RE: Vantelesna oplodnja XIII (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (7.9.2014 23:29:15)

daco a ssta mislis da ja trazim da mi otklone taj jajovod..skroz da mi ga izvade.. znam zenu koja do 40-e nije mogla ostati trudna dok joj nisu otklonili jedan jajovod..posle toga ostala prirodno..to je bilo davno, cerka joj je moje godiste..meni je sve ostalo ok..mozda mi taj jajovod smeta..tuzni smo mi kad nam se ni jedamn doktor ne posveti kako treba..makar je kod mene takva situacija.

bebana nemoj odustajati..ja u dec punim ceterdeset i jos cu 2015-u posvetiti tome..a onda cu da odustanem...ti jos imas dve-tri godine..to nije malo vremena. makar ja tako mislim..

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 11:20:51)

Zna li neko koliko se čeka na VTO o trošku grada-Novi Sad? I kakva je procedura?
Hvala[sm=smiley1.gif]

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 11:28:02)

Suncice, ne znam sta da ti kazem...kod mene je slaba rezerva jajnika-AMH je 0,15 i niko od dr se nije usudjivao da jajovod vadi, kako ne bi prestala funkcija levog jajnika u potpunosti.
Puno srece ti zelim, sta god odlucila...[sm=smiley31.gif]

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 11:57:03)

Suncice draga, ja sam isla na nekoliko konsultacija po tom pitanju. Uglavnom niko nije hteo da odstranjuje jajovode zbog cirkulacije. Dele je sa jajnicima.
Bas kao sto je i Daca rekla. Jos je meni Amh bio 3,99 i opet nisu vadili.
Mogu da ih zatvore a da ti ostanu i da ne ometas cirkulaciju.

Zelim ti puuunooo srece i da nam se uskoro pridruzis u trudnickim temama [sm=smiley31.gif]

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 14:37:05)

meni je amh 4, nesta..mada ne znam koliko je to tacno jer mi je pre par godina bio 2, nesta. ne znam ni sama sta da radim..secam se price moje koleginice da njena mama nije mogla ostati trudna dok joj nisu izvadili jedan jajovod...videcu da se posavetujem sa jos nekim od doktora.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 14:38:26)

sanjalice ti si trudna koliko se secam..imala si uspesnu vto...daco sta je sa tobom?

daca77 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 14:44:57)

Suncice i ja sam [sm=nosecka.gif]...u 7.mesecu...bila je VTO iz prirodnog ciklusa.
Veliki [sm=smiley31.gif] i da nam se sto pre pridruzis na trudnickim temama.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 14:51:25)

bravo daco[sm=smiley1.gif]..super
gde si radila vto?

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 14:56:42)

Jesam draga. Kod mene napokon uspesna 5 vto i to od smrzlica [sm=smiley36.gif]
Sada sam 17 nedelja i nosim dve [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

Meni su na kraju ostali jajovodi otvoreni ali smo ih pratili. Bili bi punktirani pre transfera da je bilo potrebno. Ja sam bila protiv toga da se vade. Da je bas moralo onda bi pristala.

Porazgovaraj jos sa nekim i sama odluci. Bice to sve ok.

Javi se kada bude novosti [sm=smiley31.gif]

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 15:01:49)

kod mene je problem desni jajovod..levi je ok..kad bi izvadila desni da li bi to ometalo i levi...valjda mi je dovoljno levi jajnik i levi jajovod..

Sanjalica1980 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 15:11:40)

Koliko sam upoznata ne bi smetalo levom jajniku.
Kada ides na nove konsultacije?

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 15:13:35)

cekam da me zovu na drugostepenu...u medjuvremenu cu da vidim za ovaj jajovod sta da radim sa njim

IvannaM -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 18:30:16)

Sa jednim jajovodom mozes prirodno ostati trudna, tako da vadjenje onog drugog nece ometati ni vto, ni prirodno zatrudnjivanje (ako za njega postoji sansa).

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:12:12)

ivannam nemam pojma..sad sam uvrtila u glavu da je taj jajovod smetnja za zatrudnjivanje

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:16:39)

suncice,ako imas hidrosalpinx,onda jeste.ako nemas,zasto bi bio smetnja za trudnocu?ja imam jedan jajovod,jedan su izvadili upravo zbog toga.ostala trudna preko vto i sad druga trudnoca prirodno sa tim jednim jajovodom,koji i nije bas sjajan.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:24:46)

branki ne znam..prvo mi doktorica rekla da imam hidrosalpings a onda da nemam..uradicu jos nekoliko pregleda..da vidim sta ce mi drugi reci

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:25:58)

mnogo su mi znacila ova vasa iskustva..puno vam hvala

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:28:41)

boze,pa stvarno su ludi..valjda se to vidi.ili imas ili nemas,strasni su.proveri ti to jos jednom.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:30:00)

hocu,,,a jesu li tebi videli na obicnom ultrazvuku

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:31:36)

nisu videli,bar ne ovde u boru.radila sam klasicni 2d,vaginalno.dr je posumnjao na osnovu hsg-a,a kasnije se prilikom laparoskopije jasno videlo i otklonili su ga.

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:39:17)

e a ja imam ovaj problem..radila sam prvo hsg pa onda laparaskopiju i tada mi noko nista nije rekao..samo mi je doktor na laparoskopiji rekao da mi je desni jajovod zapusen i da je on pokusao da ga otvori ali nije uspeo...mene je godinu dana bolela ta strana od laparaskopije..i sada mi j ova doktorka rekla da su mi hidrosaplinx napravili na laparaskopiji...i sad ne znam sta da radim..nece mi opet raditi laparaskopiju..svi pogledaju izvestaj sa laparaskopije i kazu da nemam to..da bi se to videlo...a i sama mislim da mi je to napravljeno na laparaskopiji jer me od tada boli i otekne mi malo ta strana s vremena na vreme..kao neki jastucic mogu da napipam

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:45:18)

citala sam ja sta si ti pisala unazad..nisam pametna,laparaskopijom da je bio hidrosalpinx,otklonili bi ga.da li on uopste moze da se napravi zbog laparoskopije?meni su objasnili da do njega dolazi usled nelecene infekcije...,onda,ako taj dr nije mogao da otpusi jajovod,ako je on nefunkcionalan skroz ,zasto ga je ostavio?meni su oba bila zapusena,jedan manje,njega su kao procistili,nije bio sjajan,ali nije ni ocajan i ostavili su ga.drugi nisu mogli da osposobe uopste i sklonili su ga.rekli da od njega nema nikakve vajde i da samo moze da napravi problem..
gde si radila laparo ,kod koga?izvini,mozda si pisala..

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:55:08)

laparoskopiju sam radila kod jovanovica u frontu..rekao mi je da imam priraslicu na jajovodu i da je slepljen..on je pokusao da ga otvori ali nije uspeo..ova doktorka mi sada kaze da ga je tada prosirio i napravio hidrosalpinx..nikada nisam imala infekcije...ali sam u 28moj godini imala jaku upalu..koju nisam lecila

branki* -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:56:51)

uf,bas nezgodno..jedan kaze ovako,drugi onako..

suncica83 -> RE: Vantelesna oplodnja XIII (8.9.2014 21:58:58)

ma da..ici cu na 3d ultrazvuk...u medjuvremenu dok cekam drugostepenu komisiju videcu da me jos neko pogleda u frontu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>