Peace* -> RE: Tema za istresanje negativne energije - X deo ; (28.1.2014 11:30:45)
|
Ne znam kakav je običaj u drugim kolektivima, al ja pucam po šavovima sada već. Kod nas ima grupa ljudi koja se druži, par sektora je izdvojeno u posebnu zgradu, pa kad kažem "druži" to smatram kao "nemaš izbora" (iako se deo njih i zaista privatno druži). Nemam ja ništa protiv ni protiv koga ovde, ali ne, nisu mi prijatelji već kolege. U početku nas je bilo malo, častilo se za rođus, skupljalo se po 300din, skupi se tu oko 2-2500din, kupi se poklončić, slavljenik malko počasti... bilo je prijatno i intimno. Kolektiv se širio, i sada nas ima 20ak. Realno, svako malo daješ po 300din, nije frka, svakako ti se vrati kada dođe tvoj rođus na red, ali tu je i količina hrane koja je potrebna da nahraniš 20 ljudi, postaje obaveza i veliki finansijski izdatak. Ljudi sad već časte za kola, za slave, i evo sad se skuplja po 500din za useljenje koleginici, a onda od sledeće plate će da se skuplja za useljenje kolegi, pa rođendan koleginici... Ljuuuudiiiii, pa neću!!! Jesam ja luda što neću? Uglavnom imam posla i na sve te proslave utrčim, ubacim nešto u kljun (uglavnom slatko) da bih ispoštovala i vratim se da radim. Moj rođendan mi predstavlja obavezu. Gleda se čiji je ketering lepši. Ozbiljno razmišljam da kada dođe moj rođ da kažem da ne skupljaju pare za mene i ne očekuju čast jer se ja isključujem iz toga. Znam, biću najgora od sve dece, omržena, i sve to, al mene ozbiljno smara!
|
|
|
|