Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 15:50:27
|
|
|
|
Klarita
|
Mnogo ste zlatne utesiste me i izdeliste mi komplimente, samo se smejuljim. Inace, moja idealna tezina oko 70kg, nego se ugojih kao budala, pa jos neplanirana trudnoca. Ali ne plasim se mrsavljenja posle trudnoce, nego komplikacija tokom. Von, sto si aktivnija od starta, to bolje, i vodi si racuna. Dok sam radila mnogo sam se zdravije hranila i imala sam izbalansirane obroke, sa obaveznom vocnom uzinom tokom podneva, rucak kasnije popodne, bez vecere...i super mi bilo. Probaj dok radis. Inace, sto se tice lekova u trudnoci, ono sto je sigurno i sto smo ucili je da postoje sigurno teratogeni, verovatno teratogeni i sumnjivi: Sigurno: progesteron, estrogen, kortikosteroidi, citostatici i varfarin Verovatno: alkohol, nikotin, antiepileptici sumnjivi: benzodiazepini, neuroleptici, diuretici, baktrim, gvozdje E, sad...to je staro ucenje, a po novom je 90% lekova dozvoljeno u trudnoci. Jos uvek nisam uspela da kupim knjigu mog cenjenog profesora kome je uza specijalnost lekovi u trudnoci, ali cu da kupim uskoro
< Poruku je uredio Klarita -- 14.2.2014 15:54:46 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 16:13:48
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Drage trudnice,hvala Bogu sve nas je vise,novim trudnicama zelim dobrodoslicu Ja sam vam danima bila u nekom haos raspolozenju,sve razmisljam mozda su to i hormoni,mnogo sam se opteretila danima oko pokreta bebice,da sam u ponedeljak odjurila vanredno kod dr. Hvala Bogu sve u redu,u cudu me ginekolog pregledao i kaze da nemoze bebica bas u periodu kada ima 600 gr da se oseti kako ja zamisljam. U sredu sam bila na EUZ kod Novakovke,sve je u redu i srculence i ostali organi,naravno da sam pitala da li da dodjem jos jednom do kraja trudnoce-kaze dr sve je u redu,nema potrebe i da uzivam u trudnoci,ja se samo pitam zasto sam ja toliki panicar,da li zbog godina-neznam ni sama U sustini meni je od samog pocetka lagana trudnoca,znaju mnoge devojke da sam prizeljkivala danima simptome,jer nista nisam osecala i stvarno bi mogla da uzivam,a ja bezveze brinem. Bas posle pregleda pocela bebica cesce da se javja,tako da je moj savet ostalim trudnicama-da smo sve razlicite,nekom se i kasnije bebica javlja i na razlicite nacine,samo se treba opustiti.Rece m dr iz lokalnog doma zdravlja da nabavim stetoskop- pa da slusam bebicino srtce,ako sam takav panicar Ove godine nema torte za mene,zbog bebice nista slatko do porodjaja,a meni je danas rodjendanko-pa saljem svima vama da se pocastite Ljubim vas sve puno
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 16:21:55
|
|
|
|
degu
|
Andjela srećan rođendan Što se tiče pokreta i ja se opteretim al sam primetila da mi se baš uspava na ove promene vremena, meteoropata na mamu čim je granulo sunce neki dan, lupkala je ceo dan. Inače i mene je glava juče rasturala, al za sad mi pomogne ležanje, magnezijum. Klarita kako je progesteron teratogen? To me je baš iznenadilo, to je osnovni lek za održavanje trudnoće. Jeltje ti si s vagom gora od mene mada tu smo :D variram i ja 1-2kg u toku dana, mm je uvek isti tako da ima tu nečeg, al priznajem samo onu kilažu ujutru
< Poruku je uredio degu -- 14.2.2014 16:23:04 >
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 16:25:15
|
|
|
|
Mille
|
Andjela, srecan rodjendan. Zelim ti lepu, laganu i bezbriznu trudnocu. Ako ce ti stetoskop pomoci, nabavi ga, sto da ne. Ja ga imam i povremeno slusam "brundanje" bebe. Treba i znati sta slusati. Ali prija i smiruje :-)
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 16:46:44
|
|
|
|
Jeltje
|
IZVORNA PORUKA: deguJeltje ti si s vagom gora od mene mada tu smo :D variram i ja 1-2kg u toku dana, mm je uvek isti tako da ima tu nečeg, al priznajem samo onu kilažu ujutru Hahaha...i ja uglavnom priznajem onu jutarnju...naravno Andjela, srecan rodjendan! Divna ti je torta, bas si se potrudila! Izvoli poklon...
