Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 21:37:55
|
|
|
|
marijana22
|
Pozz Reve, Mk cestitam Ja sam danas peglala stvari za bebu i umorih se posteno. Juce sam oprala jos jednu masinu garderobe pa danas sve zajedno peglala, ostale mi jos carape, kape, portikle i ostalo sitno nisam vise mogla da stojim. Bila sam prepodne do DZ po rezultate, Hgb 113, ali mi dr. kaze da se do 110 tolerise pa ne uzimam nista od lekova. Sutra definitivno idem na vezbe (ako nesto ne iskrsne) mnogo sam se ulenjila Inace na preponama su mi bas iskocile vene, jel se nekom desavalo slicno??
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 21:47:45
|
|
|
|
marijana22
|
E Viking vise nisi poslednja na spisku.................. Da castis
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 21:48:10
|
|
|
|
srna001
|
Dobro veče!Samo da vam mahnem i idem da spavam, mrtva sam, išla sam na vežbe a posle kod drugarice.I ja sutra idem na ctg i nadam se da će me dr konačno pregledati. Šta pakujete za izlazak za bebu?Ja uopšte nemam predstavu šta sve da spakujem, oba deteta surođena u kasno leto, ranu jesen kad je bilo vruće.Nešto mi bezveze da bebu trontam u skafander a opet hladno je.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 21:53:13
|
|
|
|
viking
|
Kad pomenu veš tj. garderobicu, mi smo toliko stvari dobili da to više nije normalno, već sad vidim da pola toga neće stići da nose, ne znam ni gde da stavim sve to
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 21:55:43
|
|
|
|
marijana22
|
Meni je termin u februaru, ja sam za izlazak pripremila bodi dugih rukava, zeku od plisa, carapice, kapica, jaknica (naci cu negde sliku slicne ne znam da opisem) i cebence preko. Mislim da je ovo dovoljno jer ce napolju biti 2x po 3min
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 22:42:15
|
|
|
|
Sesilija 83
|
neznamo pol, a ni imena ... ja mislim da je opet devojcica... ali videcemo, ja sam se porodila u februaru2012 i bilo je -15 kad smo izasle, beba ie imala bodi na brtele, bodi na duge, plisani dux, carapice kratke, donji deo sa onim stopicama kapicu i debelo cebe, ususkana u AS , i prebacena pelena preko, bila je napolju skoro 1 min jer je auto bio bas na ulazu bolnice, a kod kuce iz garaze direkt u hodnik...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 22:45:17
|
|
|
|
mala_koala
|
Hvala vam zene! Srna sto se tice iznosenja bebca, moj je imao bodi, (kompletic gornji i donji deo), carapice, kapicu i cebe. Sestra ga je zamotala u cebe kao kiflicu i mislim da je to bilo sasvim ok. Nesto mi se nije kupovao skafander za tih pet minuta...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 22:45:41
|
|
|
|
Nimfa
|
Ja se nadam da ovog februara nece biti tako hladno . Meni je termin isto februara a kola jos uvek nemamo pa ce to biti mali problem,ali opet uvek je tu taksi sluzba
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 11.12.2013 22:46:03
|
|
|
|
mala_koala
|
Jos da dodam bio je naravno u onoj korpici, pa i to pomalo stiti od hladnoce.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 9:54:52
|
|
|
|
mirkam
|
Srna to si sigurno u pravu.Sinoc sam se hiljadu puta okrenula u krevetu, a okretanje traje po pet minuta minimum. A tek ustajanje do wc-a . Sinoc me nesto probadalo ispod stomaka, tacno na sredinu, ali mi se nije stvrdnjavao stomak.Sta to moze biti?
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 11:36:33
|
|
|
|
srna001
|
Mirkam to beba gura i vrši pritisak, možda ćeš oset_iti i blaži bol u stidnoj kosti.Kod mene je to postalo već redovna pojava.Bila sam na ctg-u, i opet me niko nije pregledao.Sledeći put idem za 5 dana ako se nešto u međuvremenu ne desi ali ctg ne pokazuje kontrakcije. Hvala za savete po pitanju garderobe za bebu.Ja sam mislila da mu obuku benkicu sa dugim rukavima ili bodi, pa preko pamučnu zeku, čarapice, i preko onu kao košuljicu-jaknicu.U korpu pa debelo ćebence.I naravno kapica.Šta mislite jel to ok.I ti pamučnu zeku ne plišanu.
