RE: STVAR POVJERENJA (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

ZVONČICA -> RE: STVAR POVJERENJA (28.7.2009 23:55:52)

"Normalan nalaz ultrazvučnog pregleda ne predstavlja garanciju normalnog kariotipa ili izostanka morfološkog poremećaja koji se u datoj gestaciji ne može videti, kao ni budućeg razvitka poremećaja u kasnijoj gestaciji. Ultrazvučni pregled ima svoja ograničenja, kako od strane aparata, tako i od strane operatera, habitusa majke i položaja ploda." To je napomena koja stoji u zaglavlju svakog rezultata ultrazvučnog pregleda koji sam ja bar radila.

jelena011 -> RE: STVAR POVJERENJA (30.7.2009 16:15:22)

Potpuno se slazem sa tobom draga Zvoncice, meni je los dabl test i odbicu da radim tripl jer poucena iskustvom devojke koja je sa 27 god rodila dete sa dawnom, radicu amniocintezu pa kako Bog da[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pre nego sto sam procitala njenu poruku mnogo sam se dvoumila ali sada sam potpuno sigurna

Debeljuca -> RE: STVAR POVJERENJA (30.7.2009 19:39:38)

ja sam protiv onoga da se amnio radi
ako je rizik povrcan samo po godinama majke..
a ostali parametri su OK..

a ako nesto ne stima onda svakako sam za amnio....
sto se vidi ili double ili triple testom ili ultrazvucnim pregledom...

eto meni u prethodnoj trudnici je doslo do prekida zbog anomalija ploda genetskog porekla...

ali ovu nije ni lekar hteo da rizikuje....jer su testovi OK... cak nas nije ni drzao u bolnici nekoliko dana kao sto zna....

moj je stav samo da amnio treba raditi kad za to postoje razlozi...ili parametri ... ili neko u porodici.....

a raditi eto cisto zabave radi i zato sto je to milsjenje jednog lekara koji te salje negde privatno... e protiv sam toga...
nadam se da smo se sad razumele...

Jelena... ako si se odlucila na taj korak... savet jer znam po zenama koje su lezale kad i ja u bolnici...
radi je u bolnici... i obavezno taj ceo dan... miruj potpuno... i posaetuj se sa lekarom kako da lezis da se posteljica nebi pomerila...
i da ne bi doslo do komplikacija...

drzi se... bice sve OK.... a onda sa prvim prolecem 2010 organizujemo neku setnju po parku sa kolicima...
moze???

Coka011 -> RE: STVAR POVJERENJA (16.8.2009 15:49:43)

Naravno da moze setnja, sada se javljam sa mog kompa, inace ranije sam se javljala sa kuminog pod imenom jelena011 . Idem na amnio 20.8 na IMD nadam se da ce sve dobro proci drzite mi fige[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

mihi -> RE: STVAR POVJERENJA (16.8.2009 16:32:32)

Postoje u svetu jasno određene indikacije za amniocentezu, jedan od parametara su i godine ako majka ima više od 37 a otac od 40 radi se amniocenteza i tu nema dileme. KOliko god da je neko za ili protiv.......  A sad svako može da odbije to na sopstveni rizik to pokazuje i pismo ove majke koja je uz sve UZ kontrole i double test koji je bio blizu cut off nije uradila amniocentezu i rodila bebu sa Down-ovim sindromom. Amniocenteza je nezamenljiva dijagnostička metoda uz cordocentezu za utvrđivanje genetskih anomalijaploda  i pri tom piše da je 97% pouzdana, 3% greške je moguće i kod amniocenteze...

guppy RR -> RE: Stvar poverenja (16.8.2009 21:04:12)

Držim pesnice.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]