sutra uši (možda nije ništa, ali ja sam to njeno drečanje iz sna upamtila zbog ušiju).

New Mom -> RE: Prehlada (curi nos, kašlje) (13.8.2012 22:56:44)

Ako je kašalj krenuo da sazreva, onda reaguje na antibiotik. A on se sa razlogom pije duže dana.
Što se kapi tiče, one ne služe samo da se "otčepi" nos, već da se smanji sekrecija iz nosa, pa treba da ih stavljaš. Mada ako diše na usta, nos jeste začepljen.
Sjajno bi bilo da imaš inhalator, pa malo bar fiziološkog da ubaciš, da se putevi navlaže, da lakše iskašljava. Bar bih to ja uradila.
A da li je i virus ili samo bakterija, to bez brisa ne znaš, a sad ti ne vredi jer pije već ab.
I otišla bih da mu neko pregleda uši, za svaki slučaj.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>