Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 14:43:04
|
|
|
|
dijana1*
|
Mati evo ti jedna pecka kad si bas navalila kako si ti, kako se snalazis? Eto koliko smo kukale na kraju cemo i probiti termin :-) Danas sam trebala imati pregled ali dr. je imala hitno neku operaciju tako da nas je sve vratila za sutra. Bas me zanima da li ce mi raditi ctg ili samo tradicionalno vag. pregled :-) merila mi je sestra pritisak, malo je skocio 130/80 inace je oko 100,110. Nadam se da se sada pred kraj nece nesto iskomplikovati.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 14:49:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Evo mene cim se o parama prica i ovako za bolovanje para nema. U ovom drugom krugu ide prvo Srna, Dijana i Biserce.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 15:17:40
|
|
|
|
srna001
|
Mati, Sanjice !Dijana se prijavila kao dobrovoljac pre mene To sad da mi vratite što sam vam prognozirala. Mati draga nema para pojelo se popilo Dobrodošle nove Dijana nemoj tu da se kriješ pa ti si skroz pečena, ja sam još mlada piletina, tek 38. Sveže mamike koje ste se porađale u Višegradskoj ajde mi samo odgovorite na temi Kamperski vodič nešto oko papira da ne idem ovde u off!
< Poruku je uredio srna001 -- 12.12.2013 15:29:22 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 15:49:50
|
|
|
|
mati
|
E pa Dijana ako si mi rekla. Snalazim se nekako, do sad mm pomagao, ali cini mi se da mi sa Matom bili lakse. Lepo ja kazem da smo bas bile rizicna grupa, ali polako se krug zatvara pa da slavimo. Srna neces se izvuci tako lako, upisala sam te u moj duznicki tefter. :)
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 15:58:52
|
|
|
|
viking
|
Da znaš, a pri tom sam na bolovanju od prvog dana, u suštini umirem od dosade od početka i činilo mi se nema kraja, a evo ipak prošlo već punih 30 nedelja, ni ja ne verujem IZVORNA PORUKA: mati Vik kako vreme prolazi , eto tebe u trecem.
< Poruku je uredio viking RR -- 12.12.2013 16:39:35 >
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 17:04:44
|
|
|
|
mati
|
Sta te briga zenice uzivaj. I ja sam sada na bolovanju od kako sam potvrdila trudnocu, al sam zato budala sa Matom radila do cetvrtog-petog meseca. Niko nam nece reci hvala...
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 17:40:40
|
|
|
|
Gocavg
|
drage moje trcakinje evo i ja dodjoh kuci sa mojim bebama najzad posle tri nedelje,na neonatologiji su im uradili sve moguce preglede i hvala Bogu sve je u redu,sad uzivamo mada su vec krenuli grcevi nadam se da nece biti strasno pozdrav za sve i mame
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 21:55:29
|
|
|
|
marijana22
|
Pozz Dobrodosle nove trudnice konacno zavrsih sa peglanjem, jos sledece nedelje pelene da operem i opeglam i gotovo. Danas sam bila na vezbama i razocarala se. sad vezbe traju sat i po i svi smo zajedno (ranije su trudnice koje su 9. mesec imale drugi termin). I bilo je bas puno zena. Sledece nedelje idem na komisiju, valjda ce konacno da mi otvore porodiljsko da se vise ne smaram. A krajem meseca krecem na ctg Sutra cu da sredim po kuci, a za vikend kitimo jelku
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 23:15:46
|
|
|
|
Powerpuff Girl
|
Goco, uzivajte sad svi zajedno!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 23:32:10
|
|
|
|
viking
|
Goco, divno! Ne mogu da zamislim taj osećaj kad dođeš s bebama kući Marijana, gde ćeš na ctg, u DZ ili Zvezdaru?
