zamenica -> RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedelje) 1/14 [chat] (9.1.2014 23:15:57)
|
Nisam aktivna na ovoj temi, ali evo slučajno nabasah na ovaj pos, pa evo da odgovorim. Ja imam starijeg sinak koji uskoro puni 3 god i blizance od skoro 11 meseci (razlika je 2 god i 9 dana :)), tako da meni nije bio problem šta i koliko nabaviti u startu, jer sam skoro sve imala od starijeg sina, a puno toga se i dobije. Moja preporuka je da ne gomilaš puno, sada barem može sve da se kupi svaki dan - većina prodavnica s bebi opremom radi i vikendom. Recimo da ti oko 20 benkica i 20 švedskih pelena završava posao za prvih nekoliko dana kod kuće. Ako ti se učini malo, dokupi kasnije. Tetra pelene nisam koristila za povoj već samo za kupanje, ispod glavice i sl. i mislim da je isto oko 20 dovoljno. Bodiće nisam koristila do 3. meseca, a štrample/zeke menjaš bar 2 dnevno (dnevna/noćna) tako da ti i toga treba bar 8-10 kom. Ali opet kažem, ne preteruj, lako je dokupiti. Računaj s tim da će mašina da pere svakodnevno, bar u prvih mesec dana. Pampersi, vlažne maramice, pavlovićeva mast, štapići za uši, priobor za previjanje pupka, za sečenje noktiju - to će ti trebati odmah u startu. I da, kad su neke druge stvari u pitanju, naročito oprema, preporučujem pozajmicu ili kupovinu polovnog, daleko je jeftinije, a od sada pa nadalje svaki dinar znači [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|