stevajela -> RE: Kako povecati kolicinu mleka (15.9.2009 21:38:22)
|
Nekoliko saveta da povecate proizvodnju mleka: 1.Sve je u tvojoj glavi,ako imas zelju dojices svoje dete bez obzira na sve okolnosti.To govorim iz licnog iskustva. 2.Odmor,odmor,odmor,...spavaj kada i beba spava,odmaranjem mleko nadolazi,hipofiza neometano radi i proizvodi prolaktin. 3.Posle svakog podoja izmlazanje,ali posle svakog.Sto vise praznis svoje rezervoare,to vise mleka se stvara u njima 4.Hrana koju treba da jedes u toku dana: supa,parce kuvanog mesa,testo sa svezim kvascem,kuvana psenica (celo zrno). Tecnost: osim supe,1/2 l mleka 2,8% mm,sok od jabuke bez secera,pivo,pivski kvas,caj od kamilice,koprive,maticnjaka,ili najbolje bilo koji deciji caj.Imas i caj za dojilje hippov i humanin,ali to ti je samo bacanje para,jer deciji caj ima te iste travke. 5.Hrana i tecnost koju ne treba da uzimas: kiselo(citrusi,paradajz),ljuto,zacinjeno,kupusaste biljke,buranija,pasulj(to sve u prva 3 meseca zbog grceva).Od pica gazirano,alkohol,cajeve sve osim onih nekoliko koje sam nabrojala,a narocito ne caj od nane jer on zaustavlja mleko. Znam zenu koja ima 43 kg i nije imala nikakvih uslova da zatrudni a ne da doji dete,pa je dojila svoje dete 17 meseci.A opet znam zenu koja kada cedi pumpicom jednu dojku,na drugu joj kaplje mleko,a ona mi kaze kako ce morati prekinuti dete da doji jer nema mleka.Poenta je da ako zelis dojices i sve zavisi od tvoje psihe,jer 90% zena moze da doji,pa zasto ti ne bi bila medju njima.
|
|
|
|