Alavi_Bebac -> RE: Kako povecati kolicinu mleka (9.8.2011 20:46:53)
|
Ja imam problem sa manjkom mleka, tj. kao da se ono sporo stvara. Bebanić jako kratko siki, jer brzo izvuče ono što ide lako, a za kasnije se ne trudi mnogo, pošto zna da će dobiti dohranu na flašicu. Posle svakog podoja se izmuzam do poslednje kapi (iako realno ne bude mnogo mleka 20-ak ml, ali izvučem i poslednju kap) u nadi da će se količina povećati. Jednom smo proveravali i posle 3h mu dali samo dohranu, a ja sam imala samo 40ml. =( Probala sam i HIPP-ov čaj (ali bebac ima grčeve od njega, s nisam ni primetila da pomaže) i bezalkoholno pivo iako ne volim gazirano, pa sam ga pila i bozu koju isto ne obožavam baš, pa je pijem stalno... Ali i dalje posle 3h ja imam 40ml. Jednu noć mi nije bilo dobro, pa me je suprug ostavio da spavam, a on je dohranjivao bebana (delom onim što sam ja izmuzla, a delom dohranom) i kada sam nakon 10h ustala imala sam 100ml. Ponadala sam se da kada izmuzem svih 100ml da će se toliko i stvoriti, ali ništa. Opet se vratilo na staro. Kod mene taj odnos ponuda-potražnja kanda ne funkcioniše. =) Ja se i dalje izmuzam posle svakog podoja, pa uspem da mu sakupim za jedan ili dva prirodna obroka dnevno, ali bih više od svega volela da samo dojim. Da li neko ima još koju ideju kako bih mogla da povećam tj. ubrzam stvaranje mleka?
|
|
|
|