RE: Flasica.. (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Flasica.. (11.3.2011 21:35:38)

E, mi smo bacili flašicu, konačno.
Prvo je bilo-bacamo dudu, pa ne možemo u isto vreme i flašicu. Pa onda skidamo pelenu, pa idemo u vrtić, pa ova upala, ona upala, pa selidba. A onda je počeo da mi se budi noću pet puta i traži tečnost, naravno, na flašicu.
Sinoć sam mu dala vodu na flašicu, i objasnila da je to-to. Objasnila sam mu da je velik, i da je super biti velik, zato što mala deca ne mogu-pa nabrojala dvesto stvari. Pa sam mu prepričala Pepin odlazak kod zubara, pa izmislila priču o dčaku sa pokvarenim zubima.
PRošlu noć se probudio i oko sat vremena njakao i tražio flašicu. Na kraju je popio vodu iz čaše i zaspao.
Malo smo se mučili danas preko dana, a večeras je sam ispričao priču, i nije tražio flašicu, mada sam mu rekla da smo je bacili.
I tako...ja ponosna, a dete mi ima 2,5 godine[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

isidora88 -> RE: Flasica.. (11.3.2011 21:53:00)

koja flasica ima vrh cucle kao kod aventa? ne svidja mi se oblik aventovih flasica(glup razlog znam[sm=jezicek.gif])i htela bih da promenim ali ne znam koju marku da uzmem ni sa koliko onih rupica,trenutno koristi flasice od 26o ml sa 2 rupice odnosno 1+ pa ne znam da li je to ok [sm=zmeden.gif] njemu odgovara za sada

isidora88 -> RE: Flasica.. (11.3.2011 21:53:34)

nedjo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mati -> RE: Flasica.. (12.3.2011 0:34:17)

Ne nosimo  vise flasicu u grad. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Posto mi je ona solja sa kljunom glomazna, i curka ako se malo nakrivi, jer je na svim izgrizao one zakacke koje drze poklopac, sada Mati kupim Rosu malu flasicu sa piskom i svi zadovoljni....(a obicnu flasicu nikako nece) Sad je veeeliki decak[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Trudnicica83 -> RE: Flasica.. (12.3.2011 16:58:21)

Mati, [sm=bravo.gif] za flasicu! Kad ste poceli sa kljunom, ja kupila Lani, ali ona ne ume da pije i nervira je..tako da joj dam samo ponekad da malo vezba..a imamo sedam meseci i nedelju dana.

Trudnicica83 -> RE: Flasica.. (12.3.2011 17:00:34)

Isidora, ako mislis na oblik cucle, imas Chiccove flasice koje su im najslicnije. Ja koristim i jedne i druge i ne pravi razliku. A i Chiccove su ti bolje za mleko (ako je koristis za mleko) jer imaju staklene.

Anoniman -> RE: Flasica.. (21.3.2011 12:07:39)

Prva dva-tri dana se budio noću, tražio da pije, i plakao za flašicom. Onda još dva dana, onako, kukao.
Sad flašicu ne spominje, ne budi se noću uopšte, pije jako puno vode, i ja sam presrećna, konačno spavam noću[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jeca* -> RE: Flasica.. (21.3.2011 12:09:32)

mi smo u fazi ukidanja flasice pred vecernje spavanje. Obecala sam da cu mu kupiti nekoliko interesantnih solja i nadjoh vec dve. Uvece popije mleko iz solje (sinoc je capio i malo plazmice) okupamo se, operemo zube, zagrlimo se i spava...zasad evo vec tri dana bez problema ...pupupu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] joj nadam se da sam se ratosiljala flasica, bar kad je ovo dete u pitanju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anoniman -> RE: Flasica.. (21.3.2011 12:11:43)

Juppiiiii!
Ja sam rekla da sam bacila, i nema povratka (to sam uradila da ne bih slučajno popustila), i nije bilo jako traumatično. Srećno Jeco[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jeca* -> RE: Flasica.. (21.3.2011 12:17:34)

Tako su mene moji odvikli, svojevremeno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mati -> RE: Flasica.. (21.3.2011 13:03:07)

IZVORNA PORUKA: Trudnicica83

Mati, [sm=bravo.gif] za flasicu! Kad ste poceli sa kljunom, ja kupila Lani, ali ona ne ume da pije i nervira je..tako da joj dam samo ponekad da malo vezba..a imamo sedam meseci i nedelju dana.

