Trcosava -> RE: Ishrana deteta od 1-2 godinice (II deo) (29.6.2014 10:52:25)
|
IZVORNA PORUKA: Štetica Pitanje za iskusne mame,sme li dete od 15 meseci da jede domace kukurzno brasno umesto kupovne palente? Koliko sam ja skontala ona palenta sto se kupuje je isto kukuruzno brasno,od belog ili zutog kukuruza? Pitam zato sto sam skoro imala raspravu sa jednom mamom koja tvrdi da je ta kupovna pakenta zdravija za tako malu decu,sto meni nema logike.To meni dodje isto kao kad bi raspravljale o domacem i kupovnom hlebu. Mozda gresim,nemam jos dece pa neznam,ali mi je logicno da je zdravije nesto sto sam proizvedes,plus sto se kod nas to brasno melje u vodenicama potocarama,na kamenu,kao i pre 100 god. i ima totalno drugaciji ukus od onog fabricki pakovanog koje je proslo kroz 100masina dok nije doslo do prodavnice. Samo iz jednog razloga može da ima smisla. Poenta je u tome GDE i KAKO se taj kukuruz čuva pre nego što se samelje. Sećam se čardaka i kukuruza kod babe na selu i istih pregriženih od miševa. Eto, samo tu mogu da vidim logiku da je 'zdravije' kupovno. Primer ću navesti i kašice i moje pitanje patronažnoj šta je bolje davati bebi (znam da nije tema). Ona meni naravno sveže spremljena. Kažem, a koja je razlika ako ja odem u prodavnicu i kupim namirnice obrađene raznoraznim hemikalijama. Tu je zaćutala i kao pa da... Evo još jedan primer, radije kupujem salatu u prodavnici nego da pojedem sa sopstvenog vrta. Zašto? Jer ima mačaka u komšiluk koje sigurno zapišavaju. Nešto sumnjam da u plastenicima u kojima se gaje salate na veliko šetaju mačke.
|
|
|
|