Verus
|
Evo da se i ja ovde javim. Dora, i mene je hvatala frka u pocetku da beba nece imati dosta, pa se desilo par puta da joj dajemo dohranu (vestacko mleko), jer sam ja tripovala da njoj nije dovoljno. Sada mi je JAKO krivo sto sam to radila. Ne znam, ne pitajte me zasto, jednostavno, sada znam da je bilo dosta, pa mi je zao sto sam je tako malu (2 nedelje staru) trpala vestackim mlekom kada sam imala svog. ZENE: nemojte prestati da dojite i da dajete Humanu ili drugo vestacko jer mislite da nije dosta vaseg. Kljuc je da: -dojite sto cesce; kad god beba trazi dajte joj da sisa, ovo je JAKO bitno prvih par nedelja, sto beba tad cesce sisa, kasnije ce biti puno mleka. -znam da je tesko ustajati nocu, ali manite se onih gluposti da trenirate bebu od mesec dana da spava celu noc. Odlucile ste se da budete majke, a deo toga je i zrtva da se ta beba hrani kad god pozeli. Pomirite se sa tim i prestanite da se glupirate To sto ce beba sisati 6 meseci, 12 mesec ili pak manje ili vise, je malo vreme od VASEG zivota, a bebi ce puno znaciti za zdravlje za njihov ceo zivot. -pijte vodu, koliko zelite, sto se kaze, kad god ste zedni. Nisam do skoro znala, da jako PUNO vode ima kontra efekat i moze biti manje mleka (nisam nasla objasnjenje zasto je to). -naravno, zdrava ishrana. Ne treba se trpati hranom da bi bilo mleka. Jedite normalno, raznoliko, zdravo. -pivo pomaze, mada sam pre neki dan popila onaj tut gut sto mu dodje taj neki ruski kvasac ili ko ga je vec spominjao po forumu i puno mleka mi je nadoslo. I jos jedan dobar savet, koji nisam od starta radila, ali sada radim: PUMPAJTE POSLE SVAKOG HRANJENJA. Ja se sokiram koliko puno mleka jos izadje posle bebinog sisanja, a ona bude toliko sita da spava po 3, 4 sata, nekad 5. Izmlazano mleko mozete zamrznuti, pa davati bebi kad bude starija, i kada vaseg mleka ne bude dovoljno, ili ga mozete koristiti za pravljenje kasica i sl, umesto vode ili vestackog mleka. Eto toliko. Puno jednostavnije nego sto sam mislila da ce biti kada sam citala o svemu tokom trudnoce. I naravno, bez panike i stresa
|