Misha i Ljisha -> RE: Kako uspavljujete vase dete? (20.5.2014 5:03:53)
|
Mirkam nunanje se kasnije svelo na bukvalno nekih 30 sekundi pa do dva minuta[sm=jezicek.gif] ali uzasnog placa tokom tog nunanja jer ona prosto nece da spava. I sad kad je pitas "Dunja da li ti se spava? (a crce kolko joj se spava) " ona kaze "ne ne ne". Nece dete da spava. I prosto je uvek zeznem za spavanje[sm=smiley36.gif]. Znaci preko dana smo cesto isle u vreme dremke da je vozam kolicima, vratim se u kucu prebacim u krevetac i to je to. Uvece je uvek na sisi zaspala tako da stvarno nismo se nunali cesto jedino kad je lose vreme i kazem to je uvek bilo uz dreku najstrasniju. E onda je pocela mnogo vise da se trosi. Kako je prohodala znala je da zakuca dok joj presvlacim pelenu, dok je na nosi, dok jede, ma gde god. Kad je prestala da sisa ja sam mislila da ce nam to vecernje uspavljivanje biti najstrasniji problem, medjutim eto i to je ok. Citam joj knjigu i mazim je po ruci ili sednemo da odgledamo crtani i isto je mazuljam ili smo u krevetu. Ne mislim da sam negde pogresila. Iskreno D nikad nije htela dudu (a sa bebama koje hoce dudu je iskreno mnogo lakse), nikad nije naucila ko svet da pije iz flasice, tako da uspavljivanje uz pomoc flasice isto nije dolazilo u obzir. Prosto je takvo dete. A nisam pogresila jer je ona prosto znala sama da zaspi i bez mene bez nunanja, tad kad smo se nunali mislim da sam joj trebala i nikad je ni ne bih ostavila da njace. Grozan je spavac, cim nesto nije kako treba to je budjenje po celu noc. Zubice smo svake pregrmili ili tako sto sam je nosala pola noci i sto je spavala na meni ili tako sto je trazila da sisa 100 puta u toku noci (naglasavam sama je ostavila siku). I eto sve to prodje. Spava lepo kad je sve ok. I to spava uglavnom nocu oko 11 sati nekad cak i 13. Sto se tice ledja nece ti otpadati toliko cim nekako navikne bebac da spava dva puta samo. To po 16 puta na kratko je ubitacno. Mene u tom periodu uhvatilo u ledjima. A isto je imala oko 7 kg. Mislim da je ok i sto nunas.Jer da ostavim bebca da se sam uspava budnog drekao bi najstrasnije. A beba sa 4 meseca ne zna da folira i iskoriscava. Imaj to na umu.[sm=smiley36.gif] Znaci trebas svom detetu i preguraces i resices taj period vec nekako[sm=zz_showoff.gif] I da samo ti nosaj bebca[sm=smiley36.gif] evo mene D sve slusa a ja mislim da je to upravo zato sto sam ja "slusala" nju. Kad odemo u goste nikad nije napravila dar mar, kad joj kazem Nemoj dunja to uzimati ona ne uzme, ili spusti to lepo na sto i sl. Kuci isto nikad nisam sklanjala stvari od nje, naucila se redu i slusa. stvarno je dete za pozeleti ovako ali je grozan grozan spavac.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|