Klarita -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (4.2.2014 8:32:10)
|
Evo mene, za kafu tu [sm=smiley1.gif] uvek...zagubila sam se dok sam sve iscitala. Odkad se spojila tema, ne mogu da vas pohvatam[sm=smiley36.gif] Ja ipak idem sutra na oregled, a ne danas[sm=smiley29.gif] dr zvao i pomerio me za sredu. Nema veze, toliko sam bila losa prema mm, da me cudi sto uopste komunicira sa mnom, a kamo li da me vodi u soping. Nego, mozda upali i to lose ponasanje[sm=smiley36.gif] pa, da me oraspolozi ispuni mi hir [sm=zmeden.gif] Ce da javim ishod. No, trazile ste strucno misljenje za sodu bikarbonu, evo; Soda bikarbona je po sastavu NaHCO3, odnosno natrijum-hidrogenkarbonat. U reakciji sa hlorovodonicnom kiselinom stvara se NaCl (so, natrijumhlorid), H2O (voda) i oslobadja se CO2, (odnosno ugljen-dioksid), Upravo oslobadadjanje ovog gasa CO2, dovodi do josjaceg lucenja HCl odnosno hlorovodonicne kiseline iz parijetalnih celija zeludca, pa se onda simptomi gorusice koje ste ublazile u prvo vreme i odmah, kasnije jos gori i jace izrazenije. Tako, da, drage moje, mozete povremeno uzimati sodu bikarbonu, ali ne stalno i svaki dan, jedino iz ovog razloga. [sm=smiley31.gif] Idem da srknem kafu...i iscitam sta sam sve propustila!
|
|
|
|