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 17:06:45
|
|
|
|
Milica cica
|
Anđela srećan rođendanko
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 17:59:50
|
|
|
|
Mara1986
|
Anđela srećan rođendan nama stigla zavesica za dečiju sobu i oduševljena sam i ako sam se plašila kakva će biti ...ona je baš je kao na slici
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 18:04:24
|
|
|
|
17 joka
|
Maro, prelepa je zavesica Anđela srecan rođendan, sve najbolje
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 19:02:24
|
|
|
|
vonavoj
|
klarita,sad sam gledala karton iz prve trudnoce,otisla sam u bolnicu sa 96..vratila se sa 88..a za mesec dana se vratila na staru kilazu..joj,kad se setim nespavanja i izmlazavanja dan-noc!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 19:26:02
|
|
|
|
Jole84
|
Ženske baš ste bile vredne,ispisaste boga Maro te bombone su neke strane,zovu se fisherman,jedva mi ih je mm našo,rekli mi da su za trudnice i ljude koji na primer posle operacije kašlju pa da se to umiri. Baš su mi pomogle,mada meni sad izašle neke gljivice u ždrelu pa ispiram sodom bikarbonom. Što se tiče utrogestana,probaj da ga stavljaš vaginalno,meni ko dobar dan,gur gur i mirna glava Klarita jedva čekam sutra da se upoznamo super si obradila mm ja sam mog malopre opelješila sa dve bluzice. Nego Maro gde si kupila zavesice,baš su lepe Ja u toj sobi nemam ni garnišlu Mico i ja se merim par puta nedeljno,ali samo ujutru pre jela,još uvek sam na +5kg,samo stomače. Lepterija stvarno je smešan mene je zadnji put tolko nasmejao da su mi suze pošle,došla cura on je pita šta hoće,ona kaže "ja bih samo ultrazvuk" a on njoj "pa kad ti se tolko sviđa,evo ti ga pa si ga nosi kući" Nego ajde i ti sutra s nama na kafu ako si u Nišu? Mile imaš u onim radnjama gde se prodaju sunđeri,dugmići itd,košta oko 300 dinara,baš je mekan. LO mogu da zamislim kolko je slatko to peglanje i ređanje ajde da Andreica ozdravi što pre,bubica mala... Von i ja sam prespavala prvo tromesečje kako se inače osećaš? Jeltje šta te briga za dupe,znaš kako se kaže-ženu dupe krasi a tortu orasi Anđela srećan rođendan,sve najbolje draga
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 19:50:09
|
|
|
|
Mara1986
|
Jole draga za te bombone znam ovde u Bg ih ima viđala sam ih (probaću) ,utrogestan me mrzi da stavljam jer moram da ležim i stalno curi , a što se tiče zavesice (ovo na sl. nije naša soba već sl. sa sajta) poručila sam je preko neta,iz Novog Sada je i stigla je za dan i ispala nas je tačno 3420 din. sa poštarinom (za Beograd) i stvarno je kvalitetna ... pustiću ti u por. gde da poručiš da nebi ja dobila ovde "no,no" zbog reklame
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 21:15:40
|
|
|
|
ANDJEELA
|
Hvala puno na cestitkama drage trudnice Jeltje hvala na poklonu,stigla je torta od koleginica sa posla na poklon,tako da ce se moj suprug osladiti veceras
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 21:43:44
|
|
|
|
Lepterija
|
Srecan rodjendan, Andjela! Jole, ja sutra idem u BG, a u utorak u Nis, pobrkala si loncice!
