New Mom -> RE: Kada bebu prebaciti u vlastitu sobu? (6.6.2012 10:31:52)
|
IZVORNA PORUKA: soni e to i mene kopka... ali zasto bi bilo lose, da beba spava sama.. imace svu paznju , neznost dok je budna, kad se budi da rucka.. ne razumem [sm=zmeden.gif] IZVORNA PORUKA: New Mom OK, šta da radimo? Mi imamo dodatnu sobu koju smo namenili bebani, tu su ormar, komoda, a krevetić je privremeno u našoj spavaćoj sobi, jer od rođenja ova dva i po meseca spava u njoj. Uvek je bilo u planu da se vrati u sobu, jednostavno je bilo lakše da se noću ustaje kad je tu. Plan je bio da oko trećeg meseca je prebacimo u svoje. Pogotovo što se ne budi više do 4h, a nekad ni do 6 sati. Privatno nas obilaze dve dr, jedna je apsolutno protiv toga dok dete ne napuni godinu dana ("suviše je mala da bi bila sama"), a druga je apsolutno za to i preporučuje da što pre navikavamo bebu da spava sama (po njoj, imaće kvalitetniji san, a i lakše je kad je mlađa da se navikava). Ne moram naglašavati da su nam matorci potpuno protiv i da nas proglašavaju neodgovornim roditeljima. Je l' grešimo/brzamo sa tom odlukom? Da dopunim (ne znam da li sam). Kaća od 4.meseca spava sama u sobi, a sada ua vikend (sa njegova 2 meseca) i Kolja će dobiti svoju sobu. Sa prelaskom je došlo samo do toga da je bolje spavala i manje se budila. Tako da, ja definitvno podržavam što pre to bolje.
|
|
|
|