Misha i Ljisha -> RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) (6.1.2015 7:06:23)
|
e tako se osecam bas kao da po ceo dan kuvam da utrefim sta bi ona eventualno pojela. Racun za struju mi je uvek izmedju 5 i 7 hiljada. Rerna radi svaki dan, neretko i za dorucak i za veceru pravim kojesta. To da imam za dva dana moze samo supica ili corbica ili tako juneci paprikas i sl ali kazem ti ona nece nista da jede dva dana za redom. Npr danas se najede lepo paprikasa ja pomislim "Boze hvala ti i sutra cu joj dati isto da lepo rucka" ona sutradan nece ni da lizne. Zato ti kazem da nije u pitanju ukus hrane vec ko zna sta. Ona prica ali nije to da mi mozemo da vodimo neki dug razgovor i da ona meni kaze sta hoce da jede. Od hrane zna da kaze samo jogurt , hleb [sm=jezicek.gif], supa i meso[sm=jezicek.gif] Sendvice nece da jede, nista od mesnih preradjevina, samo slaninu i cvarke i to opet ne svaki dan vec opet treba da ubodem momenat, neretko nasecem slanine a ona je isto ne lizne. Na hleb namazano moze da jede samo pavlaku (i to nekad nece), dzem i med, ostali namazi ne dolaze u obzir. Od mlecnog jede kiselo mleko nekad, nekad pavlaku a jogurt moze uvek. Hleb pravim u pekari i njega voli ali joj isto tako dodje da ne pojede mrvicu hleba ceo dan. Voce kazem ti samo banane i jabuke ostalo joj uvaljujem kroz kolace. Doduse voli suvo grozdje, brusnicu, lesnik, orase, kikiriki i tako to. To voli da pogricka. Od mesa uglavnom jede samo piletinu, i to kazem ti pohovanu, riblje stapice (koji su bezveze), od povrca je ostalo jako malo stvari koje hoce da pojede. Evo cuh da komsija u blizini i dalje greje plastenike (za razliku od naseg prvog komsije) i da ima u plasteniku mladog luka i salate pa cu ici do njih da uzmem. Proju rucka, ali desavalo se da je napravim i da prosto nece da je jede. Tako da to kod nje sve zavisi od dana do dana. Nikad nije lepo jela u drustvu. Kad smo bili u hotelu bile su muke zive. Na kraju sam molila da joj nosim hranu u sobu da jede na miru. Ona nije tip deteta koje "slatko jede u drustvu" vec bas obratno. Njoj je previse zanimljivo u drustvu i ona nema vremena tad da jede. Dete koje je jelo SVE od povrca voca i mesa sad probira i to me izludjuje. Mozda da je od starta bila neki probirac pa ajd do sad bi se vec pomirila sa sudbinom ali ona je do pre par meseci sve jela. Grasak i spanac je obozavala. A sad....Ne secam se kad ga je zadnji put jela. A grasak bas cesto kuvam mm ga voli. I tako. dok ne progovori i ne kaze mi "mama ja hocu to i to da jedem" ima da se mucimo. Mada ja smatram da mora sve da se jede i mrzim probirace. Pisala sam vec, mm je probirac, on isto kao i ona ne voli nista od testa tj makarone i sl,i mnogo stosta ma i ker mi je probirljiv. Eto ti moje sudbine. [sm=smiley19.gif]
|
|
|
|