Pa poceli smo kad sam posle dosta pokusavanja, prihvatila da Mata nece da pije na cuclu, a izmenjala sam ih  raznih, jer sam mislila da je oblik u pitanju. Vodu je pio iz one male rakijske casice ili kad ja pijem, pa iz moje. Na cuclu bas slabo.  Nasla sam bas zgodnu ovu sa kljunom, i od tad super pije vodicu i sok, koji pre nije mogao ni pola one staklene flasice. A sad vec pijemo i na Rosu sa cuckicom. Oko sest-sedam mes  smo presli na kljun.

janajana -> RE: Flasica.. (21.3.2011 19:42:25)

Mozada je jos rano ali ne mari, ja sam danas kupila Nuby pumpicu uz koju idu dve flasice od 150ml i 240ml, i uzela sam jos jednu posebnu od 150ml Nuby NT soft flex silikonsku flasicu. Zanim me da li neko ima iskustva sa ovim flasicama, ja sam cula da su odlicne pa sam zato i uzela.

Anoniman -> RE: Flasica.. (21.3.2011 20:32:45)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

mi smo u fazi ukidanja flasice pred vecernje spavanje. Obecala sam da cu mu kupiti nekoliko interesantnih solja i nadjoh vec dve. Uvece popije mleko iz solje (sinoc je capio i malo plazmice) okupamo se, operemo zube, zagrlimo se i spava...zasad evo vec tri dana bez problema ...pupupu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]  joj nadam se da sam se ratosiljala flasica, bar kad je ovo dete u pitanju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Capa -> RE: Flasica.. (2.4.2011 11:10:53)

Pretpostavljam da ste već pisale o tome, ali ako vam nije mrsko volela bih da me neka od vas iskusnih mama posavetuje što se tiče cucli i flašica.
1. Na osnovu čega da izaberem da li ću silikon ili kaučuk ?
2. Da li je onaj sistem koje imaju Nuk-ove flašice (protiv grčeva) delotvoran ? Da li je, po vašem mišljenju, to bitan kriterijum za odabir flašice ?

Anoniman -> RE: Flasica.. (2.4.2011 11:34:01)

Capa , tu dilemu kaučuk ili silikon će ti najbolje rešiti tvoja beba - ona će odlučiti šta joj se više sviđa , mada , koliko ja primećujem , 90% žena koristi silikonske cucle za svoje bebe , jer je kaučuk , nekako , prevaziđen , bar za mene , a i malo miducka [sm=smiley1.gif] . Lično mislim da je silikon i bolji za održavanje , ali , opet , odluku donosiš ti sa svojom bebom .

Što se tiče tog anti - kolik sistema - danas ih ima SVAKA flašica , ne samo Nuk . Ima ih i Avent , i Nubi , ma svaka .

Obrati pažnju još i na oblik cucle , imaš one anatomske i one klasičnog oblika . Racimo , ja sam kupila Nuk , Nina jednostavno nije umela da pije "iz" njih , dok je Avent prihvatila bez problema . A imaš i obrnutih slučajeva .
Sve u svemu - beba će ti sve će "kazati" [sm=smiley1.gif] .

coka11 -> RE: Flasica.. (2.4.2011 12:09:45)

Ja sam kupila Nip flasicu, koja je ista kao Nuk, samo mi je sličica bila lepša.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kupila sam samo jednu staklenu malu, i rezervne cucle, i to sve silikonsko. Nadam se da će sisati pa da mi druge neće ni trebati. Videćemo, kaučuk mi se ne sviđa, ali možda bebi hoće. U Aksi sam našla one plastične sa ručkama sa cuclom (0+) i onim piskom (ne znam kako se to zove za 6+) Nuby, po 200 din. to je baš jeftino.