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 23:48:20
|
|
|
|
17 joka
|
Goco draga, uzivajte sad
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 4:26:30
|
|
|
|
subotičanka
|
Cure pomagajte!!!Kašljem kao magarac i šmrcam jako.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 8:30:50
|
|
|
|
srna001
|
Goco divno Ljubi ! Subotičanka ja sam do pre 10 dana bila takva.Mislila sam da nikad neće proći.Za grlo sam koristila čaj od žalfije i u pola čaše tople vode 20 kapi propolisa bez alkohola, naravno ne sve odjenom.Ispiranje više puta na dan i pomagalo je odlično.Sa kašljem je bilo malo teže, 10 dana sam kašljala kao magarac.Prvo sam pila fluimucil 200 dva puta na dan 7 dana jer sam imala puno šlajma koji nisam mogla da iskašljem a posle toga poslednja tri sirup od belog sleza da mi smiri nadražaj na kašalj.Iposle se sve samo smirilo.Hvala Bogu!Kad god bi se zakašljala a to je na 10 sek bila bih mokra.Istrošila sam dnevnih uložaka za tri naredne godine.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 8:47:06
|
|
|
|
Sesilija 83
|
jutro, sto je lose vreme puuu, ne izlazi mi se, a popodne trebam malu na kontrolu voditi, ja jucebila na ctg, u Frontu naravno guzva, kaze dr da je ctg ok nema kontrakcija, nije me pregledala pa mi je za sledecu nedelju opet zakazala i ctg i pregled i uz, a u medjuvremenu da odradim kopro i hbsag... i tako vidim ovde neki kasalj, ja sam u oktobru kasljals i sistala katastrofa i pila sam fluimucil i proslo me ja, ... idem nesto da pregrizem...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 8:54:16
|
|
|
|
mirkam
|
Goco sve cestitke od srca Suboticanka da se nadovezem na Srninu pricu. I ja sam proslog mjeseca kasljala i curio mi je nos pune dvije sedmice, od toga intezivan kasalj (onaj kad nema sanse da mozes spustiti glavu na jastuk) 10 dana. Prvih dana mi je bio suv kasalj a posle sa sekretom. Pila sam tone limunade i cajeva raznih, bijeli slez, kuvala crni luk, pravila zaprzeni secer u mlijeko, ma svasta! Na kraju kad vise nisam znala sta cu od muke i kad sam bila sigurna da cu se od tolikog naprezanja poroditi, zvala sam dr i rekla mi je da slobodno mogu Hemomicin 250gr. E sad , posto je to bilo vec 12-13 dan, je li sve proslo od antibiotika ili je tada vec vrijeme bilo da prodje ne znam ali meni je odmah pocelo sve da se smiruje. Svakako ti savjetujem prije svega ove "domace preparate",mozda budes imala vise srece pa sve prodje za par dana.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 9:04:00
|
|
|
|
mirkam
|
Sesilija, kakvi su to nalazi kopro i hbsag, to se kod nas u CG ne rad?. Meni stvarno jeste prva trudnoca pa i ne znam mnogo o nalazima i pregledima pred kraj, al sigurno bih cula to nekada od drugarica koje su bile trudne. Meni je doktor u prosli utorak (par dana pred ulazak u 9-ti mjesec) rakao samo da izvadim nalaz urina da bi vidio da li da radim i urinokulturu i rekao mi je da cu u narednom periodu morati da uradim bris na neku (nije rekao koju) bakteriju.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 9:13:28
|
|
|
|
srna001
|
Imate temu "Kamperski vodič za preživljavanje porodilišta" ja sam tamo postavljala isto pitanje u vezi sa nalazima KLIK I evo teme o kašlju o trudnoći KLIK 2 Moram malo da se šlihtam adminima
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 9:23:43
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: srna001 Moram malo da se šlihtam adminima Samo da te ispravim, tema se zove "Kamperski vodič za porodilište" (a ko preživi pričaće )
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 9:48:01
|
|
|
|
dijana1*
|
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 10:56:48
|
|
|
|
Jole84
|
Kako ste drugarice trećenkice?
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 11:22:08
|
|
|
|
buba m
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Kad beše termin? Da te upišem na spisak? Meni je termin 13.03. Taj datum mi je dr dao kao odprilike, pošto sam imala jako zakasnelu ovulaciju.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 11:24:10
|
|
|
|
buba m
|
Društvo kako ste od jutros? Ja sam zamotana u kupus od juče, kao cirkus sam, pijem i Sinacilin. Još ne primećujem poboljšanje.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 11:26:28
|
|
|
|
Jole84
|
Bubice još uvek te boli? Proći će,samo odmaraj,dok antibiotik odradi svoj posao
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 11:30:36
|
|
|
|
buba m
|
Ma Jole, problem je što ne znam da li su bolovi od upale ili od prevelike ciste. Rekli mi da će antibiotik pomoći da smiri upalu, ali neće smanjiti cistu. Nju moram ili da punktiram ili da čekam da vidim hoće sama pući. Ej, uvek imaš oko nečeg da se ždereš! Zaista me to bacilo u bedak.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 13.12.2013 11:32:03
|
|
|
|
buba m
|
Jedino što moja bebana hoće da me uteši. Ja plačem a ona šutira iz sve snage. Onda sam zbog nje morala da se smirim.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?