< Poruku je uredio srna001 -- 12.12.2013 11:39:23 >
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 11:50:37
|
|
|
|
Lixy
|
I meni je termin u februaru u 30.toj sam nedelji i ne znam kad se ide na prvi ctg, jer moj doktor nikad nista ne kaze...
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 12:16:33
|
|
|
|
srna001
|
Od 36. nedelje se radi ctg tj kad uđeš u deveti
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:26:58
|
|
|
|
buba m
|
Kad treba da se upišem u treći razred? Trudna sam punih 27. nedelja! Sutra ulazim u 28. nedelju.
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:29:12
|
|
|
|
viking
|
Buba, pa ti si naša onda :) Pozdravi se sa drugacima i dolazi :)
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:32:08
|
|
|
|
buba m
|
Stižeeeem!
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:37:21
|
|
|
|
viking
|
Kad beše termin? Da te upišem na spisak?
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:42:45
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ja kako sam nervozna necu ni da docekam ctg, porodicu se pre devetog. Ceo dan placem bez razloga. Nerviram i sebe i druge
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:43:44
|
|
|
|
viking
|
Vidi stvarno, nisam ni primetila Evo, častim, birajte! IZVORNA PORUKA: marijana22 E Viking vise nisi poslednja na spisku.................. Da castis
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:44:47
|
|
|
|
New Mom
|
IZVORNA PORUKA: srna001 Od 36. nedelje se radi ctg tj kad uđeš u deveti Zavisi. Ja sam oba puta radila tek sa ulaskom u 39.nedelju. A neke zene ni ne vide ctg do porodjaja.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:47:09
|
|
|
|
viking
|
Šta ti je bre Dani? Stvarno nemaš razloga da paničiš i budeš nervozna, super ti je sve, doktori su zadovoljni, bebe lepe rastu, imaš serklaž, ne razumem zašto sebi stvaraš stres kad nema objektivnog razloga za to? Probaj da se opustiš, probaj vežbe disanja (sigurna sam da ima neki tutorial na Youtube), napravi listu ZA i PROTIV i videćeš crno na belo da nema razloga za brigu... IZVORNA PORUKA: Dani.kv Ja kako sam nervozna necu ni da docekam ctg, porodicu se pre devetog. Ceo dan placem bez razloga. Nerviram i sebe i druge
< Poruku je uredio viking RR -- 12.12.2013 13:54:36 >
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 13:57:40
|
|
|
|
Torbica
|
IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: srna001 Od 36. nedelje se radi ctg tj kad uđeš u deveti Zavisi. Ja sam oba puta radila tek sa ulaskom u 39.nedelju. A neke zene ni ne vide ctg do porodjaja. Ja nijednom nisam radila CTG u trudnoci, tek u porodilistu. Nije me slao moj dr.
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 14:14:09
|
|
|
|
Nimfa
|
Pozdrav novim trecakinjama . mene zanima kada ste radile poslednji uz posto moja doktorka govori da je sa bebcem sve u redu,a zakazuje mi na mesec dana? Drugarica nije isla tako cesto pa rekoh da i vas pitam
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 14:26:24
|
|
|
|
Dani.kv
|
Znam ja sve to i da ne treba da ludujem al izgleda ima nesto jace u meni. Pokusala sam malo da dremnem al ne mogu ni to. Bice bolje sutra
|
|
|
|
RE: Trudnice- treće tromesečje (27 - 42 nedel... 12.12.2013 14:30:25
|
|
|
|
mati
|
Vik kako vreme prolazi , eto tebe u trecem. Srna draga, gde su moje pare od kladionice? Zaradila si dosta na online porodjaj... Sad cu da kazem i sanjici da se buni. Ctg se radi kada otvorite istoriju, kod nas je to oko nedelju dana pre termina, ili ako imate vezu i rizicnu trudnocu kao ja, pa ceo deveti gulite ujutru na Ctg, da bi dr pogledala i rekla "dobro je , sutra isto". Ima tema CTG ja mislim, nemoj da nas modovi opominju...
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?