Verus
|
mm: mislim da imas sasvim dovoljno mleka, osobito sto ti se grudi stvrdnu nakon 3 sata: meni budu bas mlitave (sto ce se desiti kasnije tako da nemoj da mislis da NEMAS mleka, imas i onda puno samo se sve ustali pa budu grudi puno mekse), i iako su mi mlitave ima puno mleka. Sada ce i prvi skok u razvoju i ona bebe hoce stalno da sisaju, mislices da nemas mleka, ali veruj mi, samo pusti da sisa kad zeli i koliko zeli, i bice tako 2 dana, otpasce ti grudi i bice ti zlo od svega ali ce proci i onda ce se vratiti sve na svoje. Ne dohranjuj, samo ces tako sve poremetiti, pusti bebu da siki kao sto si do sada Elem, kad bude stariji malo za koju nedelju, kad vidis da je lepo sisao (a znas vec po gutanju i eto, vremenski koliko siki), ti onda ako opet trazi nakon 10tak minuta, i ti mu das, i vidis da samo 'cucla' siku bez aktivnog gutanja: ti mu uvali dudu. Kad bude opet stvarno gladan, nema sanse da ce prihvatiti cuclu, nego ce vristati i znaces da je vreme da jede-a ja uvek pratim sat, pa znam da ako je proslo bar 2.5 sata od zadnjeg hranjenja, onda mogu da mu ponudim siku. Sa Helenom sa dojila 'na zahtev" koliko i kad god je zelela. Sa njim to ne radimo, jer on nema meru, presisa se, i povraca jer ima problema sa refluxom, tako da je on druga prica. Bravo mama za dojenje
|