dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XII (18.2.2014 12:12:01)
|
IZVORNA PORUKA: mina@ meni je receno da ide na recept jer imam trombofiliju, i trebala bi da ga primam od prvog dana transfera pa sve do sest nedelja posle transfera. to je bas dug period da ga kupujem, ali u mom domu zdravlja niko ne zna proceduru, kazu moram da lezim na odeljenju da bih ga primala sto je [sm=zmeden.gif]... mislim da nema smisla. Evo ja dajem sebi fraxi već 6 meseci, dva puta dnevno. Ovako, pre trudnoće moraš da ga kupuješ, kada ti se utvrdi trudnoća, odlaziš kod hematologa (u mom DZ priznaju samo nalaz od državnog hematologa), on ti daje nalaz na kome piše da ti je nepohodna terapija. Sa tim nalazom ideš kod svog ginekologa on ti daje naloge. Ranije su davali naloge za 15 dana, sada na 7, pa moram ići jednom nedeljno po nove naloge. Ja sam od starta napravila dogovor sa kućnim lečenjem u DZ, oni mi daju fraxi i nosim ga kući, da ne bi oni dolazili kod mene da me bockaju. Meni tako lakše a i njima. A i neizvodljivo je da dolaze, jer ne mogu doći uvek u tačno vreme da me bocnu (u 9 ujutru i 9 veče), tako da već 6 mesec ovako funkcionišemo i dobro je. Ali moraš da se sa njima dogovoriš, jer to u principu nije dozvoljeno (da nosiš kući i sama daješ), malo ubaci šarma :) Druga opcija je da dolaziš u DZ na drugo odeljenje (intervencije) da ti daju, ali meni je to mnogo da idem dva puta dnevno, ovako mi lakše. Tako sam i u prošloj trudnoći.
|
|
|
|