janajana -> RE: Flasica.. (2.4.2011 12:15:01)

Ja sam nuby uzela po preporuci jetrve i njene sestre, a odlucila sam se za njih upravo kad sam kupovala pupmicu za izmazanje, mada sam se bila dvoumila da li da uzmem Avent. Sve u svemu videcu kad dodje beba da li sam pogresila [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Flasica.. (2.4.2011 12:17:11)

I još jedan savet : uvek prvo kupite jeftinije flašice i slično . Ne kupujte prvo najskuplju , da ne bi bilo da ste bacile pare jer je beba neće . Lako ćete kasnije kupiti skuplju ako beba odbije jeftiniju .

Elvy -> RE: Flasica.. (13.7.2011 9:51:56)

mi smo najpre kupili ceo kopmplet Aventov, dakle pumpica, flasice itd, osim naravno sterilizatora koji smo nekako uzeli Chicho-v. To je bilo najvece bacanje para jer pumpa nije mogla nista da izvuce a flasice su bile katastrofa jer im je cucla toliko tvrda da bebac nije hteo da vuce. Onda smo kupili Nukove staklene flasice jer ih svi nesto kao hvale. E tu je problem da su njihove cucle premekane i da se lepe pa opet nije mogao da vuce. Ja sam u pocetku sina hranila mojim mlekom koje sam izmuzavala a zatim nastavljala sa formulom tako da su nam trebale po obroku dve flasice a agonija hranjenja je trajala i trajala. Onda malo istrazujuci strane sajtove saznam o dr Browns flasicama i uputim se u mothercare i kupim komplet. Od tad moje muke prestaju jer beba konacno postaje sita i hranjenje je trajalo nekih par minuta koliko i treba. Doduse dr browns flasice imaju jednu manu - previse je to delova koje treba prati i cistiti tako da se mi sa 6 meseci odlucismo da ih bacimo i predjemo na tommee tippy i ja sam opet bila prezadovoljna. Cucla im je iste tvrdoce kao kod dr browns-a i to je meni bilo najvaznije, a odrzavanje laganica. Nekako istovremeno smo poceli da mu dajemo i sve ostale tecnosti na pipak flasicu, opet dr browns, i on je ekstra prihvatio, tako da sad sa 10 meseci cak i mleko u toku dana pije sa njima, dok nam flasice sluze samo za mleko pred spavanje. Dok malo ne poraste pa cemo da mu mleko lagano uvodimo uz obrok a ne kao metod za uspavljivanje

Verus -> RE: Flasica.. (14.10.2011 14:47:48)

Ne znam da li da pitam ovde, ili u temi "flasice". 

Jedina zamerka pedijatra na 18 mesecnoj kontroli je bila ta sto Helena jos uvek pije mleko na flasicu.  Cak sam, sramota, lagala da popije flasicu uvece u mom krilu (to je istina), i da joj onda operem zube, pa zaspi uz cuclu i "Mimi" (Mini Mouse lutku).  Uvek sam mislila da je citava frka oko flasice to sto dete odmah zaspi i ne opere zube.  MEDJUTIM, ona i dalje kaze da mora da se izbaci flasica. 

Helena nece mleko da pije na pisak, nikak, pice djus, vodu, ali mleko ne.

Jel imate predloga?  Ne zelim da joj dajem secer u  mleku ili Nesquick, tako da mi treba predlog kako da joj uvedem mleko u druge obroke.   Popije ona skoro 500ml na dan, na flasicu uvece i pred podnevno spavanje, ali ne moze zauvek tako piti....

stavljam svoj post iz teme "kravlje mleko" i ovde...eto, kako, kako da joj izbacim flasicu kad joj treba da zaspi??

btw, ja sam imala 3 godine kada su izbacili flasicu, kaze mama, trebala sam krenuti u skolicu i bilo je sramota, pa mi je samo rekla da "je maca odnela jer i njoj treba".  Kaze da sam macke i kerove volela vise i od roditelja, pa sam samo rekla: "Pa dobro mama, spavacu ja onda i bez flasice".  I to je bilo to....

