|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja XIII
25.6.2014 10:46:07   
micaubica83
Baki78,moja dr zna za AMH i rekla mi je da ne gledaju samo AMH vec je najbitniji FSH,i sve zavisi kolika je razlika izmedju FSH i LH.Koliki je tebi FSH i koliko imas godina?Koliki ti je bio AMH?Pozdrav user posted image
Stetice svaka cast user posted image ,zbog takvih kao ti ne gubim nadu.Koliko imas godina?Sad mi nije jasno kako stetici nisu gledali AMH pre inseminacije,a baki78 su gledali???Gde ste radile inseminaciju? Puno vas sve pozdravljam user posted image

(odgovor članu Dama Herc)
Direktna veza do poruke: 1726
25.6.2014 10:55:54   
baki78
Ma Stetice sve ja to znam. meni FSH pre ove zadnje Vto isao i do 20 pa 4 jc i nazalost nista.
Znas sta mene mnogo nervira...to sto nam guraju nos u te neke knjige i sablone...tek kao visok FSH nizak AMH ...bla bla...viste pred menopauzom nemate vremenajako tesko do trudnoce prirodnim putem....
a onda imas masu zena u menopauzi kojima menstruacije dolaze na svaka 3-4 meseca i koje ostaju trudno.A pritom da ne spominjem da imaju poveci visak kilograma, puse, piju razne lekove, bakterije i razne upale.
Digne mi se kosa na glavi kad se setim Garalejiceve ...i da vam je AMH dobar nebi vas pustila na komisiji jer imate visak 6 kilograma. Imam 73kg a visoka sam 166.

Kako za te zene ne vaze ta glupa pravila koja nama trljaju na nos?.
Mislim da oni nama dignu takvu tenziju opterete nas sa svim i svacim i da mi samo o tome razmisljamo. A onda kao krajni i najveci uzroke svemu tome navode stres.
Kako da ne budemo pod stresom ? Stresa kod svake analize, konsultacije, kontrole, koje preparate uzimati, koje vitamine, pa komisija ili gde naci pare za novi pokusaj.

Mozda je najbolje dici ruke od svega neko vreme. Baciti sve preparate i uzivati u zivotu i samom sebi.
Onda kad ti je lepo i kad si zadovoljan tada su valjda i hormoni ok i mora da bude i trudnoceuser posted image

(odgovor članu Dama Herc)
Direktna veza do poruke: 1727
25.6.2014 11:02:30   
nata11
Mico pa za insem neides valjda na komisiju, kako bi te odbili. Mozda dr predlozi da ides direktno na vto pa ti napise kao da si radila insemenaciju zbog komsije .

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1728
25.6.2014 11:03:18   
baki78
Decembra punim 36god.
Prva analize radjene pre 3 godine i tad je Fsh bio 10 a Amh 0,23...stim sto su ref vred. bile do 0,5...a sad Mi je Fsh bio 18-20 a Amh 0,29 a ref.vred do 0,19.
Nisu hteli da mi rade insiminaciju...jedina mogucnost mi je bila Vto iz prirodnog ciklusa.
Ovog puta je prof.Vlaisavljevic pristao da radi Vto u stimulaciji. Cudio se covek sto nisu hteli da mi rade stimulirani Vto tada. Imala sam mnoge vece sanse.
Moj odnos izmedju FSH i LH je 2 sto ukazu je na smanjenje jajnih rezervi.

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1729
25.6.2014 11:07:14   
micaubica83
baki78,razumem te potpuno,to su strasni stresovi,nekad se taj AMH nije ni gledao.Jesi li probala sa onim smokvama,citala sam da je mnogim curama pomoglo da spuste FSH?A citala sam da je mnogima pomogao koenzim Q 10 da poboljsaju kvalitet tih jajnih celija

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1730
25.6.2014 11:07:54   
baki78
Savet za Micu...insiminaciju u N.Frontu nemoj da radis. Oni i sami priznaju da je rade na primitivnom nivo. Nerade nikakvu obradu sperme. Takvu vrstu insiminaciju privatno uradis za 200-300eura. U Nisu ordinacija Roda je radi za 20 hiljada dinara.

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1731
25.6.2014 11:10:15   
micaubica83
nata11,ja valjda moram na neku komisiju zato sto bih radila inseminaciju u visegradskoj a nisam iz Bg,bar su mi tako rekle neke cure.Moja dr mi nije spomenula nikakvu komisiju,ne znam ko je u pravu user posted image

(odgovor članu micaubica83)
Direktna veza do poruke: 1732
25.6.2014 11:11:39   
baki78
Nisam .... Iz Maribora su mi poslali link za kvalitet jajnih celija...http://www.planetazdravlja.com/kako-da-povecate-kvalitet-jajnih-celija-za-90-dana/
mada sam ga vec bila postavila....samo jednu stvar nemogu da nadjem.

