|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako povecati kolicinu mleka
23.11.2011 7:39:18   
vonavoj
ocajna sam..grudi su mi skoro kao kamenje..a mleko u kapljicama..a izmuzavam se na svaka 2 sata...
ona gladna posle podoja,bradavice su mi crvene,jedna je i prokrvarila..unistila mi ih u bolnici!! ocaj!
ne znam ni sama kako da pomognem sebi..izmuzem se,i kao da nista nisam uradila...one i dalje tvrde!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 701
23.11.2011 10:43:51   
Anoniman
vonavoj, pa koliko mleka uspes da ispumpas? ims pumpicu ili rucno izmlazas? prvo istusitaj grudi toplom vodom, pravi tusem kruzne pokrete, pa onda uzmi neku kremu i dobro izmasiraj grudi. gde god osetis otvrdlinu, trudi se da je masazom razbijes.
uvece uzmi list kupusa istuci ga tuckom, pa ubaci u brus. samo nemoj da ide preko bradavice. omeksace ti kupus grudi, meni je to puno pomoglo.
za bradavice uzmi odmah multimam komprese i babylove kremu za bradavice. 
to su sve pocetnicki problemi, sve smo prosle kroz to. bice sve ok, nemoj da se brines. user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 702
23.11.2011 11:13:35   
*Alexx*
Macaki ti je sve rekla. Topla voda, masaža (to je ključno!) pa kupus. Mulitmam komprese su odlične, bolje od same kreme.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 703
23.11.2011 11:21:07   
vonavoj
hvala drage moje,od pocetka mazem kremicu..a raskrvarila sam juce desnu bradavicu na pumpiciuser posted image uzas..
izmuzavam se i rucno,pa pokusam pumpicom,ali to jos ne ide..jer je ogromna!!user posted image user posted image user posted image jednostavno ne staje u njuuser posted image
drzala sam kupus,istusirala se,i sada cekam babicu da dodje da mi bar malo pomogne..cini mi se da je moj rad uzaludanuser posted image ako treba i platicu joj da dolazi,samo da ne napravim sebi problem...
uzasno ogromne grudi su mi...ma secate se sa mojih trudnickih slika...sada su duplo vece!
bojim se samo mastitisa!! to mi je najveci stres!user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 704
23.11.2011 11:25:56   
*Alexx*
Von, moraš da masiraš. I smanji malo sa pumpicom, tako sam i ja napravila sebi problem. Pumpala do besvesti. Možda uopšte nije loša ideja da ti dolazi patronažna par dana, dok se situacija ne sredi. Izdrži, to je samo par dana muka, posle bude sve super! user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 705
23.11.2011 11:29:58   
jance
von draga, svrati u temu Dojenje, mislim da je vukosava imala slican problem kao i ti ako se dobro secam da je pricala...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 706
23.11.2011 11:32:09   
vonavoj
uh,pogledacu u temi,..a sada moram da idem..alarm se ukljuciouser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 707
23.11.2011 11:42:25   
MarijaBg
Von, uzmes list kupusa, pa predjes par puta oklagijom preko njega da omeksa, strpas u brus, pa promenis list za sat-dva i tako ceo dan. Babica ce te masirati, izmazaj koliko mozes, stavljaj bebu svaki cas, sredice se, tek ti je nadoslo mleko. Ne brini, bice sve ok user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 708
23.11.2011 12:16:35   
jance
da, u svemu tome zahvali Bogu sto jeste nadoslo dovoljno...

