Misha i Ljisha -> RE: Šta smo danas pravile - 6. deo (11.8.2014 8:07:32)
|
joko ne brini i mi sto ne zelimo da smrsamo (odnosno ja zelim ali se nisam jos nameracila [sm=jezicek.gif]) nemamo pojma sta vise da kuvamo i pravimo. Evo moze ideja u pleh stavis luk, iseckas sargarepu, tikvicu na kolutove, paradajz na kolutove i zalijes mlekom ili pospes sirom ili sta vec volis i lepo sve u rernu i cao djaci. Mozes da pravis musaku od tikvica. Uzmes iseckas tikvice uzduzno, uvaljas u brasnu i na brzaka ih samo isprepadas u ulju. Poredjas ih u vatrostalnu ciniju na dno. iseckas crni luk, preprzis ga malko na ulju, dodas pirinac kad krene i pirinac da se cakli dodas iseckana 4 sveza paradajza i cen belog luka, vodu dodas ako je potrebno i zacine po ukusu ja stavljam samo so i biber. Kad to bude gotovo prelijes preko tikvica u vatrostalnoj i onda od gore jos jedan red tikvica ovih "isprepadanih" [sm=jezicek.gif], umutis jaje mleko sa malo brasna i soli (ja volim i bosiljak pa dodam tu malo bosiljka) turis u rernu i gotovo. Ako imas u taj "fil" sa paradajzom mozes dodati sampinjone, mozes i prvo isprziti slaninicu pa onda dodati luk i sve ostalo. Ali veruj mi tako bez mesa je bas bas dobro. Na kraju izgleda kao torta sa slojevima, zeleno, crveno, zeleno, zuto[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|