Mozda smokve i pomognu da se smanji FSH ali kako naterati jajnike da rade?

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1733
25.6.2014 11:13:14   
baki78
Mico imas pravo preko fonda da uradis insiminaciju...potpuno sve isto kao i za Vto....i analize i procedura.

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1734
25.6.2014 11:13:48   
nata11

IZVORNA PORUKA: micaubica83

nata11,ja valjda moram na neku komisiju zato sto bih radila inseminaciju u visegradskoj a nisam iz Bg,bar su mi tako rekle neke cure.Moja dr mi nije spomenula nikakvu komisiju,ne znam ko je u pravu user posted image

I ja trebam da idem na tu komisiju jer planiram ins u Nisu a nisam iz Nisa ali to je komisija u socijalnoj sluzbi koja samo overi zeleni uput. I onad sa tim uputom ce ti otvoriti istoriju bolesti. Ako negde gresim neka ispravi neka od cura.
A komisija za vto ti vec drugacije funksionise.

Direktna veza do poruke: 1735
25.6.2014 11:17:53   
micaubica83
baki u inostranstvu svi koriste koenzim q 10,tako su im rekli doktori.smokve obavezno probaj jer koliko vidim svima je to pomoglo,cak sa 20 FSH spuste na 6,7.Probaj,ne moze da skodi moze samo da ti pomogne.Koenzim imamo svi u organizmu ni on ne moze da skodi.Kad sam otisla u apoteku da kupim koenzim pitali su me da li je za mene,rekoh da.Oni mi kazu pa ti si mlada za koenzim verovatno imas problem sa AMH pa ga zato kupujes,rekoh da.Sto znaci da su verovatno devojke vec kupovale.

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1736
25.6.2014 11:20:47   
micaubica83
nata11,zasto u Nisu?Ja sam bas htela da izbegnem Nis jer imam puno drugarica tamo,inace sam blizu Nisa,iz Krusevca sam.Jako su slabi sa uspesnoscu VTO i inseminacija.Odakle si ti?

Direktna veza do poruke: 1737
25.6.2014 11:27:29   
nata11
Ja sam zadovoljna dr Jasminom pa hocu kod nje da probam. A statistikom se uopste nebavim. Pre neki mesec objavili statistiku uspesnosti u novinama i na nekom sajtu a nisu se ni udostojili kasnije da objave da su pogresili kod tri klinike. Jednostavno kome uspe on je zadovoljan, kome ne uspe nije i uvek krivi dr i bolnicu. Ja sam iz LE.

Direktna veza do poruke: 1738
25.6.2014 11:27:43   
Štetica
Baki razumem ja tvoj bes na dr i komisiju i sto bi te odbili zbog kg,ali i oni imaju sablon od RFZO na kom jasno pise pod kojim uslovima zena ima pravo na besplatnu vto,a jedan od tih uslova je i BMI do 30. I da vecina radi sablonski i to je tacno.
Mica ja sam ti napisala to za overu uputa za iui,nece tebi komisija gledati rezultate za inseminaciju kao sto se radi kod vto,vec taj zeleni uput treba da ti overe,da bi isla preko socijalnog,jer bez saglosnosti tvog fonda u bg bi platila sve iako imas uput.
Q 10 i nema nekog posebnog efekta ako se uzima samo on,u kombinaciji sa DHEAS tabletama je vec neka druga prica,.Imamo temu o tome na delu problemi sa zatrudnjivanjem pa procitajte ako vas interesuje.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 1739
25.6.2014 11:33:42   
baki78
HM...pitala ja prof.V za savet......moze enzim Q10 zbog kiseonika jer hrani. Njrgov savet je da se uzimaju antioksidanti i povecati cirkulaciju u maloj karlici. Fsh varira iz meseca u mesec. Insuficijencija jajnika ne ide preko noci nego postepeno. Rekao mi da mogu uzimati sta hocu ali i da mogu da pratim svakog meseca. Kaze bice ciklusa koji su losi pa onda koji su dobri. Gde ce FSH biti nizak kao i E2 .

Direktna veza do poruke: 1740
25.6.2014 11:34:25   
micaubica83
nata11 juce me je zvala kuma radila je VTO u Nisu i nosu dvojke.VTO joj je radio dr Dejan Mitic.Ja ti jako zelim bar 2 user posted image .Jedino znam da u Nisu sve ide brze.Ja malo gledam statistiku pa sam se odlucila za Bg.U svakom slucaju zelim ti svu srecu user posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1741
25.6.2014 11:40:12   
micaubica83
Stetice pitala sam dr za DHEAS ali kaze da ja nisam za to,vec zene koje imaju visok FSH,neredovne ovulacije,menstr.Meni je ovulacija u dan,svakog 14og.Koenzim nece poboljsati broj AMH ali poboljsace kvalitet jc.

