New Mom -> RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] (25.2.2014 11:48:18)
|
IZVORNA PORUKA: Cecana anima me koje ste analize radile do 12 nedelje,kad se radi dabl test a kad amniocenteza,i kad se radi horiocenteza-sad sam cula da je kumina drugarica radila horiocentezu. Dabl se radi u 12. ili 13. nedelji. Amniocenteza se radi između 16. i 20.nedelje (najbolje 17./18.), a horiocenteza između 9. i 12.nedelje. Kod amnio se uzima uzorak plodove vode a kod horio plodove čupice tj. deo ovojnice od koje nastaje placenta. Prednost ove druge je što se radi ranije u trudnoći, prednost ove prve je što je nešto bezbednija od horio. Evo ti tema: HORIOCENTEZA IZVORNA PORUKA: Klarita NM, nema te 100 godina...Je l' ste ozdravili? Jesmo. Klinci od juče u vrtiću. Vikend smo prelutali, malo kod baba i deda, malo sa društvom do igraonice, a u nedelju kod prijatelja u BG na ceo dan. Meni krenule opet edukacije, juče do PA, sutra opet. I tako... Pokušavam da nešto štrebam u međuvremenu. Iskreno, ne znam gde mi dan prođe. Npr. juče sad došla iz PA, pokupila Kaću odvela u muzičku, došla kući oko 20h, jela i otišla da spavam, iskreno. Danas ih kupim iz vrtića oko 14h, oko 17h je vodim na neki rođendan, mm preuzima Kolju a ja odoh na Mama klub. IZVORNA PORUKA: Jole84 Ja bila na kontrolu kod državnog dr,dao mi upute za ks i briseve,sve je ok,bebi je kilo i 350 gr,mada kaže da je nedelju dana manja nego po zadnjoj menstruaciji. To je pretpostavljam u redu,jer mi je verovatno O bila kasnije? Meni i Kaća i sad beba imaju VTP oko 6 dana kasnije nego po m. U oba slučaja je o. bila kasnije. Sa Kaćom sam se tako i porodila. Taj prvi EUZ ti je najmerodavniji, toga se drži.
|
|
|
|