ja sam svratila da dodam dve najnovije metode sto sam cula za povecanje kolicine mleka : prva su ovsene pahuljice a druga je luk i slanina...
mogu da kazem da sam pokusala oba bez nekih vidnih rezlutata sto se povecanja kolicine tice...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 709
23.11.2011 14:15:13   
PoisonEve
Jao nemoj Jance ko boga te molimuser posted image Prosle nedelje sam pokrkala 400g slanine i ne znam koliko luka, misli nadsolo mi je mleko ali i kilazauser posted image
Evo ja moram da se pohvalim da su one tablete fitolat odlicne! Stvarno super mleko dolazi! Kupila sam onaj fructusov caj za dojilje ali mi je grooozan! Ali ipak je razlika u ceni 500din!
Inace, mleko super dolazi i od grejanja grudi: Predlog Verus: Uzmete dve carape i sipate u njih dve sacice pirinca zavezete carape i ubacite u mikrotalasnu na 30 sek. I metnete carape u brus. Pirinac drzi toplotu, a moram priznati da otkad radim sve te stvari bebu dojim sve vreme + zamrznem oko 150ml svakog dana!user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 710
23.11.2011 19:49:31   
vonavoj
hvala devojke,vec je bolje stanje,ona je lepo sikila dva puta danas,i izmuzavala sam se...sada drzim kupus na grudima..a stavila sam preko kupusa kesu? da li sam pogresila? pa preko brus!user posted image

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 711
23.11.2011 20:01:15   
mejvis
Von, mnogo bolje može neko drugi da ti masira grudi nego ti sama. Meni je mm stalno masirao grudi i izmuzavao, jako je bolelo ali sam trpela, a i on se mukica namučio, i po 2-3 puta u toku noći sam ga maltretirala. Sreća pa to ne traje dugo, posle je sve lakše i lakše, samo tih prvih 3-4 nedelje treba izdržati. 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 712
23.11.2011 20:14:54   
vonavoj
da,da..mm mi pomaze,on me cak bolje i izmuzavauser posted image
i masira!user posted image user posted image

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 713
23.11.2011 20:54:40   
MarijaBg
Drago mi je da je bolje i jako mi je drago sto imas puno mleka user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 714
23.11.2011 20:58:58   
PoisonEve
Bravo!user posted image

Ajrton Sena

(odgovor članu MarijaBg)
Direktna veza do poruke: 715
28.11.2011 1:29:46   
Anoniman
von, uzmi kese za zamrzivac, one providne. raseces je po duzoj strani, a suprotan cosak odseces pod uglom (skupi cosak kese u ruku i odseci kesu). kad rasiris treba da dobijes oblik ponca ili kabanice. uguras siku u to tako da bradavica sa areolom viri napolje, umetnes kupus kao cele listove ili delice samo tamo gde su ti cvorovi izmedju kese i sike, stavis brus i tetra pelenu preko svega toga da greje. bitno je da i bradavica i areola budu van kese, vlaga ce ih unistiti, i da brus nema zice, posto one "gaze"mlecne kanale. ukratko, tako se greju grudi po doktorima i patronaznim, radi posao.
inace, rekla mi je pedijatrica da moram jesti redovno, sto ja nisam jer pod stresom mi se smanji apetit, a gde ces vise stresa od male bebe, da izmedju dve sike kad mali ide na podrigivanje popijem na iskap casu mleka, da svaki dan popijem casu piva uz rucak, vode kad god pozelim, meso svaki dan, dorucak obavezan i pod moranje da se opustim.
i upalilo je user posted image
samo jos da se otmem zelji da gricnem kupus ..