Direktna veza do poruke: 1742
25.6.2014 11:41:09   
baki78
Mozda su doktori mislili da ins uradite privatno.

U Nisu u komisili bi trebao da bude dr.Dejan Mitic nacelnik odeljenja za VTO....njegova je oradinacija Roda.Tu radi njegova zena koja je tadkodje gin. u DZ i njegov stric dr.Pusa koji radi sa njim na odeljenju.
Odlicni su strucnjaci i Dejan je bio moj doktro. Dr.Pusa mi je spasio zivot.Ovi iz Smedereva su me skorz upropastili.

Oni su zadnji krenuli u tu pricu oko VTOu srbiji. Sta ces to je jug srbije.....

Direktna veza do poruke: 1743
25.6.2014 11:45:13   
micaubica83
Dr mi je rekla da radim drzavno inseminaciju u septembru i da biram gde,jer imam pravo na to,ja sam izabrala visegradsku.Za dr Mitica sam cula,svi ga hvale

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1744
25.6.2014 11:53:14   
nata11

Sta ces to je jug srbije.....

Da to si upravuuser posted image

(odgovor članu baki78)
Direktna veza do poruke: 1745
25.6.2014 17:25:29   
cookie
Štetice, sunce me obasja kada pročitam primere kao tvoj.
Inače za sve devojke koje to interesuje, dobila sam mail od prof. Vlaisavljevića i definitivno počinje u septembru da radi u Jevremovoj.
baki78 slažem se apsolutno sa tobom po pitanju stresa. Već sam pisala da najviše volim kada mi kažu, ma saaaamo se opusti i razmišljaj pozitivno. Mislim stvarno. Volela bih da me neko nauči kako se to radi po komandi kao e sad sam opušten. Da ne razmišljam pozitivno, pa zar bih ponovo pokušavala pored nekoliko neuspeha, a da pri tome NE POSTOJI NIKAKAV PROBLEM. Niko opušteniji od mene dok primam terapiju i čekam et i razmišljam o velikom stomaku. Eeee, a onda kažu previše želiš, može i od toga da izostane uspeh. Ko će to sve da utrefi, mislim da želi taman onoliko koliko treba!!!
user posted image Hihihihi, sad sam se malo istresla, pa mi lakše, možda i to ide u prilog onom oslobadjanju od stresauser posted image

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1746
25.6.2014 18:19:28   
Dani.kv
Povremeno svratim i citam iste muke kroz koje sam i ja prolazila. Baki u potpunosti si u pravu za Elijanu. Meni se i posle dve godine i dvoje dece dize kosa na glavi kad je neko pomene. A to sa kilazom kaze kad nema sta drugo ili salje da se rade ASA. Mojoj drugarici popadiji je rekla da nije uspela VTO zato sto joj je muz debeo?!Medjutim ona prirodno zatrudni i rodi cerku.
Moj vam je savet da radite kod lekara kome verujete. To je pola uspeha. Mirna glava
A sto se tice statistike nisu svuda isti kriterijumi pa i rezultat nije validan. U Le je poz beta,na Gak-u prvi UZ a u Mariboru zivorodjeno dete.
Puno snage vam zelim i bice Ok. A za preparate slusajte doktore a ne forume

Direktna veza do poruke: 1747
25.6.2014 18:48:39   
micaubica83
Cure,mozda je glupo pitanje...da li mi mozete reci koja je razlika izmedju ICSI i IVF,da li oba spadaju u VTO?Vidim da su neke cure i po 10 puta isle na ICSI???

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1748
25.6.2014 20:24:39   
Štetica
Mico to su dve metode kojima se radi VTO,tj sama oplodnja jajne celije. IVF se radi kada je ok spermogram,kada ima dovoljan broj brzo pokretnih spermatozoida normalne forme. Stavljaju se spermici i jajna celija u neku tecnost(medium) i oni sami oplode jajnu celiju.
ISCI metoda se radi kada je spermogram los ili se dobije 1-2jajne celije,to je direktno ubacivanje spermatozoida u jajnu celiju.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 1749
25.6.2014 21:05:50   
17 joka
Dani user posted image slazem se

Štetice doktoriracemo sve oko VTO

ispraticu ja va jos 100 u trudnicke teme

Mico, polako i hladne glave donosi odluke

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu Štetica)
Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here