Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 6. deo (16.8.2014 18:14:20)
|
IZVORNA PORUKA: branki IZVORNA PORUKA: Olga RR pa krompir onako sa malo ulja pa u pecnici ispecen a,too,ja to zovem obicni krompir[sm=smiley36.gif] Kod mene se ovako sprema pekarski krompir: Krompir očistiš, opereš i isečeš na tanje kriške. Crni luk iseckaš sitno ili još bolje na tanke kriške, pomešati ga sa vegetom i alevom paprikom, pa dobro utrljati u krompir. Sve istreseš u nauljen pleh, naliješ vodom do vrha krompira (možda ti se učini da je previše vode ali treba tako), sipaš sa ćoška da ne spreš začine i staviš u zagrejanu rernu. Pečeš dok voda ne ispari i krompir ne porumeni, jednom ili dva puta u toku pečenj promešaš malo. I baš ste me lepo podset_ile, ne pamtim kad sam ga spremala [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|