Direktna veza do poruke: 716
28.11.2011 7:17:24   
oxy7
BB, od danas se pridržavam tvog recepta.
Moj bebac je uspio da mi izvuče bradavice (sa prvim djetetom sam samo pumpala po čitav dan i davala mu mlijeko na flašicu), pa i sam sisa, ali me nervira što nikada nisam sigurna koliko je zapravo pojeo, jer je inače lenjivac i zaspe čim se malo zasiti. A izgubio je dosta na težini u bolnici, sada je sa 2900 i 53cm pravi mršavko.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 717
28.11.2011 9:41:34   
Anoniman
nemoj da brines. ja sam provela besanih noci jer smo po "receptu" hteli da ga hranimo na 2,5 sata, a on nece pa nece da se probudi. nema sta nismo radili, i po spisku i po babi i stricevima, al ne vredi. na kraju smo hranjenje pomerili na 3 sata, s tim sto navijemo sat na 4, kada ga na silu probudimo. negde izmedju tog 3-eg i 4-og sata se sam probudi - gladan i vrlo budan i zeljan. onda smo preneli tu informaciju pedijatrici, ocekujuci da ce da nas nakrpi na sva zvona, medjutim zena rece "polozili ste za sve petice" (i mm i ja smo prvi put roditelji), navodno beba nema sat da bi znala da mora da bude gladna na 2,5 sati, nego jede kad i koliko joj treba, a i postoji mogucnost da je moje mleko jace pa da mu i ne treba cesce. posto mu dajemo da sisa 5 minuta pa podrig, pa opet 5 minuta itd (znaci, 4 puta sisa) taj poslednji put nece. stisne usta i mrsti se, ne bi mogao ni slaninicu tamo da provuces.
ja kazem vazi, neces-nemoras, pa necu ga muciti! i do sada mu nista nije falilo, lepo napreduje, vratili smo porodjajnu tezinu i galopiramo ka dalje.
ono sto sam uspela da shvatim - nema recepta za bebu. cula sam od 5 medicinara 6 razlicitih prica, isprobala svaku od njih, proplakala-prolupala i otkacila i to sve za 2 nedelje (pa ti vidi taj emocionalni tobogan), na kraju uzela ono sto radi, ono sto Gasa voli i ono sto mene usrecuje i rezultat sada gleda na spratu, bez gasova i suv. ima neku foru sa lezanjem i osmatranjem okoline. malo spooky al' ajde user posted image

(odgovor članu oxy7)
  Direktna veza do poruke: 718
28.11.2011 9:47:14   
Anoniman
btw, ako nece da se probudi, pokvasi peskiric toplom vodom i njime mu prebrisi sake, stopala i vrat. ako se i na to ne razbudi - ostavi ga, sigurno je dovoljno posisao. to je najextremnije sto dr preporucuje, pa kaze ako ne upali, ne diraj ga.
ja sam se rodila sa 3600 i izasla iz bolnice sa 2900. sad zdrava i prava. i veoma retko bolesna.
gasa se rodio sa 3550 a izasao je sa 3350 (znam da malo zvuci, ali mi smo bili u porodilistu samo 2 dana, 100 gr po danu je puno!). po dr, trebalo bi da nadoknadi tu razliku za 2 nedelje, odnosno, sad u petak je merenje i treba najmanje toliko da nabije.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 719
28.11.2011 9:51:38   
Olga75
ako beba nema zuticu probudice se sama kad je gladna ali ako ima zuticu treba je buditi

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 720
29.11.2011 1:18:56   
Sashica82
Znate li gde mogu da se kupe More Milk Plus tablete? Čujem da su odlične, ali i skupe.
A gde da nabavim fitolat kapsule?

Više ne znam šta da radim... user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 721
29.11.2011 8:46:28   
PoisonEve
Fitolat imas u bolje snabdevenim apotekama

Ajrton Sena

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 722
29.11.2011 10:30:09   
Anck Su Nmaun
Za vikend sam pila dosta soka od jabuke i bas sam imala mleka

Juce opet kupim , da vidim jeli od toga , i bas imam dosta mlekauser posted image
Hanica sinoc prespavala celu noc, pa me jutros probudio bol u grudima, prepunile se, ko dva kamena su bile

Direktna veza do poruke: 723
30.11.2011 11:27:21   
smeskicTB
Za vikend sam pila dosta soka od jabuke i bas sam imala mleka

Juce opet kupim , da vidim jeli od toga , i bas imam dosta mlekauser posted image
Hanica sinoc prespavala celu noc, pa me jutros probudio bol u grudima, prepunile se, ko dva kamena su bile

da li je to bistri sok od jabuke? da li uzimas onaj bez secera? koliko ga popijes?

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 724
30.11.2011 11:48:41   
Anck Su Nmaun
da bistri sok, neznam za secer, to nisam gledala, mislim da ima.
Pila sam jedno  2-3 case

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...
Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Blizanci
Enalen

Ako je seka Mia, kako treba da se zove bata?

Noa (27%)

Jakov (36%)

Isak (15%)

Ignjat (22%)

Ukupan broj glasova: 102

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here