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 21:51:07
|
|
|
|
vonavoj
|
jole,ok sam..za sad me brine cerkina operacija trceg krajnika,time sam preokupirana..da dobro podnese,i ja sa njom,jer kazu da nema majka gde da sedi,dete dobije krevetac i moram POZITIVNO da razmisljam,da nece biti problema kao sa prvom trudnocom,jer sam od sedme nedelje pila utrogestan,prokrvarila...pa posle od 21.ve ginipral,mirovala..uh,pu,pu..daleko bilo! kazu da je svaka trudnoca prica za sebe...drugacije i simptome sada imam,nadam se da ce ova beba vise da saradjuje
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 22:23:39
|
|
|
|
17 joka
|
Von, bice sve dobro ovog puta
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 22:37:21
|
|
|
|
vonavoj
|
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 14.2.2014 23:51:31
|
|
|
|
Klarita
|
Von, bice, mora da bude Jole, podseti me sutra da te uputim za decije zavese pre par meseci sam opremala sobu K pa sam sve u toku. Inace, ja sam nasla i deciju garnisnu Maro, kod mene imas zavese po 600din metar samo izaberes dezen i to ti je sa sicem...ne znam koliko si metra kupovala.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 8:05:10
|
|
|
|
Mara1986
|
Ovde ti je 800 metar sa šićem... ali ko i uvek ovde je sve skuplje doduše neznam koliko bi bila poštarina do Bg pa ti to dođe "skoro" isto moja garnišna je 2 m pa mi je bilo potrebno 4m ..... dobila sam zavesu iz 2 dela,mašne sa strane i suknjicu koja ide gore... a sa kvalitetom sam extra zadovoljna... boje su super... Ja begam na posao ljubim vas i želim lep dan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 9:10:23
|
|
|
|
Mille
|
Ja sam juce zaspala oko 19 h, sad me muci kasalj, pa se probudila oko 21 h, medjutim opet nastavila oko 22 h, pa do jutros do 8. Sad sam naspavana :-) Dobro jutro trudnice :-) Maro..ti si bas vrednica. I subotom radis. Svaka cast :-)
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 12:12:15
|
|
|
|
Milica cica
|
Jutro ženice Maro još radiš? Svaka ti čast Mile neka si se naspavala, ja kada bih sastavila 3h bez buđenja bilo bi odlično Stavila sam sličicu stomaka u temu
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 12:49:12
|
|
|
|
pari
|
kakav divan dan! šetala sam sat i po, sela malo na klupu...baš se brzo umaram...moram da šetam više da steknem kondiciju...sad još dok mogu, dok nemam veliki stomak... kako ste ostale trudnice?
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 17:37:54
|
|
|
|
Mara1986
|
Ja sam vala rešila da odradim još ovu sl. nedelju ali da ne idem svaki dan moram da menjam papire za firmu,da idem na CTG (neznam zašto još je rano al' ajde) da idem na časove za trudnice a i da pripremam i osmišljam sobicu za mog guzonju... sad sam u traženju tepiha,bordure i boje za sobicu a i ove žene a i muškarci na poslu me nerviraju svako me zagleda i hvali i čudi se da sam počela da se plašim da me ne ureknu.... bila sam super dok nisu primećivali i od kako me primećuju i zagledaju i iščuđuju ja sam stalno nešto bolesna
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 17:47:46
|
|
|
|
Nimfa
|
IZVORNA PORUKA: Jole84 Nimfa bila sam na klinici,samo sam se zaprtila oko 9 uveče,pregledala me dežurna dr,doduše sestra me gnjavila što nemam uput iz hitne ali uvek dobro dođe stara priča "uplašila sam se,pa u brzini..." ko će još po hitnoj da se mlati po uput. Kako si ti,jel si uzela uput? Jesam bila sam i u cetvrtak i petak pa opet u nedelju. U petak sam tamo uhvatila i neki virus pa otkad sam stigla kuci temperatura ne spada uzas,odes zdrav a vratis bolestan.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 18:23:48
|
|
|
|
Milica cica
|
Ooo Nimfa pa ti si 40.nedelja
|
|
|
|
RE: Trudnice (1 - 42 nedelje) 02/14 [chat ] 15.2.2014 22:39:18
|
|
|
|
little_one
|
Dobro vece trudnice! Ja sam od ranog jutra u nekoj trci, neplanirano danas zavrsih u porodilistu, drugaricu sam vozila na porodjaj, a dozivjela da me svako malo neko hoce voditi na pregled...mislim sta trudnica radi u porodilistu ako nije dosla da se porodi Neko ce se mozda i sjetiti stare clanice Jelena038, ona se porodila danas. I tako, danas sam imala tu generalnu probu, nije mi bilo svejedno, kao da sam ja dosla da se porodim....i osjetila da mi se priblizilo, da dan D stize i to brzo! Jos malo, jos malo...koliko god jedva cekam, malo me hvata i trema Poslije smo proveli divan dan napolju, uzivali na suncu, pravila sam tortu popodne, isli da vidimo bebu koja se u medjuvremenu rodila i evo tek sad sjela da malo odmorim....bas nemam granicu kad me krene hodanje i aktivnosti....ne volim da lezim pa to ti je... Nimfa, kod tebe se primaklo bas...kad ti je tacno termin?
|
|
|
Anketa
Cenzura TV programaKad biste bili u poziciji da odlucujete, da li biste ukinuli pojedine TV programe i koje?Ne, ni jedan ne bih ukinula. (
16%)
Pink (
82%)
Prvu (
2%)
Ukupan broj glasova: 99Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!