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

biba* -> RE: Flasica.. (14.10.2011 14:59:00)

verus ja mislim da je H jos mala,moja L ima 2.5 god i jos koristi flasicu bas tako samo za mlijeko.Mozda tamo oko druge godine da probas kad ona bude mogla da shvati kad joj objasnis.Mislim da bi za nju to sad bio prevelik stres da joj uzmes.To je samo moje misljenje

vukosava -> RE: Flasica.. (14.10.2011 15:01:58)

Meni rekli ovde da je odviknem do godinu dana skroz od flasice. A ja mislim da nema sanse...

vukosava -> RE: Flasica.. (14.10.2011 15:04:23)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ne znam da li da pitam ovde, ili u temi "flasice". 

Jedina zamerka pedijatra na 18 mesecnoj kontroli je bila ta sto Helena jos uvek pije mleko na flasicu.  Cak sam, sramota, lagala da popije flasicu uvece u mom krilu (to je istina), i da joj onda operem zube, pa zaspi uz cuclu i "Mimi" (Mini Mouse lutku).  Uvek sam mislila da je citava frka oko flasice to sto dete odmah zaspi i ne opere zube.  MEDJUTIM, ona i dalje kaze da mora da se izbaci flasica. 

Helena nece mleko da pije na pisak, nikak, pice djus, vodu, ali mleko ne.

Jel imate predloga?  Ne zelim da joj dajem secer u  mleku ili Nesquick, tako da mi treba predlog kako da joj uvedem mleko u druge obroke.   Popije ona skoro 500ml na dan, na flasicu uvece i pred podnevno spavanje, ali ne moze zauvek tako piti....

stavljam svoj post iz teme "kravlje mleko" i ovde...eto, kako, kako da joj izbacim flasicu kad joj treba da zaspi??

btw, ja sam imala 3 godine kada su izbacili flasicu, kaze mama, trebala sam krenuti u skolicu i bilo je sramota, pa mi je samo rekla da "je maca odnela jer i njoj treba".  Kaze da sam macke i kerove volela vise i od roditelja, pa sam samo rekla: "Pa dobro mama, spavacu ja onda i bez flasice".  I to je bilo to....

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Verus, ja cu bre da lazem na kontroli. Reci cu da ne koristi flasicu. Sta mi mogu. [sm=smiley36.gif]

gagana83 -> RE: Flasica.. (14.10.2011 15:07:28)

Ja mislim da nije mala ali...

Uni sam izbacila flasicu sa 17 meseci. Vrlo lako, nije se bunila previse. Ali od tad mleko ne pije. Pila je par dana iz njene solje i onda vise nije htela ni da ga lizne. Probala sam posle ponovo sa flasicom ali nije htela. I dalje ne pije cisto mleko,pije ga sa kakaom ili cokoladno mleko.
Mada ona nije ni ranije bila ljubitelj mleka, nikad nije popila punu flasicu. Ali, ipak ga je pila, koliko-toliko.

Leki 77 -> RE: Flasica.. (14.10.2011 15:16:17)

I ja mislim da nikako nije mala, ali pametan savet nemam jer mi nikada nismo koristili flasicu. Sisao je do 13. meseca i bez problema prešao na kravlje mleko iz šolje. Vodu od 6. meseca "pije" na šolju jer je bio anemičan pa smo morali da mu dajemo Fe da pije. Pije piše pod navodnicima jer je svima jasno da dete sa 6 meseci ne može da pije iz šolje, ali pošto je cuclu mrzeo od rodjenja drugi izbor nismo ni imali. I to se pokazalo kao odlično. Tako ću i sa mališom. Ali, lako je meni jer oni sisaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>