mihi -> RE: Cena dadilje (25.7.2012 10:41:51)
|
IZVORNA PORUKA: *Alexx* Meni su na razgovor dolazile žene kojima je to osnovno zanimanje. Jeste mnogo danas dati 35000 (ili koliko već) za dadilju, tu nema spora, ali dadilja je luksuz. I, na kraju krajeva, ako neko može da nađe dadilju za 25000 - super! Ja nisam uspela. Moja koleginica je slala dete godinu dana kod svekrve u Mladenovac jer nisu uspeli da ga upišu u vrtić - muž radi na crno, a ona radi standardno, prijavljena, pa je viđala dete samo vikendom. Ljudi se snalaze kako znaju i umeju. Da nam je sistem uređen, svako dete bi imalo mesta u vrtiću i grupe ne bi bile prevelike, pa bi i potrebe za dadiljom bile drugačije. Alexx u pravu si ali kad bi naši vrtići bili takvi kakvi treba da budu a bili bi možda da vrtić ne košta 8660 puna cena. Kako je moguće da Vam neko čuva dete 8 sati i duže i hrani ga za te pare, to je stvarno mala cena. Sad sam dok sam bila kod supruga gledala u Americi je vrtić 1200$ a za bebe od 3 meseca 1400 do 1600$ ali je to vrtić u kome deca dobiju sve adekvatnu negu od bebe do školarca, edukaciju, igračke sve. Off topic Takođe je stvar izbora kakvu dadilju želite ja sam pokušavala preko Bebi servisa i nijedna mi se nije dopala ova žena dolazi od Miloševog drugog meseca, lepo se igra sa njim, nahrani ga presvuče, šeta obavezno pre podne, čita mu knjige, uredna je čista, normalna, za sve drugo strani jezik, vaspitanje sam zadužena ja. Moram da priznam da je kod nje potpuno uređen sistem, zna se kad je doručak, igranje, šetnja spavanje, kad sam ja sa njim vikendom obavezno preskoči spavanje.[sm=smiley1.gif] Smeta mi to što ona misli da je normalno da u sred nedelje u radno vreme ide kod lekara, na odmor pre kraja meseca (vidi da sam ja na odmoru) ali nema idealnih.
|
|
|
|